Monday, November 2, 2009

sakit hati!!

sakittttttttt atiiiiii!!
sakittt atii sangat2 ok!! berbulu je ati ni!
dah lah tangan tgh sakit!! ati plak membuak2 sakit!
konon hospital baru dan gah!
tp servis tak segah pon nama dan rupanya!
nurse kat sana sangat lah tak friendly!
muka kelat! cakap pon cam blagak2! [not sure kalo nurse kat klinik2 pakar dia je cam tuh ke ataupon mmg semua nurse die mmg camni]
nak tunggu dapat GL sampai 2 jam lebeh!
bila aku buat muka penat tunggu, baru terhegeh2 datang cakap "sorry we didnt receive ur GL yet"..
gilo ape? dah 5 6 org patients yg datang selepas aku, semuanya dah balik..
aku masih lagik kat situ tak masuk2 gik tuk berjumpa dr!
aku call ING tanye, derang kater dah difax pon aku nye approval!
but then nurse kat situ masih buat dunno je!
dah 5 6 org kuar masuk bilik dr tuh, aku tak jugak dimasuk2kan!haih
dari kol 11am aku datang, akhirnye kol 1:30pm baru aku dapat masuk!
then dah dapat masuk, kene tunggu lagik..
tunggu GL for physio plak..haih..tunggu lagik..
by that time, aariz dah ngamok2 nak tido..[oh aku terhangkut die skalik sbb kitorg pi klinik dulu td tuk check die tkt2 ada internal problem sbb jatuh katil kemarin - alhamdulillah dr kater die ok]
sementara nak tunggu another GL, we decided to anta aariz to babysitter, n En. Daddy plak kene pi office..sbb die ada presentation..sian die setengah ari dok menemankan aku kat spital..padahal die ada presentation arinih!
so dalam kol 3.30pm aku pi semula tuk physiotherapy session..
but then u know what? they said the GL for that physio derang tak received lagik!
gilaaaaaaaaaaaaaaaa!! dah 2 jam tak dapt2 lagik?
then that nurse set another appointment which is tomorrow sbb kebetulan the person who handle the physio ada something to attend!
n that nurse said when they issued GL, the patient itself kene call .ING. sendrik!
aik tak pernah2 plak aku yg kene call .ING.?
slalunye aku kasik je referral letter, then spital laa sendrik uruskan for GL kan?
sakit jiwaaaaaaaaaaaaa ok!
aku balik dengan perasaan marah dan tak puas ati..[tp muka still maintain tahan marah gik]
sape yg hampeh sekarang ni?? .TMC.(Tro.picana Me.dical Cen.ter) kaa .ING.??
aku call lagik .ING. then derang kater derang tak receive pon lagik surat from the orthopaedic dr saying that i need the physio!
tadik si nurse tuh beriya2 kater derang dah anta!
tp aper plak citer ni?
gerrrrrrammm ok!
naseb bayek that operator kater die akan call .TMC. then will inform me anything
haa kol 5pm tadik dapat sms form .ING. saying that my GL has been faxed to .TMC.!
ok tomorrow bleh straight to .TMC. rehab for physiotherapy
n tak perlu lah aku jumpe lagik nurse2 yg bermuka kelat tuh! i hate to see their face!
layan pon cam nak tanak je layan..ape muka aku ni muka smekin sangat ke takde class tuk dapat servis bagus derang? [ni yg aku perhati..kalo org yg dress up or nampak high class baru derang layan superb - aku bengang ok!]
oh tp next 2 weeks kene hadap lg muka derang for the follow up..hadoi

8 comments:

  1. eh kenape dgn u sampai kene jumpe physio? ur hand tu ke? and what happened to aariz sampai terjatuh katil? adois.

    ReplyDelete
  2. oh yes.. I>N>G mmg payah sikit actually.. payah sgt sebenarnyer, especially bila dgn specialist.

    ReplyDelete
  3. Thara, makteh, my wrist injured..dr said the tendon muscle tu bengkak..and he said probably because of breastfeed! the way i hold my baby..so lepas ni kene breastfeed sambil baring..dia kater common problem to breastfeed moms.. ntah laa..yer kan je..die specialist kan..slalunye saya ingatkan org sports je yg kene, upenye breastfeed moms pon leh kene..so carefull time nak breastfeed baby..

    muni: benci tau..sakit ati menunggu..slalunye aku dengar citer je pasal .ING. ni..tak sangka plak terkene batang idung sendrik..nasib baik aku amik personal insurance bukan .ING. sementara ada comp nye ni, balun je habis2 dulu ye tak?yg personal simpan tuk ari tua..hehe

    ReplyDelete
  4. makteh anak 7....suma breastfeed ..aariz pon x le debab mcm haziq dulu....eh x leh bayangkan awak pegang camna boleh jadi gitu...
    tapi satu je keburukan menyusu sambil baring,sebab mamanya akan mudah terbuai mimpi!!

    ReplyDelete
  5. ape kes ila? tangan bengkak sbb BF? erk!aku dulu tak larat gak nak memegang afif kalau bf duduk..so letak nursing pillow..

    ko sound je nurse tu! hampeh sungguh layan patient mcm tu dahla kita bayar mahal.

    ReplyDelete
  6. makteh: itu laa..saya kalo malam je baru baring susukan si aariz..siang bila nak tidokan die je baru baring..sbb tkt tertido..kalo baring, skalik ngan kita laa tido..

    farah: ntah..dr kater biasa laa..anak first mmg cenggitu..tp org lain anak first takde plak cam aku ni..tadik baru aku tau nama sakit aku ni, deQuervain's Tendinitis..nanti aku post entri pasal ni..banyak info aku dapat tadik..hehe

    itu laa..sama je aku bayar pakai GL ke pakai cash ke kan..sama je mahal..ape tah yg derang beza2kan..aku pon satu smlm, pakai trackbot je..padan muke aku..buruk hodoh nampak smekin, tu yg derang tak layan sangat kot..malas nak sound sbb hubby dok cakap sabar...sabar..muka die still maintain control marah..kita malas nak kecoh2..ikut kata suami..kang memalukan die plak..

    ReplyDelete
  7. ok apa tido masa susukan baby.. the mother needs rest too.. :)
    tu namanyer, curi2 rehat.. dah beranak ni, sumer kena curi2.. nak pegi berak pon kena curi2 pegi.. hahahah@!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...