Thursday, December 17, 2009

cuti-cuti malaysia aariz part II

kuantan - kemaman 11/12/2009 - 13/12/2009
aha..ujung taun mestilah banyak cuti-cuti..
kali ni..kami ke pantai timur semenanjung malaysia plak!
tujuan sebenar adalah untuk menghantar aunTie aariz ke kursus PAC di INTAN kemaman..
alang2 nak ke sana, kami sekeluarga[keluarga besar] pulang ke kampung di kuantan..
ini first time aariz pulang ke pahang kampung mama..
kami bersinggah-sana di rumah toklong aariz di peramu, kuantan..[sudah jimat di situ - tak perlu sewa chalet/hotel]
dah setahun mama dan daddy tak pulang ke kampung pahang..
haih rinduuuu betul!.
di kemaman, kami tak melepaskan peluang menikmati sata kemaman yg sangat sedap!
pada aku sata di kemaman adalah sata paling sedap yg pernah aku jumpa..
pernah gak beli sata di bazar ramadhan di kl, kononnye sata terengganu..ceh langsung tak sama!
sata di kuantan pon tak sesedap sata di kemaman..[tp kalo korang ada jumpe sata yg lagik sedap dari di kemaman, sila bagiktau saya ye]


aariz tido je sepanjang perjalanan..

auntie aariz yg baru habis PAC [thn ni sehari je PAC tak macam thn2 sudah yg mengambil masa selama 3 hari]

di kemaman ada banyak gerai sata..tp ini lah gerai yg paling femes dan sedap katenye..

banyak gila kitorg makan sata..bukan setakat makan kat situ je, siap tapau skalik..

sebelum pulang ke kl, kami singgah di Teluk Chempedak..
punya laa lama mama tak pi TC[last pegi masa kecik2 dulu - ha lama gila kan?], macam2 perubahan dah kat TC tu..
punye laa banyak drive thru kat situ..eh takde laa banyak..kfc ngan McD je pon..
ari sangat panas terik[angin laut sepoi-sepoi pon tak dapat menyamankan kami], maka kami lepak2 dalam kereta sahaja..[ada ekon]..
lama gak lepak2..sempat laa mama teman aariz tido sejam kat situ..haha

bekalan susu aariz..perjalanan jauh, maka kene laa bawa bekalan..mama masih sakit tgn, terpaksa laa kurangkan menyusu sambil pangku..

5 comments:

  1. yang .. sata kemaman mmg best .. ms kecit2 dulu bile balik kemaman , sata nih mmg kite x leh pandang langsung x suke .. tp ms dah tua nih dok terliuq ajer.. nnt balik kemaman sure carik sata .. heran tol org kemaman pun x reti bt sata .. hahaha..

    ReplyDelete
  2. haa bezz kan kan?u org kemaman kaa? haa blaja laa buat sata kemaman..rugi tuh kalo tak blaja!

    ReplyDelete
  3. belum baik lagi tgn?ari tu dukong aariz slumber jek.. heheh...

    ReplyDelete
  4. oh alhamdulillah dah baik..masa pi kemaman tuh lom baik gik, baru je amik injection..so mmg doc kater akan sakit lagik 2 3 ari..masa jumpe ko kat umah atul sudah baik..hihi..injection to the rescue..hehe

    ReplyDelete
  5. haaa kedai kuning ni sata die memang sedap!!!

    mase pegi cherating dulu kitorg sampai ke kemaman nak carik kedai ni hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...