Thursday, March 24, 2011

aariz and his addiction

aariz sangat gilakan kereta, motor dan apa2 je laa yg bertayar!
kalu terlalu kat depan tmpat main kereta2 tu jgn harap lah kalu tak berhenti kasik dia main seround..
kekadang kasik beround2 main pon dia tak puas!
cuba lah tak kasik dia main, habis dia hamuk nye.."CAR!!! CAR!!!!!" sambil meronta2..

kebetulan lah plak dia pakai baju mengikut tema kaler kete tu eh?
kat rumah tokma n tokpa sepang ada motor..
sekali sekala balik sepang dapat lah dia main..
duluuuuu, dia tak berapa reti sangat nak tekan paddle kat kaki tu..
tp sekaranggggg, dia dah pandai!
celik je mata, dah ajak daddy dia "vrommm vrooommm"..
[eh tau plak dia motor bunyi vroooommm vroommm eh?]
tengah ari bute panas terik tu pon dia bleh ajak main jugak..daddy dia pon layan je lah anak kesayangan dia tu kan..
dah main pagik, tgh ari, ptg, bila malam pon dia nak ajak main lagik..
dah kate naik motor polis, polis kene lah meronda malam2 ye tak?
sok2 dah besar, bleh lah teman tokpa meronda pagik2 bute..join KSR ye aariz?[eh ape tah nama kumpulan ronda keselamatan tokpa tu]

masa awal2 dulu tak reti tekan paddle, takat main tolak2 gitu je laa..tak pon posing je atas motor..main pon dalam rumah je..kat beranda atas tu..motor siap ada nama dia ok..tokpa nye keje..rajin tokpa tampal2..

bila dah reti tekan paddle, amboih..bukan takat main depan rumah je..satu taman dahlia lah dia ronda..pastuh main kat tgh2 padang luas[situ ada court takraw] depan rumah tokma..syiok lah member ada org tukang layan..

pak polisi tengah meronda taman dahlia[gambar bawah]..celik mata trus ajak daddy main..tgk! tak mandi gik tu..berbaju tido lagik..daddy dia lagik bezz, berkain pelekat lagik[gambar atas]..
dari permainan besar, sampai yg kecik2 maklong dia wat perhiasan pon dia minat gile laa nak main! perhiasan dalam cermin, perhiasan luar cermin, semua nya bertayar ye..dia mmg minatt laa nak main kan..
pastuh pandai plak dia memilih nak yg mana satu..mentang2 laa maklong ada baaaanyaaaakk motor+kereta+kapal terbang perhiasan..suka laa dia!
dalam banyak2 tu hanye kapal terbang n jet je buat masa ni dia tak dibenarkan bermain dengan..
yg lain2 tu dah habis dah dia main..
vroomm sana , vroomm sini..
siap ada patah2 lagik..[sori lah maklong ye]..
kadang buat tak layan je bila dia dok tunjuk2 nak main ngan perhiasan2 comel tu..
ai takut laa ranap perhiasan orang..kalu murah tak pe laa..
ai tak mampu nak ganti dek non..

bukan takat kereta or motor mainan je..troli pon minat gak dia nak main..main tolak2..tak dapat tolak sendrik, tolak bersama2 daddy pon jadik laa..

yang troli kecik ni tak minat sangat plak dia..kejap je dia tolak pastuh dia lagik minat nak tolak troli mama yg besar! oh ni tgh memilih kereta yg diminati! pantang nampak kereta..kecik kaa besar kaaa, semua lah dia suka! pilihh bukan main lagik..macam barang2 tu semua rege 20sen gitu..[gambar sebenarnye di hari dan tmpt kejadian lain2..kebetulan pakai baju sama je - baju fevret daddy dia]
dan yang paling tak tahan..tak dapat naik kereta besar, dapat naik kereta mainan kecik ni pon jadik laa..kereta ni hadiah birthday dari aunty Farah..
dia bukan takat main tolak2 je, trus naik atas kereta tu ye aunty farah..

video

round2 naik motor di tengah padang..

video

9 comments:

  1. fuiyyo..ada kereta F1 tuu!!!

    bukan KSR la.. SRS! awak memang suka terbalik

    ReplyDelete
  2. weh.. ko beli kan ke kereta yg besar yg die bleh duduk dalam tu (merujuk gambar yg 1st).. zarif pon suka sangat.. tiap kali g tesco, if dudukkan dia dalam tu, mmg ngamuk ler if kita angkat.. tp mahal le weh.. tak mampu eden

    ReplyDelete
  3. haha basil pon suke duduk atas truck2 kecik pastu sorong comel kannn doranggg

    ReplyDelete
  4. aunT, mana ada! tak beli pon..tu kasik dia cuci mata je..

    yana, hish aku pon tak mampu. RM500++ kereta tu..mahal sangat..baik beli kereta remote ni kat nilai..murah sket rm350++ dah bleh dapat..tp kitorang mmg tak beli laa kot..dah ada motor tu, naik je laa motor..

    ibu imaan, hehe kalu dia nak masuk, mama dia tak kasik punye! bahaya..hehe

    mancet: haha..itu laa derang ni macam2 idea kan? aku biar kan je..janji dia tak ngaco benda2 lain(barang aku:pasu,kaca n etc)..hehe

    ReplyDelete
  5. hahaha. tengok video aariz naik kete mainan tu, teringat pulak dkt anak bujang i tu pon sebijik mcm gitu. die pon gila ape jenis kete & motor jugak, kalau nampak kete mainan, siap naik atas kete tu hahaha :P andddd guess what! ingat tak dulu i ade post entry pasal motor electric aydein tu kan! dulu dia kan tak pandai tekan pedal, skang die pon dah pandai tekan pedal uuuu! bangga mak! :P

    ps : bila EDD u ni? kalau sempat awal June, jemputlah ke aydein's 2nd bday ok! tak jumpa2 lagi kita ni haihsss.

    ReplyDelete
  6. ila kalau free bley la bawak aariz dtg rumah..tok mi iffat belikan kete untuk dia, nih dok umah atas tanak baru bawak dtg kl..selama nih terperap je kat kelantan..
    fyi, kami dah pindah ke bukit jelutong..dekat je ngan tropicana anda itu.. ;)

    ReplyDelete
  7. wah dah ada rumah atas tanah! bezznye! insya Allah nanti kitorang serang rumah baru kamu itu! huhu

    ReplyDelete
  8. my baby suka steering.. barang yang bentuk bulat; tayar, tutup tupperware, biskut, dia buat mcm steering.. hehe.. agaknya sebab masa pregnant dulu hari2 drive pergi kerja jauh2 kot.. :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...