Sunday, November 21, 2010

raye korban @ sepang

ini adalah raye korban kali ke-3 buat kami suami isteri..
kali ke-2 bersame aariz zafir anakandaku terchenta..
arini merupakan anniversary kami yg ke-3 tahun..tak celebrate pon..sbb raye korban lebeh diutamakan..esok2 la baru kalu nak berjimba2 @ celebrate pon..[eh mesti laa raye korban kene diutamakan..raye korban 3 ari ok..raye korban sepatutnye lagik meriah dari raya puasa]
turn raye korban kali ini adalah di sepang, rumah tokma dan tokpa..
pakai balik baju raye puasa aritu..tayah bazir2..baru skalik je pon pakai..lepas ni tatau lagik bila nak pakai..kekdahnye recycle sudah..
seperti biasa, pagi semayang raya, makan2 then tokma n tokpa bz di surau mengerjakan daging lembu korban..
petang bbq! weahuuu..mmg masyukk laa makan daging fresh kan..
malam pulak pekena sup tulang..mmg heaven laa makan makan dan makan lagik..
huuu banyak gila lemak2 yg masuk dalam badan pada ari raye korban eh..
ari semalamnye kitorg dah pon bawak aariz tgk lembu..
eksaited betul dia tgk lembu..lembu dah ditambat, senang laa nak kasik aariz tgk dekat2..sengeh memanjang je dia..
on ari raya korban, daddy tak brani nak bawak aariz tgk lembu kene sembelih..aariz kecik lagik katenye..nanti dah besar sket baru bleh bawak tgk..[oh kawan daddy masa kat skulah dulu ada sorg yg pernah kene badi lembu..sbb tgk lembu kene sembelih - bahaye gak tuh eh? aku br first time dgr ada badi lembu]
so kami pergi ke surau lepas org dah siap2 semebelih lembu..ingat bleh laa tgk lembu kene lapah..hehe terlmbat sudah..lembu dah siap dilapah..tinggal nak diagih2kan je..
budak ini gumbira sungguh nak balik kampung..

di surau taman dahlia..

kami dapat daging yey!..

aunT, aariz dan tokma

dok ngan tokpa..

2 comments:

  1. gambar first tu.. comeynyeeee aariz senyum camtu.. aku lom sempat nak upload pics raya korban n update blog huhu..

    ReplyDelete
  2. hehe dia sekarang suka sangat senyum camtu..comel kan?[haha puji anak sendrik]..huhu aku ni pon dah lame gila tak update blog..ni br berkesempatan..padahal raye korban dah lama abih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...