Tuesday, May 18, 2010

aariz vs swim #1

ceywahh cik atul ada journal swimming/basikal, aariz pon ada gak..
journal swimming..walopon aariz tatau pon berenang sebenarnye..hehehe
semalam, ahad, kami ke umah makngah aariz di kampung warisan, setiawangsa..
dah lama tak jumpa kakak sofia n kakak sara aariz..
seperti biasa, kalo ke sana, mesti lah menuju ke swimming pool..
syiok jugak sekali-sekala bawak aariz main2 air..

tp kali ni tatau kenape aariz menanges bila masuk je swimming pool..dia menanges sakan..
nak kata takut air? aariz takut air? huh dia laa budak paling suka main air..
pantang nampak air tumpah atas lantai, dia laa org pertama main kuak2 air tuh kekonon cam dia mengelap laa..guna tangan dia..
kalo time mandi, cuba lah brani2 angkat dia tp dia blom puas main air, mmg melalak meronta2 laa tanak kuar dari bathtub dia tu..haih
agaknye dah lama tak pi swimming, n member kebetulan moody tak tido petang lagik, tu yg melalak dari start masuk swimming pool tu sampai laa last2 kitorg balik je tak jadik swimming..
sekejap je laa kitorg kat swimming pool tu..setengah jam je kot?
sebenarnye die dah ok sket masa memula masuk tu, dia nanges kejap, lepas tuh ok..
then mama die plak gatal pi try pakaikan die mambobaby-neck-float..lepas tuh je, die melalak sampai sudah..pujuk2 bawak masuk jacuzzi pon tak makan..
hmm..camne nak pandai swimming ni aariz? nanti kita suh cik atul laa ajar..tunggu aariz besar sket, mama masukkan aariz dalam kelas swimming cik atul..bleh ke cik atul? hihi


oh nak bagiktau ni..aariz dah bleh berjalan!! tp biasa laa terhuyung-hayang laa lagik kan..
yeyyyy!! akhirnye aariz dah bleh jalan..
puas nak nunggu si aariz ni bleh berjalan..dia takut betul nak berjalan..
jalan 3 4 langkah, pehtuh die duduk..puas dok ngajar die tatih..
tetibe ni kat rumah makngah dia plak dia nak jalan..jalan sendri plak tu..takde org tatih die pon..
tetibe je dia jalan..jauhh ko dia jalan..kagum skejap kitorg..terkesima sampai tak sempat nak grab camera..kekonon sebok bersorak jadik pompom girl tgk si aariz berjalan..
2 3 kali die berjalan..ada skalik je sempat capture..tu pon dia dah jalan lama dah..aku baru nak amik camera pehtuh pepaham je laa kan nak on then kene tuka mode semua amik masa gak..hehe





video

10 comments:

  1. wawah.. banyak betul sebut nama aku hehehe.. budak2 ni senang je nak ajar swimming.. tak yah ajar sangat pun takpe, asalkan selalu bawa gi swimming pool, dorang pandai sendiri, perlu guide sket2 jek.. cam aku wat kat adam; anak kakak aku.. tapi budak tu kena ada rasa fun lah, kita jangan paksa2 plak hehehe.. hhmm wah aariz dah pandai jalan.. bagus2.. bila nk wat bday party aariz plak ni..?

    ReplyDelete
  2. yeay way to go aariz! lepasni ajar aydein camane nak jalan pulak. dia dok ligat merangkak lagi tu! :P

    ReplyDelete
  3. wahhh nak lawan swimming journal auntie atul ye hehe.. best nye aariz lepak jacuzzi, cooool man ;)

    ReplyDelete
  4. wah aku br ckp psl aariz msti dh pandai jln..bukak2 je blog ko arini..mmg betolll
    hahahah..basil br je pnadi jlan arini..die lg takut dan malasss..bape lamee daaa..tp die mcm nk lari je aku tgk tsk tskk hahahha

    ReplyDelete
  5. kg warisan?? belakang umah aku tuh..

    ko dah sehat betul lom ni illa..aku nih banyak btul tertinggal ketapi la. joned g brunei pun aku br tau harinih. adeh..

    ReplyDelete
  6. hehehe...comei je ariz jalan... nak tnya ila la, kan ariz ade pkai bju ladybird tu kan, beli kat mane ye? dh lame dh nak cari baju yg ala2 costume ni

    ReplyDelete
  7. same r aariz jln ngn faris @11th month, slamat ngejar aariz kt shoping complex yer mama, he3...

    ReplyDelete
  8. anon, sorry lambat reply..baru berkesempatan bukak blog..kitorg beli kat tesco je..rm35 je kalo tak silap..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...