Tuesday, March 29, 2011

blue or pink?

blue or pink?

what do you think?

drum roll, please!....

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

its blue again!

congrats!


hancuss harapan mama nak bershopping2 barang pink! mmg dah naluri ati ini berkate its a boy again, smlm scan, trus doctor kate "ok CONFIRM!! BOY! ni 100% CONFIRM tau!".. siap dia taip 'BOY' - huruf besar lagik dalam system dia.. semalam my 5th antenatal checkup.. hati berdebar2 on the way to hospital.. blue or pink? blue or pink? ye laa mana taknye..bila tanye kat mil, rasa2 laki ke perempuan? dia kate perempuan kot.. nampak penuh kat bahagian tepi.. itu laa org2 tua kate, kalu perut bulat ke depan tuh lelaki.. kalo melebar ke tepi, perempuan.. ahah tapi itu tak benar sama sekali pada pregnancyku.. alahan kali ni pon teruk semacam je.. lain sket dari aariz dulu..so ramai laa meneka2 mungkin perempuan kali ni.. tp tettttttttttttttttt! tidak betul jugak.. calendar cine tu pon tak betul jugak..saya check, mungkin perempuan..tp! lelaki.. dulu aariz pon gitu..check, perempuan..scan lelaki.. takpe laa..jantina mana2 pon sama! yang penting baby sihat dan normal.. semalam scan, alhamdulillah..doktor ukur lilit kepala dan tulang pehanye, doktor kate normal.. semalam sempat laa tgk dia menguap time tgh scan tuh..comel! tetibe solan terpacul dari mulut aku: "eh tak masuk ke air dalam mulut dia?".. dan2 laa doctor gelakkan aku! gelak besar lagik! "ni first time dengar solan camni"..bayangkan lah doktor tuh dah keje brape kurun dah, dia baru dengar solan kelakar macam tuh..mana laa dia tak gelak besar?.. ahahaha eh ye laa..baby kan duk dalam air..dia menguap luas gila mulut dia tau!..tak tersedak ke air masuk mulut dia?.. baby kan bernafas dengan tali pusat, mmg dia minum pon air ketuban tuh.. air masuk telinge, idung dan of kos lah mulut dia.. hahahaha..maaf, saya tak terfikir bab tu ye.. saya suka pergi antenatal checkup! sbb bleh tgk si dia.. doctor plak mmg scan 3D everytime scan..lagik laa syiok! dulu masa aariz, dapat tgk dia isap jari dalam perut saya.. kali ni dapat tgk baby menguap pulak! syiok kan? muka ada laa sket2 iras aariz..eceywah... tp bila doctor nak print gambar, tangan dia tutup muka laa, tali pusat kat muka laa.. sampai doctor suh aku mengiring laa nak kasik tali pusat tu beralih sket.. first time scan sambil baring mengiring tadik..pengalaman beb! haa ok lah! until next checkup, kita cerita-cerita lagik!


yey! dah boley pilih nama tuk baby!

can't wait to see him again!!

15 comments:

  1. wah nak boy jugak! :P xpe la.. ada geng aariz..

    tp ezan pun suka sgt time scan baby. i miss that moment so much!

    ReplyDelete
  2. wowee boy again.. aku tatau lagi boy ker girl.. instinct kata boy n kalau boleh memang nak boy.. tapi manalah tahu dapat girl... boleh beli baju pink comey2 bak kata ko ila.. dan sbnrnya sblm preggy pun aku dh beli dua-tiga romper baby girl yang comey2.. takley tahan... keh3....

    ReplyDelete
  3. waaahh aariz ade geng nek moto la pasni ;) xpe ila gegurl ke boboy xkesah kn jnj sihat..eee bestnya dpt bau bby lg..bes kn ;)

    ReplyDelete
  4. pasni ada competition ler abang ke adik nak bermanja ngan daddy.. neway, glad to hear that baby sume normal :)
    ko g doc mana ni.. best giler everytime scan dia wat 3d

    ReplyDelete
  5. ila gi columbia asia lagi ke? hari tu baiti gi sana stiches jari.. hubby kata kalau nak deliver nanti kita gi hospital ni la.. cam best jek & dekat je ngan rumah :P tapi ntah tahun bila :D

    ReplyDelete
  6. hohohoooooooo syiokkk laa aariz..ade geng main panjat2.dedi pun tmbh kroni laa..kekekeee syiann mama sowang2 jek dia xde backup.
    anyway..janji anak sihat ape de kisah kan.take care ok :)

    ReplyDelete
  7. haha..baca tajuk, bleh agak dah..mesti pasal jantina.. tahniah laa apa2 pun.. YANG PENTING SIHAT! tu ja.. pink ke blue..mana2 pun xpaa

    ReplyDelete
  8. congratulations, ilaaaa! takpe, more heroes to help mama and papa in the future! :) :)

    ReplyDelete
  9. congr8z ila! xdan aku nk doakn ko spy it's a pink!hehe

    ReplyDelete
  10. hehe ezan, next baby eh try for the boy plak..kita plak next baby try plak for the girl! hehe..

    kan tul? tu laa tak tahan dok tgk baju gegurll comel2 belaka!

    nik, lom bau gik maa..seram pon ada gak ni..lagik nak dekat due, lagik laa bertambah seram nak beranak! pastuh seram nak nak jadik mother of 2!kalu nek motor sama2 takpe, jgn dia berebut masing2 nak nek sorang2 dah..aku yg pengsan nanti!

    ReplyDelete
  11. yana, thanks! aku pi Dr. RajaJuhaidah,columbia asia puchong.

    baiti, yup! pi situ..dah biasa ngan doc tu..situ ok sket nurse2 dia..doc dia pon sangat ok!tp tu laa..sekarang situ crowded laa! ward slalu full! nak dapat single bed mmg payah laa!takpe, insya Allah ada lah rezeki baiti nanti..ila doakan semoga baiti dimurahkan rezeki,dikurniakan baby tahun ni n tahun2 akan datang! amin!

    zehan, itu laa..aku jugak takde geng! huhu takpe, aku menambahkan lagi kaum2 derang kat muka bumi ni..hehe..thanks. insya Allah

    ReplyDelete
  12. ibu imaan, hehe..thanks!

    thara, thanks! hopefully!amin!

    mona, uhuks! itu laa..takpe nanti next baby(wah verangan aku! yg satu ni pon tak lepas lagi)..ko doakan eh? hihihi

    ReplyDelete
  13. congrats ila! takpe, aariz ada geng nak main otromen, gusti2, etc hehe.. bajet pun save boleh pakai baju aariz. boleh cuba lagi utk anak ke 3, 4, 5 dan seterusnye hikhik. (aku tak pikir nama baby lagi boleeeyy? tskk!)

    ReplyDelete
  14. thanks fatih! waduh..harap2 nye jgn lah sampai ke 5 baru aku berjaye?! haha ko mmg, last minute nye pilih nama..dulu athirah pon cenggitu kan?

    ReplyDelete
  15. wahhh...aariz ada geng lah beb! ok per both boys.. alhamdulillah..Aimy ada kawan lagi sorang..yey!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...