Tuesday, May 24, 2011

6th checkup @ 29th weeks

smlm checkup..
ujan lebat pagik smlm, seperti biasa kalu hujan, mesti jam!
ngan accident merata2..
pastuh jam depan ioi lagik..sbb org sebok nak tgk api! cis!
berat mama 63.2kg..aisehh naik 2.6kg!!
memula naik mesin penimbang tu berat adalah 61.6kg je..skalik baru je nurse tuh nak catat, tetibe je dia naik jadik 63.2! heh..tak aci tau..mana dtg extra tu? kalu timbang kat rumah ni pon mmg 61.6 je..aiseh
berat baby 1.4kg..alhamdulillah ada peningkatan..
urin ok, blood pressure mama pon ok..
so far semuanya ok..alhamdulillah!
tp smlm baby sungguh malu2..
adik tutup muka dia ngan tapak tangan! ala-ala "oopss..no paparazzi plz!"
penuh satu tapak tangan dia tu kat muka! nampak satu2 jari dia..comel!
so takdelaa gambar dia smlm..takkan laa doc nak print gambo tgn dia plak kan?
alahai anak mama..
lepas ni checkup dah start gap 3minggu plak..
waduhhh..dah tak lama je lagik..
gedebak gedebuk gedebak..tup tup dah 7 bulan saya pregnant!skejap sungguh masa berlalu!

-start minggu lepas dah mula rasa baby hiccup dalam perut..
-tendangan baby semakin padu..
-dah mula nampak perut mama berombak2..
oh lagik dasat bila abg aariz beratromen ngan mama, adik dalam perut pon sama macam nak join!aiseh!

3 comments:

  1. hehe tu la kejap je dh 7bln eh ila.. haha aku aritu baby tunjuk kaki, doc yg beriya nak print sbb kelakar katenye ;p baby aku pun malu2. punya banyak checkup, ada skali je dpt tgk muka dia huhu..

    ReplyDelete
  2. haa itu laa..ko pon tak lama je lagik kan? tungggu masa je..good luck ye! semoga dapat bersalin secara normal dah dipermudahkan..amin!
    oh tp mmg kelaka gambar korang tuh..baby macam tgh berkarate/taekwando gitu..aku setakat ala2 "oopss no paparazzi plz" dah biasa sangat..ehehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. mudah2an elok saja sehingga bersalin... tak sabar nk tgk adik aariz pula :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...