Tuesday, February 14, 2012

Ipod for aariz

Saya tensen asik berebut ifuuuun ngan aariz!
Nak blikan dia satu kitorg tak mampu laa kan!
Jadik terpaksa lah saya mengalah je dgn dia.. Sampai kadang2 bila saya nk pakai(nak call or trima call) saya mcm kene pinjam ngan dia! (tp mmg tak dapat laa kan! Jgn harap dia nk kasik)
En daddy pernah blikan aariz touch screen jugak tp yg cap ayam dari china.. Mcm tab gitu.. Tp aariz tak suka! Sbb sgt slow dan tak bezz mcm ifuuun! Setakat dia guna tuk tgk atromen je la kat situ.. Bila part main game, dia ngamuk2! Blk2 dia tuju ifuun saya jugakk!
Tak lama lps tu gejet yg daddy bli tuk aariz tu rosak! Tak bleh charge dah apsal tah.. Dah kate murah!(tapi takde laa murah sgt! Ratus2 gak laa)
Saya berhajat nk ada ipad2! Bleh kongsi2 ngan dia! Tapiiii berbaloikah?
Mahal plak tu! Kang buatnye dia campak2 je ipad2 camner? Nangess mak!
Then daddy kater takpe laa kita bli ipod touch laa tuk aariz! Ipod touch sekarang ni pon generation 4! Mcm iphone4.. Bleh main game mcm ifuuun saya! Besar pon sama je mcm ifuuun. Murah sket kalu compare nk bli ipad2!
So konon mcm bli ifuuun lah tuk aariz(kononn je la)!
Saya mcm tak setuju sgt sebenarnye!
Tp daddy insist! Dah lama kitorg dok kuar masuk mac city tu.. Tp tak bli2 gak!
Then smlm lepas settle je kat imigresen tu daddy kate jom kita pergi bli ipod!
Huu saya on je! Yey bleh jalan-jalan!kitorang dah lama tak berjalan2 sekeluarga! Asik terperap kat rumah je..(sian kan saya?)
Memang trus tuju mac city ou..
Dah bli tu skali nmpak daddy dpt bunga! Boleh ke dia kater cashier tu ngorat dia.. Kasik bunga! I percaya ok!( sungguh lurus saya ini ditipu bulat2!)
Rupenye mac city kasik bunga for each purchase kat situ! Sempena val-day ni laa kot kan?
Huhu
Yey sekarang saya dah tak perlu berebut2 ifuuun ngan aariz! Dia sgt sukakan ipodnya! Bagus! Dia sudah tidak heran ngan ifuun saya! Gumbiraaaaaa






-Posted using Blogger from my iPhone

8 comments:

  1. Eeeiii, saya pun skang tension berebut iphone dgn sofea. Ada terpikir nak buat mcm tu beli ipod. Tp takut lak nyesal apsal alang2 x beli ipad. Haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah! Saya pon cam tak setuju sgt nk bli ipod tu..alang2 baik bli ipad.. Kan? Tp hubby kate bli je laa dulu ipOd ni.. Rumors dgrnye ipad nk kuar br thn ni! Ipad3 plak! So kalu ada plan nk bli ipad, tunggu laa ipad3! Maybe march kot kuar! Ntah ek btul ke tak! Tp hubby kate dia nk tunggu ipad3! Yeyyyyy syioknye kalu dia blikan ipad! Bezz bezz

      Delete
  2. Ipad ku itu telah menjadi hak mutlak Zarif.. If kita tanyer sapa punyer, dia kata dia punyer. If aku kata "mommy punyer" habis dia mengamuk.. and yes, dah berapa kali ntah jatuh T_T..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuu tu la pasal..budak zaman sekarang kann..yg org dewasa punye gejet laa gak derang nk main! Pastu buat mcm harta sendrik! Sabo je la! Jgn harap laa derang nk main menan derang(eg: laptop mainan, touch screen mainan)..huu ifuun aku ni pon dah byk kali jatuh! Huuu sedeh! Tu yg tak sggup tu nk bli ipad tuk dia..

      Delete
    2. athirah sama la macam zarif, ipad dah jadi hak mutlak drg huhu.. budak2 skang tsk tsk! aku nak beli henpon sbb henpon skng dah teruk, tp tak sure nak beli iphone or samsung. ko rase?

      Delete
    3. kak kerton! beli lah iphone4s! bezz! kalu aku la kan, aku pilih pakej mana yg offer lagik berbaloi2..cam contoh pakej iphone from digi, aku bayar monthly rm150 ini dah include call,sms,mms ngan data package! bleh online di mana2 saje tayah risau kalu terlebeh guna more than 1G..digi takde extra charge! rasanye package tuk samsung(eg: S2 or notes) tak include call or sms, just tuk data package.. so far kitorang dah compare package form digi, celcom n maxis, digi nye package iphone paling murah! performance wise, iphone4s paling better compare to semua phone.. tp kalu ko rasa nak merasa lain dari apple(sbb ko dah ada ipad), beli laa samsung! notes or nexus? hubby cakap kalu nak bli android, bli la nexus! nexus pakai android 4.0(icecream sandwich)..tp kalu ikut ranking android, s2 paling tinggi..tp android makan battery banyak weh!cpt je habes batt.. wuuhuu up to you! kalu aku, vote for iphone4s! yey! (tp dengarnye iphone5 nak kuar october thn ni! - ni rumors je)
      tp kalu beli device/phone sahaja aku tak pasti plak mana yg paling murah..aku lebeh prefer amik package..hihi

      Delete
    4. kak kerton! kawan aku ada jual henpon samsung murah! aritu dia jual notes rm1500 je! ada offer! tp arituh je laa rege camtu..now harge dia jual notes rm1800..arini dia ada offer tab 7.0 plus and 8.9 rm1000 je sebijik! arini je offernye..kalu esok dah naik sket laa kot? tp aku rasa still murah compare bli kat luar! mau?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...