Friday, November 13, 2009

Weekends @ tokbak & wan's house

ini entri dah basi..
kejadian 2 minggu lepas..
tapi nak jugak crite..
sbb macam2 kejadian berlaku..
ari sabtu tu mama cuti [dikerah habiskan cuti..kalo tak mama mmg keje tetiap sabtu]
maka mama ajak En. Daddy pulang ke mlk umah tokbak n wan..
yer laa dah lama tak balik..last balik mlk masa raya puasa aritu..
sian wan mesti rindukan cucunya aariz..
so pulanglah kami ke mlk cuti ujung minggu itu..
aper aktiviti kami di sana?

1. makan aiskem tak hengat dunia! mokde aariz beli half gallon of Baskin Robbins icecream! wowwee..makan tak hingat punye okeh! nyum nyumm!!

2. En. Daddy tolong tokbak menuai di kebun[oh ini bukan di farmville fesbuk okeh] ni real punye.. hasil nya: pisang satu tandan[ada 10 sikat kalo tak silap..banyak woh], jantung pisang, n pucuk ubi!


muka daddy baru bangun tido trus pi kebun..

3. makan2 di Asam pedas selera kampung sebelah MP..sedap sehingga menjilat jari! rugi sape tak cuba..pi laa try..pi pi..


ni lauk mama..ada ayam kampung, paru sambal, udang galahhhhh!! n sayur bendi amik dari asam pedas daddy

asam pedas..sedap woh!!

korang pernah makan ini? sedap gak ek buah berangan ni..

bila laa agaknye mama dapat naik menara taming sari ni? balik mlk dah slalu gak, tp tak jugak pergi2..haih

4. Aariz jatuh katil..oh tidak! runtun hati mama tgk aariz meraungtetengah malam tu..nasib baik tak lama sangat die nanges..mama dah takut dah..benjol kepala die...mama tuam2 lepas tu die dah gelak2..so kitorg tunggu sehari tuk monitor whether die ada muntah2 or demam..so far alhamdulillah die aktif macam biasa..alhamdulillah..

5.on the way balik to KL, singgah umah tokma n tokpa tuk sampaikan kiriman tokbak tuk tokma n tokpa..tokma baru balik dari terengganu..macam2 kitorg dapat..keropok lekor, keropok kering, gula kerek[oh mama berhajat nak wat buah melaka ni..bila laa agaknye ek]..then mama plak kene minyak panas masa goreng keropok lekor..keropok lekor tu meletup!adoi..bertompok2 muka mama! minyak panas kene kat mukaaaaaaaaa!! [nasib baik tak berparut sangat] pehtuh dah macam kene dera plak mama, tangan ber'splint', muka bertompok2 parut..serupa macam kene dera laa..

begitulah kesah kami di hujung minggu 2 minggu lepas..

oh next week kitorg ke sabahh..yahuuuuuuuuu!! coti coti malaysiaaaaaaa..[kes mahu menghabiskan cuti dan duit] oh..isnin depan 2nd anniversary mama n daddy..sambut di KK..yeah

p/s: oh gambar tak menarik sangat sbb amik thru my henpon kapok..camera rosakk..terpaksa pakai henpon..huwaa

6 comments:

  1. woh! kk? i loikeee...
    dah masuk dlm list kitaorg gak tu.. tapi tatau bila.. hahahah!

    ReplyDelete
  2. berapa hari di KK? kami yg selalu balik stay 1 week pun rasa tak cukup je :P:P kalau ada kerja di KK tinggal sana setahun 2 ke baru cukup agaknya :P

    ReplyDelete
  3. waahh bessnye ke KK..melaka pon dah lama tak jejak...rindu sungguh kat melaka hehe

    ila,kalau taknak bg kopok lekor meletop time goreng..ko belah dulu kopok tu..ni mak mentua aku la yg ajo..

    ReplyDelete
  4. udang galah tu giler besar.. ila.. dah sihat ke? smoga cepat sembuh k.. nanti jangan lupa datang wedding aku.. ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  5. muni: pi pi~ syiokk!! kali pi nexus tu lagik syiok! aku tak dapat pi kali ni..fully booked! haih..nasib baik dah pernah pi situ dulu..

    baiti: pi 3 hari 2 malam je..ingat nak stay nexus kali ke-2..mengimbau kenangan2 lama..ceywahh..konon je laa..nak rilex2 kat situ je..dah tuh 2 bulan lepas kitorg try book, fully booked la plak! terpaksa stay tmpt lain..

    mancet: hehehe meh laa join! hihi..haa air asia kan tgh wat promotion, aper gik? book laa ticket cepat tuk coti2 melaysia..

    farah: hehe pi laa jejak mlk..mlk dah banyak berubah! dah tak kuno cam masa kita alpha dulu! [erk marah org melaka sat gik cakap mlk kuno..oops]

    atul: haa kan? aku pon kagum gila..tkt2 gak nak amik..besar sangat..tp menggoda2 plak..aku amik je! mmg sedap ok!! puas ati! hehe terima kasih tul! mestilah tak baik gik kan! dr kater mmg lama nak baik..takes time..lagik2 aku mmg kene guna tgn kanan ni..kalo nak baik, tak bleh guna pon tgn ni..kene kasik rest..masalahnye ape laa dayaku..kalo guna tgn sebelah, mmg tak bleh buat keje! alhamdulillah aku dikurniakan 2 tgn! tak dapat bayang camne org yg hanya ada tgn sebelah! [erk panjang plak bebelan aku]harap2 tgn aku akan normal seperti sedia kala! amin! insya Allah..ada rezeki, kita ketemu di kenduri ko!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...