Tuesday, June 5, 2012

Aariz's first LRT experience

Aariz first time ride on train was when we were at seaworld, GC 2 years ago (not really train laa..menan je)..aariz 1 yr old time tu..time tu celebrate birthday aariz kat GC..
daddynye yang eksaited lebeyy..
tapi masa tu dia tak excited pon naik..nanges lagik ada laa!
nowadays, dia sangat lah minat dengan train! gara2 terpengaruh ngan katun chuggingtons and thomas laa ni!
minat sungguh dia dengan any choo choo train! kat rumah ni je ada baanyak choo choo train dia!
bawah meja mama, bawah ironboard mama..merata2 laa dia nye train!

pernah satu masa tu, on the way to midvalley, kan from fed highway tu kita boleh nampak lrt kan? skali dia nampak laa lrt, dia jerit "daddy! choo choo train!"..puas aku carik..rupenye sayup2 tuh dia boleh nampak!..masa kitorang betul2 dekat kerinchi tu, choo choo train tu hilang masuk building..sedeh giler dia "choo choo train hilam!" (choo choo train hilang)..
pastuh masa balik tu, mestilah lalu jalan yg sama kan? dia carik2 "mana choo choo train?"..tak muncul plak2 choo choo train..sanggup si daddynye pergi ke taman jaya plak! park kat parking lot tepi amcorp mall tu ngadap betul2 depan stesen lrt tu..so that kalu ada lrt lalu, boleh laa aariz nampak! [perghh bapaknye demi anak terchentaaa]
lama kitorg dok situ! aariz suka giler tgk lrt yang lalu! tp kitorang takde laa nak pi naik plak..sbb masa tuh dah malam..
pastu kitorang plan laa nanti satu hari nanti nak kasik aariz naik lrt..
ahahaha 'satu hari' tu dah berbulan2 tak pi pi jugak kitorang ni bawak si aariz naik lrt! sian dia! tp kitorang takde laa janji ngan dia..so dia takde tuntut pon..
yang kesiannye setiap kali pergi mana2, nampak flyover je dia ingat ada lrt! "choo choo trainn!!"..padahal bukan rail lrt pon!
sampai lah ari sabtu lepas, kebetulan daddy nak pi petaling street carik spiderman theme party deco, tp dia malas nak bawak kereta masuk kl..jadiknye lrt laa paling convenient!
taaaaapi! mama kerja..jadik adik n mama kene laa tinggal! mereka berdua jer pergi naik lrt! cis! sobb sobb! =(
daddy kate aariz gembira betul dapat naik lrt!
huwaaa mama rugi laa tak dapat tgk excitednye muka si aariz!
takpe takpe..nanti kita pergi lagik ok aariz? next time mama nak ikuuuutt! mama tak kira!

7 comments:

  1. meh la balik sepang naik choo choo train :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyoo balik sepang naik choo choo train banyak nak kene tukar2 choo choo train! tak bole tak boleh..nak balik sepang kang macam nak balik kampung yg jauh plak menghangkut beg vagai! akakaka

      Delete
  2. akhirnya dapat gak dia naik ek..

    p/s - rasanya kisah y sama yang eccident kt ipoh tu..sedihnyaa Ya ALLAH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itu lah pasal..kesian kan?

      oh itu laa rasa kisah yg sama..sbb macam kecoh jugak pasal eksident tu..

      Delete
  3. kira naik lrt tu cam besday present gak la.. sentimental value tu paling penting..

    ReplyDelete
  4. btw, neesa dah naik lrt.. takde feeling langsung.. haha.. apa dia tahu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu pasal..dia kene tunggu bila budak2 ni dah besar n tau ape benda tu..cam contoh dulu kitorang pi zoo..boring je muka derang..hanya certain2 haiwan yg derang kenal je laa dia eksaited..sama laa macam train ni..aariz masa naik train kat seaworld tu takde perasaan..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...