Thursday, November 26, 2009

terlebeh rajin! mau cuti kaa tamau?

haha funny!
pepagik bute, 5:30am aku dah bangun tuk ready for work!
minggu ni aku keje shift 6am-3pm..
so macam biasa,pepagik bute lalok2 ni on laptop..
keje dengan gigih ni..sbb ada banyak testing nak kene buat..
kekonon arini half day[cuti ada 26.5days so .5 tu kene habiskan jugak kalo tak rugi woo]
tetibe tgh rajin buat keje tuh, my boss sametime me[kami communicate thru lotus samteime - mcam ym/msn gak la] ..

boss: eh shouldn't you be off today?
me: eh i half day laa today
boss: 12996 Nor Azilah Mohd Noh Annual Leave Approved Approved 2009-11-26 2009-11-261.0
that's the info I capture fr the online leave where you have log it as 1.0 for 11/26.
me: if i'm not mistaken, i applied 0.5 day for 26th Nov
....
...
tak puas ati, aku check calendar email..a'a la aku one day leave..erk aku salah apply kaa?
tp rasa macam aku applied 0.5 arituh..
tak puas ati lagik..check online..pergh..aku salah tarikh! yg 0.5 tuh for 24th Dec..akakaka..malu i!
salah tgk rupenye..tu laa..apply skali banyak cuti..berderet2 cuti aku bulan ni n bulan depan...
still lalok cuti..almaklum la seminggu cuti last week..kire minggu ni aku keje 2 hari je! punye laa banyak sangat cuti..sampai tatau mana cuti, mana keje..hahah
sambung balik sametime ngan boss

me: hehe i mistakenly look at the wrong date..sorry for the confusion
boss: Is ok. Just need to confirm else you will loose 0.5 day leave. Can you please update the TaBs for me first?
me: ok i'll relog and will send u the updated report.
boss: great!!

muahahaha..siap dah nak gado gik ngan bos aku tu..ingatkan die tak caye aku applied 0.5..tp mmg aku yg silap..ahahah..sebbayek tak gado2..hehe
so selepas selesai semua mak nenek pas kat die, aku pon trus meloncat2 gumbira..cutii yahoooo!!
oh saya cuti arini..bleh sambung tido..penat tau smlm pi redah jcard OU..
tp jcard OU sangat laa tak bezz! barang dah habis, stock tak direload pon? tak macam jcard midvalley!
smlm cite2 nak grab mamipokok..sbb mamipokok mmg gila murah time jcard..tp smlm tgk, sama je rege die ngan kat tesco! ahh buek penat je redah lautan org..dah tuh barang2 derang licin, satu pack pon tadak! haih gerammm geramm!!dalam geram2 tuh penuh gak laa troli..benda lain yg ku cari, benda lain yg ku beli!haih dah nama pompuan..pompuan jugak.kan?

oh selamat berhari raya haji kengkawan!!
mohon maaf kire ada kate2ku di belogku ini yg tanpa ku sedari ada menyakiti hati kalian..


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...