Sunday, June 27, 2010

Aariz turns 1 @ GC - 3rd day

3rd day kitorang kat GC kitorang ber-3 je kali ni..
mokde aariz pulang ke brisbane sbb ada appointment ngan prof nye..
ari sbelumnya, kitorang dok usha mana tmpat yg menarik tuk bermain2 ngan kangaroo dan koala..
mokde aariz pon tolong mengushakan transport and the route bagai..
ada banyak taman/tmpat yg kita bleh pergi tuk bermain2 dgn kangaroo dan koala..
dalam banyak2 tu, 2 tmpat paling kitorang rasa bezz..
1. Currumbin Wildlife Sunctuary
2. Paradise Country
dah puas telek2 brochure and calling sana sini, kitorang decided tuk pergi Paradise Country je..
n rasanye sangat tepat lah pilihan kitorang itu dan berbaloi2..
package siap transport, ticket masuk, buffet lunch and macam2 aktiviti kat dalam tu kitorang bleh join! n murah compare to others.
yang paling bezz, of course bleh berjinak2 ngan kangaroo dan mendukung koala ye..huishhh pengalamannn tu beb..
oh dengar citer kat dreamworld pon bleh main2 ngan kangaroo..tp takde koala laa..
tp koala itu sangat busuk ye kawan2..
melekat kat baju sampai ke ptg! cis!


hehe mmg jinak kangaroo ni..aariz memula geli nak pegang..lama2 dia ok..


aariz menunggang kangaroo



oh ini bapak kangaroo dan ahli keluargenye sedang bersantai



tinggi kan kalu kangaroo ni berdiri..



koala yg pandai berposing..koala yg lain, semua pemalas..tido je atas pokok tu..



gambar gelemer..sape2 pi GC mesti ada gambar camni kan?



ni aktiviti mencukur bulu biri2..first time tgk! canggih mesin derang ye..senang gile tgk derang buat..tak sampai 10 minit boleh licin satu badan biri2 tu..





berehat sebentar tuk isi perut! hallal buffet lunch..siap ada cert derang tampal for bukti halal..bagus! mmg sedap weh makanan dia semua..aku makan bertambah2..



aariz yang diminati pelancong hong kong..derang suka ngan aariz..

ini demo camne org dulu2 buat teh dan idupkan api..mmg cowboy style habis



hensem kan abg ni? hihi






ni plak demo derang dulu2 pakai tali sebat tu..mmg bleh putus jari kalu skali dia libas..ada demo anjing jage biri2 dan juge demo derang main boomerang..






orang berdemo kat tgh2 padang..aariz berdemo di tepi padang..kehausan member..





oh masa balik tu, suppose van yg kitorang naik tu hantar trus balik hotel.
tp kitorang request nak singgah harbour town..baik plak driver tuh singgahkan..
memula dia pesan suh amik public transport tuk blk hotel..sbb package kitorang dah habis..
skalik masa nak balik tu, ada bas from their company tunggu kitorang! baik kan driver tuh?
dia dah pesan kat member dia suh collect kitorang kat harbour town! terharu kitorang!

kat harbour town ni banyak branded outlet yg jual barang dengan harge yg murah!tp kitorang tak shopping sangat..
just jalan2 cuci mata..
aku sempat lah grab sket something kat nike outlet..
berbaloi2!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...