Wednesday, December 16, 2009

coti-coti malaysia aariz part I

sebenarnyeh dah lama nak post entri pasal percutian kami sekeluarge ke sabah..
tp kemalasan tahap gaban telah mengatasi segalanye..
maka tertangguh laa sampai ke arinih..

percutian pertama aariz - kota kinabalu, sabah 16/11/2009 - 18/11/2009
coti ni kami plan awal2 thn aritu..masa tu aariz still dalam perutku ini..
mmg sengaja pilih tarikh keramat ni kerana kekononnye nak celebrate anniversary kami yg ke-2 thn..
kenape pilih sabah? sbb saya sangattttt sukee sabah atau yg sebenarnye sayaa mmg sangat sukee nexus karambunai..
pergilah banyak kali pon sabah, saya tak kesah! macam2 kita bleh buat kat sana..
teringat masa honeymoon dulu, syok amat dok sana..kitorg ke porim, kolam air panas di ranau, kitorg ke kaki gunung kinabalu, kitorg bersnorkling di pulau manukan, kitorang ke muzium sabah[macam2 benda menarik ada dalam muzium derang ni], kitorg bershopping sakan di pasar philipines dan pasar ikan kering dan macam2 lagik..even kalo dok je dalam nexus tu, tayah ke mana2, macam2 aktiviti yg nexus organize dari pagi sampai lah ke malam..ada je persembahan lah, main sumpit2 lah..tunggang kuda, canting batik, dan macam2 seni kretip yg mana kita bleh join je suke2..
tp itu dulu..masa kami masih berdua..dan kami di nexus..
kali ni, ada si tecit itu, terpaksa lah dok bersantai2 saja di hotel/tepi laut..
dan kebetulan 2 bulan sebelum kejadian, hotel sudah fully booked sampai ler ke akhir thn ni..
haih..terpaksa laa mencarik hotel lain..
kami tak kesah dok jejauh dari town kk tu..
janji leh lepak tepi pantai..
kalo nak ikutkan pon, nexus karambunai tu pon jauh gilaa dari town..
maka terjumpa lah kami hotel beringis yg 30minit jauhnye dari town..[masa browse kat website die, kononnye 15min je dari town - ceh tertipu kami]
tp kami tetap puas ati ngan servis dan kondisi resort tu..
food yang sedap, suasana yg nyaman, layanan yg mesra, kemudahan yg bagus, dan harge yg berbaloi membuatkan mama rasa tak serik untuk datang lagik ke sana!
kali ni kami berkeputusan tuk tidak menyewa kereta sewa..
mmg kami plan tuk lepak2 dan santai2 je di hotel..so tak perlulah kereta sewa..
ari ke-2 kami ke town skejap tuk membeli buah tangan..
banyak gak mama borong..yg syoknye kk ni, derang bleh buat kotak yg siap ada tangkai..
so senang ler nak mengangkut masa pulang nanti..
sepanjang percutian, alhamdulillah aariz sangatlah well behave! tak meragam langsung! bagus anak mama!
mama suke bawak aariz jenjalan sbb die tak meragam! harap2 aariz akan well behave sampai le bebila, lagik2 masa percutian kita ke gold coast yg akan datang!
ahh malas nak bebel panjang2..meh ler layan gambar2 plak:

memang santai habes..

kami di pasar philipines..

aariz yg sangat hepi main air!

maupulang sudaa..inilah luggage kami..ooppss yg berbaju biru itu bukan ye..itu penggarang jantung kami..mana bleh tinggal di mana2 ye..

nak tgk lagik gambar? banyak dah diupload di facebook!
marilah bercuti-cuti malaysiaaaaa...macam2 adaaaaa

3 comments:

  1. haha.. best kan sabah... tepatlah pilihanku berkahwin dgn org sabah :D

    ReplyDelete
  2. uyaiii.. lamanyer bercuti.. 16/1/2009 - 18/11/2009?

    hehehehh!

    best kan jln2.. untung aariz, 1st vacation dia, trus dpt naik flight. :)

    ReplyDelete
  3. baiti: itu la bezz!! i luvv sabah! itu laa..kalo ila jadik baiti, balik sabah(melawat mertua) banyak2 kali pon takpe! haha

    muni: ohh kamu ni..nampak saje..terima kasih! aku update sekarang juge..itu laa bezz btul jalan2..malas gilaa mau keje..kan bezz kalo bleh jalan2 suke2 ati tayah keje tp duit sentiasa ada dalam acc! hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...