Wednesday, February 29, 2012

birthday mak tahun lompat

arini birthday mak mertua saya! 4tahun sekali je dia dapat celebrate! kesian kan?
kalu ikut umur sebenar[setiap tahun bertambah umurnya walopon takde birthday] dah 60 tahun umur mak mertua saya itu..
tp kalu umur ikut brape kali je celebrate[4 tahun sekali] umurnye baru je 15 tahun! wow! lagi muda dari i you!
mak mertua saya lahir 29 february 1952 - tahun naga..[eh sama umur dengan papa saya ni tp papa saya lahir bulan 7]
kebetulan bulan ini birthday sarah[20/02], jadi birthday party/makan-makan buat skali harung..
sarah dapat birthday presents, mak pon dapat birthday presents! banyakkk hokey kali ni dia dapat..
mak kater: "dah 60 tahun baru dapat birthday presents[banyak]!"..terpancar kegumbiraan di wajahnya..
birthday celebration/makan-makan buat kat rumah angah[my SIL] @ kampung warisan, setiawangsa on ahad lepas..
jadi mereka dari melaka singgah tido di rumah kami dulu malam sabtu tu..
then tomorrownye[ahad pagi] baru gerak ke rumah angah..
malam sabtu tu derang sampai pon dah maghrib gitu..lepas solat, siap2 trus kluar makan malam..
mata masing2 pon dah layu je cam nak terkatup..
sampai rumah memang trus tido masing2..

molot kamu ni aariz, mmg diminta cubitt!! geram! ni dia tengah nyanyi lagu mickey mouse


order jgn tak order..


sabar menanti ikan2, udang dan ayam masak..


makan makan maknnnn..dappnyee..nyummms!


daddy suap abang sambil adik tido di dada! huu aariz nak jugak daddynye suap..dia tanak langsung org lain yg suap..orang lain suap tak sedap agaknye..


datuk borek cucu rintik..henpon/ipod tak lepas dari tangan!


suka laa si aqeef tu ada org melayan..aqeef with anak2 paksu..


paksu[adik mak paling bongsu], maksu[adik mak yang 2nd last, tp sbb nama suria so panggil maksu], maksu[isteri paksu], mak ambong, dan mak itam[adik ipar mak]


angah, tuan rumah


saya suka bumboseat ni..hangkut ke mana saje pon tak kesah! aqeef mana suka baring2 skang ni..kiranya tak rugi lah saya beli mahal2 masa aariz baby dulu..masih cantik dan boleh diturunkan kepada adik2nya kan? semua kek pon si aariz mau potong! 2-2 birthday cakes along[SIL] yang buat! pandai kan dia buat kek barbie?! lepas acara makan-makan dan potong kek, bebudak ni tibe2 je dah bertukar uniform!
masing2 dah siap nak pi swim! haish
untung aariz ada ramai dayang2 yang boleh tolong tengokkannye..[daddy kerja]..
aariz dah bleh berenang sendrik[tapi dengan bantuan pelampung laa kan]..jadi bleh laa lepaskan je dia swim dengan bebudak tu..mama tengok kat tepi je la..malas nak tukar uniform..
aqeef selsema, jadi tak bleh nak rendam dalam pool..kang lagik teruk! kelakar je tengok si aariz takut ngan shark tu..asal shark tu dekat je ngan dia, ciput2 dia lari swim ke tempat lain
Selamat Hari Jadi mak! semoga dipanjangkan lagi umur, dimurahkan rezeki, dan dikurniakan kesihatan yang baik!
lagi 4 tahun kita sambut lagi birthday mak eh?..insya Allah! amin!

4 comments:

  1. aku rasa, besday 4 tahun sekali ni special la..bkn macam orang lain, tiap2 tahun ada besday.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul!! special! org lain tetiap tahun pon bday! orang yg lahir tahun lompat ni, for sure tertunggu2..mesti perasaan pon lain ngan org yg dah biasa sambut bday! kan?

      Delete
  2. Happy birthday, Cik Ani!

    gambar aariz yang last tu senyumannya menggoda :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah ok nak dapat senyuman cantik camtu! kalu suh dia senyum, nanti dia kenying macam dalam gambar2 kat fesbuk tu..penat suh betulkan senyum, sampai ternaik2 kening!..agaknye tak boleh cakap "smileee/senyumm" time nak snap..baru ok kot senyum dia..sbb gambar last tuh angah tak sebut apa2 pon just panggil "aariz!" tibe2 dia toleh dan senyum..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...