Thursday, October 8, 2009

yummmeh!!

seminggu ni En. Daddy outstation ke UPSI..dah 2 3 ari die dok ulang alik kl-UPSI..slalunye die pulang bertangan kosong takpon ada laa sehari aritu die pulang bersama kueh pau yik mun..mmg lazat kueh pau nih..walopon dah sejuk, kelembutannya masih terasa! saaaaaaaangat lazat..kueh pau ni pernah masuk dalam rancangan warung kita kat ASTRO prima..



tgk lah inti die! meriah!!

tp arini..En. Daddy tidak pulang tgn kosong..die pulang dengan pau kaya,pau kacang, pau kari ayam n pau kari daging!! yummmeehh!!..bukan setakat itu saja..die juge pulang bersama2 duriann!! yippee! nyum nyum..masih ada musim durian ek? ingatkan dah habis..

semua ni berharga hanya rm10! mmg sangat untung!! isi yg sedap lagik enak, dan meriah![tetibe teringat makan durian rm15 sebijik di uptown sebelum bersalin aritu..sakit ati je bila kenang]

oh En. Daddy kata, ada petua mau isi durian yg sedap..pilih durian yg durinye tajam dan runcing..sure isi die tebal dan sedap..kalo duri pendek, isi nipis..jadi kalo mau memilih durian, pilihlah duri yg tajam dan runcing ye kawan2..

oh nak tanye..kalo kita breastfeed, ada efect ke kat baby kalo dok makan durian banyak2?siapa tahu? tolong bagiktahu..plz

p/s: kakti, kalo tunjuk kat mama ni, sure die jeles!haha

6 comments:

  1. waaah sedapnyeee! beruntung ada encik daddy yang prihatin sebegitu, belikan bini pau... hehe.. aku pun suka pau, ila.. sangat suka! .. durian mmg suka, takley kata apa ar.. but, in my experience, the best durian is durian Mantin.. fresh, ye la durian baru gugur.. Durian dijual betul2 depan dusunnya. Tapi tahun ni tak pergi beli pun.. huwaarghh..

    ReplyDelete
  2. yummeh! sy pun suke makan durian. every time makan durian, ayna pun sakan la berak2. pasal durian kan panas. so efek sket la kepanasan tu pd susu. tapi as long as budak tu ok tak demam, tak cirit2, blasah je. hehe. dan jgn lupa minum air dr pangsa durian tu, utk elakkan diri dr panas. *petua org tua2*

    ReplyDelete
  3. wahh..mmg nampak lazat itu durian..

    effect kat baby aku tatau.. tapi just to be careful,pada2 la mkan tu.. jgn byk beno.. takut baby panas.. logik gak fatwa tu, sebab.. kalau bf,yg aku tau, tapai pon dikatakan boleh buat baby panas. :P

    ReplyDelete
  4. aik musim durian lagi ek? sedapppnye pau tu! kat tanjung malim je ke leh jumpa?

    rasanya takde effect kat baby yg BF sbb aku pon masa musim durian ari tu makan juga..alhamdulillah afif takde plak demam..

    ReplyDelete
  5. atul: ni pon durian fresh..beli depan rumah org tuh..agaknye org tuh dah tak larat nak makan, die jual je..tp mmg sedap gila isi die..3-3 biji isi die sedap..tak macam kalo beli kat pasar malam..ikut nasib..ada dapat yg tawar laa..yg keras laa..

    akema: oh ek?haa kene monitor si kecik tu ni..ni makan pon takut2 ni..plg banyak telan pon 10 ulas..thanks for the petua!

    munek:whoaa tapai aku mmg tak brani nak makan..tkt sakit perut..yg dorian ni tak bleh nak tolak laa..mesti makan..hahaha...yer aku mmg berpada2 gak makan..tkt aku yg sakit perut/demam terlebeh..hehe

    farah: itu laa..aku pon ingat musim durian dah habis..ada lagik rupenye kat perak..aku tak sure plak akt tmpt lain ada ke tak pau tu..yg bezznye, die pon ada jual yg frozen nye ok..bagus kan? bleh simpan lama..rasa nak makan je, kukus..wah!
    oh ek? hmm tu laa so far aku makan, aariz ok je[tp aku makan paling banyak pon 10 ulas]..kalo takde apa2, bleh laa aku makan lebeh dari tu! haha

    apa2 pon mmg kene buat experiment dulu aku rasa..makan je skalik banyak2, tgk ape jadik kat baby..then kalo tak jadik apa2 alhamdulillah..tp kalo jadik apa2, haa tanggung laa sendrik kan mak paknye..hahaha..thanks semua yang menjawab..oh sebenarnye riso jugak kalo tetibe susu badan berkurang..ada ke kaitan badan panas susu kurang?

    ReplyDelete
  6. wah pau jenama cina,konpem kaher tak kasi aku mkn :( kuikui,,.ila jom mkn durian kt kg baru,ajak zed ..kekekekke

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...