Wednesday, April 27, 2011

koleksi kasut si aariz

rasa macam baru je kitorang belikan hadiah kasut tuk si aariz..
tp rupanya dah setahun!
setahun lepas, since dia dah pandai menapak, n kebetulan kitorang akan ke GoldCoast tuk meraikan harijadinya di sana, jadi kitorang belikan sepasang kasut sebagai hadiah harijadinya..
kini kasut yang setahun lepas dia pakai longgar, dah pon ketat!
kesian tgk berbekas2 kaki dia bila pakai kasut tu..
mama plan nak belikan aariz kasut nike or adidas..nampak bergaya gitu..
dulu pon berhajat nak beli nike or adidas..tp tetibe berkenan ngan clarks[nampak lebeh selesa,lembut dan cantik jugak], maka nike/adidas[agak keras dan berat] adalah plan tuk next kasut aariz..
tp ahad lepas kitorang saje2 masuk clarks, ternampak plak si daddy kasut ada lampu!
trus daddynye yg berkenan..kasik aariz try pakai, suka betul dia.. "pu..puu.." sambil lompat2..
dah daddy berkenan, anaknye pon nampak suka, jadik kasut clarks laa skalik lagik kitorang belikan..
oh mungkin ni hadiah harijadi aariz yang ke-2! hehe aci tak?[aci kan aje]
masa lepak2 minum kat starbucks ngan makngah aariz pon dia sebok tunjuk kasut dia "puu..puu" kat makngahnya..[sudah pandai belagak!]..haih

oh cerita pasal kasut ada lampu ni, teringat kesah adik bongsu saya yg dulu masa kecik2 papa belikan dia kasut lampu tuk bergaya di hari raya..
dia punye sayang kat kasut lampu tu, sanggup jalan jengkit2 sbb takut lampu tu habis bateri! padahal dia kecik lagik time tu..tau plak dia nanti dah habis bateri, lampu tak nyala dah..mana bleh tukar bateri.. btul gak tuh..
haha klaka je..
tgk si aariz ni, lagik dia lompat2 n hentak2 kaki dia nak kasik lampu tu nyala..lain plak ceritanye..


kasut baru aariz!ada lampu wa cakap sama lu..



sepanjang kehidupan aariz, aariz ada banyak kasut dan selipar! [saya pon kalah!]
yang kitorang belikan, yang orang kasik hadiah harijadi, yang mokdenye belikan di brisbane semuanya jumlah terkumpul as of april2011, adalah 15 pasang!
tengok saja lah koleksi kasut2 si aariz..

dalam banyak2 selipar hariannya, dia paling suka kasut/selipar garfield tu..dalam gambar kat atas tu, kasut yg berwarna cekelat[yang ni dah tak muat]..dan dalam gambar yang bawah ni, kasut yg berwarna biru tu..kenape dia suka? sbb kasut tuh ada bunyi 'cit cit cit'..kadang2 dia saje jalan hentak2 kaki sbb nak kasik kasut dia bunyi2..ahhaa..comel!

ok saya tau, orang lain anak dia ada lagik banyak kasut..
saya jeles sebenarnye dengan aariz or bebudak zaman kecik zaman sekarang..
macam2 jenis kasut comel kan skang ni? pastuh banyak plak tu derang ada! dah mak pak nye asal nampak comel, beli..comel je beli! mana laa tak banyak!
saya yg dah kerja ni tak banyak pon kasut..lagik2 bila dah ada anak ni, balik2 kasut/selipar crocs tu jugak yg saya sarung..
banyak dah kasut2 lama saya dah dibuang..sbb rosak tak dipakai!
huu sungguh rindu zaman pakai kasut kene match ngan baju..dah lama betul saya tinggalkan zaman itu..

10 comments:

  1. Wahh banyak nya kasut Aariz..Aqil pny kasut pon tak sebanyak ni n xbuat collection pn..huhuhu..rugi plak tak kumpul..hihihi..

    ReplyDelete
  2. wahh kemain anak bujang ko, kecik2 dah collection kasut cenggini :D hehe takpe, nnt boleh adik pakai pulak :D (kalo kasut baby girl lagi la weh, yg riben2 la, yg polkadot la, etc hihi) aku pun weh, dah tak matching2, sepasang dua je tu blasah sampai rabak ;p

    ReplyDelete
  3. zarif ada 2 pasang kasut n 2 pasang selipar jer weh...kasut clarks utk budak mmg sangat cantik.. harga pon lebih kurang jer ngan adidas/nike.. Zarif ni pon dah byk shopping complex kitorang terjah nak carik kasut adidas/nike, tp tak jumpe2 lagik yg berkenan di hati.. ntah2 lama2 patah balik ke clarks.. ehehhe

    ReplyDelete
  4. wawah aariz,tgk mama awak,kasut die pon tak beli tauu
    weh aku pn ske clarks lampu tu,ade color ijau cntik gak,tp leceh aa nk pakaikan kasut leather kt budak2 tak reti diam ni haha,so aku bli kasut kain sajork

    ReplyDelete
  5. lunarwolf, sape yg comel? mak dia ke anak dia? eh ke kasut yg comel? huhu

    mommyaqil, takde laa buat collection pon..tu kasut2 dia simpan sbb nak kasik adik dia plak pakai..

    ReplyDelete
  6. fatih, yezzaaaa..aku rase kalu aku ada naak pompuan, agaknye algik banyak koleksi kasut anak pompuan aku kot? kassut budak2 pompuan lagi comel2 dan menggeramkan! aku geram je tgk kasut2 dak2 pompuan comel2..
    haa tu laa pasal..aku dah lama kot tak pakai heels..arituh raya try pakai, skali terpeleot, malu seh! trus aku sarung crocs flat aku tu je..haih..kene praktis balik ni!

    ReplyDelete
  7. yana, haah sama je rege dia..aku sebelum masuk clarks tuh ada usha kasut nike/adidas..tp takde yg berkenan masa kat great eastern mall tu..dah termasuk clarks, tetibe bapaknye yg terberkenan plak ngan kasut lampu2, kita layankan aje..


    mancet, aku lagik suka kasut kain! lagik lembut n selesa kot? dah bapaknye nak jugak kasut lampu2, layankan aje..melepas lagik aku nak tgk anak bujangku bergaya ngan kasut nike/adidas..huu

    ReplyDelete
  8. errkkk..tergamam gue tgk kasut2 anakmu..kasut anak i?sebelah tgn kira pn xabes..huhuu
    sebbayek kasut aariz leh diwarisi si adik ye.

    ReplyDelete
  9. nanti Aariz kasi tunjuk lampu tu kat Tokpa ye?! mesti Tokpa lagi eksited dari Aariz hee..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...