Tuesday, August 17, 2010

puasa penuh??

tak suke tak suke!!! tak sukeeee!!! baru je semangat nak puasa penuh lagik tahun ni..
semangat gigih masak2 tuk berbuka puasa..beef lasagna laa, lauk pauk la, pastuh baru je plan nak wat kueh cakoi cam taun lepas..haa gigih seh..
trus down bila p datang melawat..awal plak tuh! haih
sian En. Daddy sahur sorg2..i tak semangat tau nak bangun sahur bila tak perlu posa..adoi..betapa tak bezznye![haha tp time buka posa i nyebok skalik buka posa ngan dia] akaka..
alaaa camne ni nak dapat duit raye dari daddy kalo tak posa penuh?? ee tak bezzz nye tak bezz nye mengenangkan nak kene ganti posa nanti..
daddy kater ok lah tuh tak dapat puasa penuh..kalo puasa penuh thn ni, alamatnye aariz dapat adik lah..aiyoyo ke situ plak dia..

tengah layan lagu raye syahdu ni..sbb down tak dapek posa penuh thn ni..boleh?
eh kueh raye korang dah tempah? huu tgh mengusha2 kueh raye ni..nak order sajaa..huhu[baru 7 ramadhan, dah semangat nak usha2 kueh raye + dengar lagu raya]
macam2 kueh raye eh sekarang? cun2 plak tuh rupa bentuknye..tapi tatau laa rasanye camane..arap2 sesedap rupenye yg cantik molek..

kepada yg tengah berpuasa, dan masih tak tinggal lagik..slamat berpuasa dan tahniah!
saya cemburuuuu!

13 comments:

  1. sama laa kita..saya arini ari ke2 cik P dtg..iskkk..
    Kueh raya sapa2 promote sy tempah je, smpi rs2 cukup..tp skang tgh intai2 baju raya. Lagu raya..awal sgt kut..hihi

    ReplyDelete
  2. wuwuw dah raye eh ila hehe.. aku ade gak order sket kuih raya kat opismate ni haa. tapi sikittt je la, buat syarat & nak bagi mentua & balik kg. malas nak order byk2 sbb slalu tak abis kan huhu..

    ReplyDelete
  3. sama laaaa ila!

    aku pon dah start tak pose ni..harap2 tak lama la

    ReplyDelete
  4. i semangat nak buat kueh raya tau....minggu depan nak buat la....

    ReplyDelete
  5. ko ngan farah pakat2 yer hari ni.. boleh la lunch sama ehehhehehhe...

    ReplyDelete
  6. ibu imaan n farah: wah sama laa kita ni..dah raya..awal betul raya kan? tak syiok sungguh!
    ibu imaan pi laa intai kat pkns sa..macam2 adaaa..yg manik2, yg sulam2..macam2..fuhh mmg meletopss

    fateh, aku pon order ni tuk mak mertua ngan mak aku je..tuk diri sendri 2 3 jenis je tuk dimakan sendrik mengunyah2 sambil tgk tv..sbb mmg tau, kalo kueh raye umah aku tak pernah habes..takde org datang raya..makanye, kueh2 raye dibeli adalah untuk mak mertua dan mak saje

    wah semangatnye mama yam nak buat kueh raya! pergh haruslah saya datang terjah raye rumah awak nanti..nak rase kueh raye..hehehe

    ReplyDelete
  7. wakakaka..itu lah..aku pon baru je bace blog farah..wakakaka..tersama plak..
    kalo dekat, mmg aku ajak dia pi drive thru tapau..wakakaka..[nak makan kat tmpt terbuka takut kene cekup plak]

    ReplyDelete
  8. well well.. betul kata en daddy.. nak puasa penuh, please get urself pregnant. heheheh!

    jgn jeles.. :P


    by the way, aku pon tgh dok pikir mana nak cari sumer kuih raya yg lazat2.. :P

    ReplyDelete
  9. isk2..jgn la cemburu2 di bln berkat ni.... ;p ehee ade can la aariz dpt adik thn dpn ni kan..kan..

    ku dh ode kuih raya.campur2 semua jumlah 500 biji.ok.fullstop.xleh ode lg.

    lagu raya?1 lagu pun lom singgah cuping aku ni lgi.nx week mesti dh start berkumandang dgn rancak kat radio.

    ReplyDelete
  10. makteh penah wat rekod...4-5 taun pose penuh....tererkan!!

    ReplyDelete
  11. erk munek..pregnant? huhu~ mmg ada cite2..tungguuuuu..yer aku sungguh jeles!
    aku mmg ada satu kueh raye yg lazat..every year tak pernah miss order..sebelum puasa gik aku dah dok gigih order..ada satu blog ni siap carik pengedar lagi tu..nampak menarik seh kueh dia..aku try order situ je..tatau laa sedap ke tak..nampak cam sedap gila..

    ish zehan..tu laa kater projek 2011 ngan si jonet..tatau laa dia dah stat operasi lom..aku cam nak pospon je..wat projek 2012..haha mau join?wakakkaaka..
    mak oi banyaknye kueh ko order..10 balang?gila!
    eh aku dok kire2 aku nye pon dah siap order 10 balang gak..tp tatau laa brape bijik..aku kire balang je..ahhaha

    pergh makteh salute lah..sure syiok kan tayah ganti2 puasa..mmg terer!

    ReplyDelete
  12. i alhamdulillah stakat ni penuh lagi weee! tapi lately ni period i suddenly jadik tak regular. kadang2 dlm sebulan, 2 3 kali dtg. haaa hebat tak hebat! :P harap2 kalini dia buat tak regular lagi lah, pastu tak dtg teros utk SEBULAN NI SAHAJA :P

    ReplyDelete
  13. Cik P aku tak datang lg bulan ni.. tp aku dah kantoi sehari puasa sbb demam teruk.. huhuhuuh... benci jugaks!
    kuih raya pon order dr ofismate.. before puasa lg dah order sbb rasa skali.. yg sedap jer aku order.. tu pon utk mak n mil.. sbb bukan ada orang datang beraya pon kat rumah aku n aku tak larat nak wat open house..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...