Tuesday, October 13, 2009

4months old Aariz

Anak mama 4 bulan dah..semakin banyak aksi dia skang ni..sangat melucukan dan menghiburkan hati mama n Daddy!! kekadang gerammm sangat ngan anak sendrik[bukan geram marah..tp geram sukaa]..slalu geram kat anak org jer..skang ni geramm ngan anak sendrik plak..rasa cam nak picit2..[bahye tul aku ni]

aariz mmg sangat suke isap jari..sbelum2 ni, aariz suka isap jari telunjuknya..baru2 ni die baru discover yg ibu jari lagik sedap!

tgklah berapa nikmatnye die isap ibu jarinya..sampai camni skalik!

Sekarang mama dah tak pakaikan aariz mittens, sbb tkt jari die tak membesar..mittens semua dah tak muat..sian jari2 die dok terkurung dalam mittens..tp..aariz sangat suka garu kepala..sampai berdarah2 kalo die garu kepala dia..kepala dia tu penuh ngan parut2 luka je..mama tatau nak wat camne..takkan nak pakaikan mittens balik? sian plak

Aariz dah tere meniarap! even masa tgh tido pon die bleh tertiarap! buas betul dia tido! mama riso plak kalo die tido meniarap, sbb tkt die lemas..mama tak pernah tidokan die meniarap..sbb tktkan SIDS(Suddent Infant Death Syndrome) -mintak dijauhkan!
Oh skang ni katil tuh die yg konker! haih

Aariz caught in action! ha kan saya dah cakap, aariz sangat tere meniarap skang ni..atas bouncer pon die bleh meniarap sendrik..nasib baik tak terbalik ke lantai skalik ngan bouncer tuh..skang ni bouncer dah disimpan dalam stor..dah tak bleh pakai dah..tkt aariz cedera plak nanti..mama tamo kejadian bouncer menghempap anak mama terjadik

mama: 'Ha Aariz wat apa tu?'
aariz: 'oopss mama nampak plak..'

skang ni aariz kalo meniarap mengundur je lebeh..ke depan tak plak..baru-baru ni dah pandai plak angkat bontot tu..nak merangkak plak ke anakku?


ha angkat bontot lagik..tp menyembamkan muka tu kenape? tak lemas ke? hmm budak nak merangkak macam ni ke ek? anak2 korang camne ek? nak start merangkak camni ke? ke anakku salah tektik teknik ni?

1 comment:

  1. hahaha jangan risau ila..kalau die pandai gerak2 kepala sendiri die takkan lemas...lapangkan tilam tu..jangan letak bantal banyak sgt..biarkan die berguling2 sendiri..kalau die meniarap..biarkan die terlentang sendiri..dgn cara tula die belajar..kita monitor je utk elak perkara2 tak elok jadi..tak lama dah tu..die dah belajar angkat bontot..nnt die belajar angkat badan plak..pastu meniarap hihi..mmg geram je tgk!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...