Tuesday, December 1, 2009

Happy 6 months Birthday Aariz Zafir

Happy Birthday aariz!
alhamdulillah..dah 6 bulan aariz hidup bersama kami..
dah 6 bulan jugak aariz fully breastfeed! [mekaseh bebanyak kepada yg support dan kasik tips kepada saya tuk meneruskan berastfeed aariz sampai ke arinih]
target mama lepas ni arap2 bleh breastfeed aariz lagik sampai at least setahun..
kalo bleh proceed sampai aariz 2 thn lagik syukur alhamdulillah..
macam2 perkembangan terbaru aariz lately ni..
dah pandai merangkak..abih dah satu rumah die jelajah..
dah start nak try2 berdiri sambil berpaut ngan ape2 je yg berdekatan..
dah start nak melasak..adoi
solid food? oh ni masih dalam percobaan!..
mama try suap home made apple puree, aariz macam tak berminat je..
mama try plak suap bubur nasi blend..ada ikan n carrot, pon aariz cam tak minat..dok ketap je bibir tu..
arini mama nak try suap bubur nasi lembik tp tak blend..nak lenyek2 je..
mungkin arituh blend aariz tak minat sbb cam hanyir kot?[ada ikan]
arap2 aariz nak laa..
latest berat aariz, 7.3kg..alhamdulillah..
balik dari sabah aritu, ramai yg komen aariz nampak susut..
baru je nak naik lagi berat dia,aariz demam selsema laa plak..demam beralih bulan kate tokma..
bak kater babysitter aariz, die nak kurangkan berat supaya leh pergi lagi laju[eh macam iklan shell plak]..
nak pi lagik laju? adoi..skang ni pon tak terkejar dah kitorg..
bukti?

yang bawah ni plak, mama masukkan die dalam bumbo seat tuh, tetibe je die dah pandai nak kuar dengan sendri..
yang bawah ni, aariz sedang menjelajah satu rumah..dah terkeluar dari tanah jajahan die[the alphabet mat]
nak jatuh, sempat berpeluk pada kaki kerusi..

dah telentang..
tp aariz jenis yg tak serik..
dah telentang tuh, die still nak pi ke arah meja, dan cuba lagik tuk berdiri..
kitorg biarkan je dulu..kitorg tgkkan je..
biarkan die rasa sakit..mintak2 die serik..
kitorg tgh dalam perancangan nak buat kepongan/pagar..
agak merbahaya kalo die sampai ke dapor! oh tidakkk!
ape2 pon aariz, mama tetap sayangkan kamu!!

4 comments:

  1. hehehe..lawak la gambar aaariz yang last tu...nampak frust je dia!!x pe aariz..chayok!chayok!!

    ReplyDelete
  2. wah aariz,dh pandai masuk bumbo seat sendirii..baguss

    ReplyDelete
  3. omg aariz is growing so well, ila! im so happy for u and aariz! :D and he is such a fast developer too! dah nak berdiri dah! phew. mmg kuat betol waja diri budak ni. haha. kalau mcm ni, silap2 bole pecahkan record u ila :P

    ReplyDelete
  4. "he is such a fast developer"

    his mom is a software developer thats why.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...