Thursday, April 21, 2011

rabakk @ jcard midvalley

fuhh fuhhh..
saya berjaye memborong di jcard midvalley seorang diri![dengan perut terboyot2]
incik suami bekerja, jadi kene laa tinggalkan dia!
pagik2 bangun, semangat gigih nak pergi memukat di jcard day..[sanggup ni tido 2jam je..abis je keje kol 6am, lepas subuh saya tido, kol 9 bangun tuk siap2 hantar aariz ke bbsitter]..
sampai kat midvalley, dah almost kol 10am..
carpark bawah(P1) midvalley tuh dah penuh ye..
saya pusing2 ada laa dekat sejam mencarik parking..
agak tensen kerana saya yang kene drive..kalu incik suami yg drive, saya tinggal je dia cari parking sorang2, saya pergi dulu memukat..tp since sorang2 ni, kene laa carik juge parking ye..takkan mahu tinggal kereta begitu saje..
oh dapat je parking, saya tuju jusco supermarket..nak carik mamipokok..
tatau ler kenape saya pi sana dulu tah..biasanye kalu nak carik mamipokok, saya pergi tmpat baby kat tingkat 1..haihs..
dah saya rugi tak dapat memukat mamipokok L64 dengan harge hanye rm42.90..
saya dapat L56 + percuma 2 mamipoko pants rege rm42.90 je..yg L64 habis..
cis cis dan cis lagik!
oh dynamo 4.7l tu hanye rm18.99 ye..
skali pukat di supermarket tu dah penuh satu troli.. trus hantar ke kereta..
oh selepas itu misi saya masih belom habis..saya ke ladies department pula..
biasa laa...mencarik barang2 keperluan ibu mengandung..kat area sini hanye sedikit je yg dapat dipancing..sbb saya sudah pon menjala di jusco sunway pyramid ahad lepas..[oh oh saya sangat gumbira menjala pada ari ahad lepas sbb saya dapat 3 helai seluar mengandung, sehelai skirt, 3 helai baju mengandung dan 2 set tut tut ibu mengandung - semuanye ada 20% less setiap satunye ye..gumbiraaaa..kat jcard day slalu tinggal saiz bukan tuk saya]..
selepas itu, saya trus ke babies department..skalik dangggg! menggunung mamipokok di situ..ada L64, M72..rege rm42.99!..cis cis cis..yanaaa!! sila serbu jcard day ye M72 rm42.99 sahaja!!..
takpe laa..saya pasrah..
mak oiiii..tak larat gilos pusing2 mencarik yg berkenan tuk cik adik di dalam perut ini..
saya memukat sambil duduk atas lantai ye..
dah rasa tatau nak amik ape lagik, saya cepat2 bayar dan bergegas plak ke tingkat atas nak carik set comforter dan barang2 peralatan dapur..
wah saya semangat ni nak bakar2..[kita bakor kita bakor je]
hati gumbiraaa banyak jugak hasil tangkapan saya ari smlm..
padahal kol 4pm ada meeting nak kene rush balik office..
kol 3pm terkocoh2 carik tmpt makan..lapoooooooo..cik adik dalam perut dah beberapa kali memberi isyarat..kfc je laa paling laju skalik..
makan 15min, tetibe baru terfikir nak hangkut balik L56 saya tuk tukar dnegan L64..
yang sempat saya tukar 3 paket je..lagik 3 paket tak larat dah nak ulang alik..
ok laa tu labuuu..
gedebak gedebuk, kol 4pm saya sempat sampai ke ofis tuk bermeeting..
ahah! misi berjaye!!
ahah mari lah lihat hasil tangkapan saya ari smlm:
arini(21apr) masih ada jcard day di midvalley..boleh lah menyerbunye ye..

3 comments:

  1. gigih ko ila.. aku dulu kalau kerja shift, sanggup gak seawal kul 9am dah sampai midvalley.. ni kerja normal..aku dengar cerita je la.. tak sempat nk apply cuti sbb tahu pun dh last minit.. nk pergi ptg/mlm mmg takkan sanggup la... hehehehe..

    ReplyDelete
  2. kita terbalik lah atul..aku dulu masa keje normal, mmg gigih laa amik cuti semata2 nak pergi jcard day..tp sekarang dah kene keje shift, aku cilok2 je time free..save cuti..hehe
    tak payah laa kalu nak pi ptg/mlm..lagik berduyun org..buat tensen mencarik parking je

    ReplyDelete
  3. hahahahaa kagum aku tgk cara ko bershopping..sanggup tu walaupon perut boyot..kalau aku jangan harap!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...