Thursday, March 17, 2011

tonton wayang #4

haha saya sudah menonton hikayat merong mahawangsa! sudah kah kamu?
seperti biasa, aariz dihantar ke babybsitter, kami berdua ngedate tgk wayang laa kan..
naaa..kan dah kate tak bleh bawak aariz pergi shopping complex? tak terkontrol..tak mahu lah saya tgk wayang dengan tak tenteram..
lagik-lagik tengok crite hasil dari production company yg daddy sangat kagumi..
eh pernah kan saya crite daddy adalah peminat setia K.R.U?
jangan tatau, dia ada semua album K.R.U dari first sampai lah yg terakhir..[beli ori ye bukan cetak rompak]
dalam kereta dia mmg dok putar lagu K.R.U je..tak caye tanye laa org2 yg dah naik kereta dia..
time dolu2 masa mula2 kami berchenta, lagu K.R.U laa yg slalu dia nyanyikan tuk saya..[ceywahh masa tuh mmg saya cair laa kan..lagik2 kalu lagu jiwang..berbunge2 riang je saya rase masa tu]..
siap burnkan lagu2 K.R.U suruh saya dengar.. saya tak kesah pon sbb mmg saya pon suka jugak layan lagu2 K.R.U masa saya skulah form1-3 dolu2..tp saya takde laa sefanatik dia..
dia hafal semua lagu K.R.U ye..yg part rap pon habis semua dia hafal..
maka harus lah daddy menyokong segala hasil kerja K.R.U kan..
dalam banyak2 filem, pada saya hikayat merong mahawangsa ni paling bezz..
paling tak nampak katun..semuanye nampak real..
CGInya mmg power!
jalan crite pon tak boring..
klaka pon ada..
pelakon mantop2..[kecuali ummi nazeera yg kurang mantop..eh sori saya mmg kurang berkenan ngan dia - ni pendapat saya ye]
eh ape lagik? huu kesimpulan mmg bezz laa! berbaloi2 kalo pergi tengok!
dengar kat radio tadik mungkin ada sambungan nye..raja bersiung mana laa tau..[ni norman yg kate - eh norman ke? ke yusri? saya dengar pon skejap je tadik..kalo salah tolong betulkan]
merong mahawangsa ni keturunan raja langkasuka..
so banyak laa cerita2 pasal keturunan raja kat tanah melayu ni yg derang boleh buat sambungannya..ye tak?
oh jadi baik korang pergi tengok hikayat merong mahawangsa ni..
nanti mana laa tau derang buat sambungannye, dah korang rugi tak tengok part 1 ni..
nanti jadik macam korang tgk cicakman 2 tanpa tengok cicakman yg first..terpinga2 tatau per cerita..tak bezz kan?[oh tp sori saya tak suka pon cicakman..cite katun! tak real langsung]
oh pepandai je saya buat komen camni kan? aa takpe..kita tunggu dan lihat je lah nanti ada tak sambungannye kan?..jeng jeng jeng...

4 comments:

  1. best sgt ke ila? takde cam ciri2 cite orang putih ker? hehe.. aku tengok dia punya trailer mmg cam gempak jeerr...

    ReplyDelete
  2. ntah ek..aku tak berapa pandai nak kasik komen sangat..tp pada aku, aku enjoy laa tgk! takde cam crite melayu hampeh (cth HAQ - cerita ciri2 melayu yg tak masuk akal)..pada aku HMM ni lagik bezz dari puteri gunung ledang!sebenarnye terpulang kepada org yg tgknye..ada org yg pendapatnye lain..so kene lah pergi tgk sendri then kasik komen..kalu dengar komen org je, tak tgk sendri, sampai sudah kita tatau camne cerita sebenarnye..tul tak? atul pergi laa tgk! tiket bukan mahal pon..rm9 je.

    ReplyDelete
  3. wah aku pon peminat setia kru suatu masa dahulu,tp skrng tidak lagi slepas die mengambil adam sebagai artis dn buat lagu tah pape kakakakka,sungguh tak RAP ewww..tp aku tetap kagum dgn mereka..filem2 dorang aku mmg tak penah tgk ,,gile tak sokong kanhahhaha..tktaula bile nk dpt chance tgk wayang wehhhh :((((

    ReplyDelete
  4. wah ye ke cet? tak sangka plak aku..aku pon sama! sbb tuh aku akter aku suka K.R.U time form1-3 dulu..lepas2 tuh aku dah boring,..sbb lagu dia semua lebeh kurang sama je..kalu dengar lagu2 dia, tau dah tu lagu K.R.U..kan?oh aku slalu laa kutuk2 jugak lagu terkini k.R.u, tp biasa lah mestilah daous beking kan..so slalu dia laa yg menang..kalu ko dengar dia nye fanatik camne punye dia nak dapatkan setiap album k.r.u tu mesti ko gelak..aku pon tak caye dia boleh sampai camtu skalik minat k.r.u..tp takde laa sampai kronik nak bunuh2 diri or menyakit2 diri cam remaja zaman skang yg terlalu fanatik kat artis2..
    tgk wayang?ada je chance..ko pergi laa time weekdays siang..masa basil kat kindy..time ko tak keje+kaher pon tak keje..cam kitorang time aariz kat bbsitter, aku tak keje, daous tak keje time tuh je laa sempat pon..tgk wayng je..pastuh balik..takde laa jalan2 pon

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...