Wednesday, September 9, 2009

saya sangatt sukeeee

yey arini mama perasan yg anak mama dah reti cabut mittens nye sendrik!! suke sukeee!! [eh patut ke aku suke?] ye mestilah suke sbb ini bermakne die dah pandai grab anything..pandai anak mama! bleh laa aariz pegang toys plak lepas nih!! hihi..
suke tgk die belek jari2 die..comelll sangat!! tak snap plak gambar die telek jari die..nanti laa kalo ada, akanku tepek disini..comelll sangatt tauu!! kan kan?

n saya sangat suke jugek arinih berbuke dengan bermacam2 juadah hasil rembatan En. Daddy di param TTDI tadik! arinih tak sempat nak masak[sori lah En. Daddy ye]..meetingg...meetinggg..ada townhall meeting plak tu..terpaksa menapak ke ofis tuk meeting2 tersebut..so kesudahannye balik lmbat, tak sempat lah masak! nasibayek laa En. Daddy memborong di param tu..n ada makanan yg ku sukeee!!kepak ayam madu, kuey tiau goreng, putu piring, popia basahhhh n air tebu!! wah semuanye fevretttttku!! sedapnyeh!! nyum nyum..i tak order pon, yu cam tau tau je i mo makan ape..tak sabo nak makan!! haih heaven betullah berbuka malam ni!! i lap u lah daddy!

**update!**
wa wa wah!! mama sangattttttttt suuuuukeeeeeeeeeeeee!! Baru je tadik Aariz dah bleh sket tidak bergado ngan botol susunye!! walopon die nanges sket sebelum minum, tp akhirnye licin botol susu tu diisapnye! mamaa sangatttt sukeeeeeee dan sangat legaaaa..alhamdulillah!!
alkesahnye.. disebabkan mama kene menapak ke ofis ptg tadik, so mama tawakal je anto aariz kat babysitter ngan sebotol susu avent with puting susu MAM dan picagari(in case die lapo sangat2)..ati ni tak tenang lah jugak masa meeting tadik, takut aariz melalak kelaparan n tamo botol..tp balik dari meeting tadik En. Daddy kater susu die habis..n En. Daddy kata, sesampai je depan rumah bbsitter, babysitter tu trus je cakap "yey berjaye susukan aariz"..aih pelik jugak camne lak si aariz ni nak botol susu tu..padahal kitorg kat rumah dok sumbat botol susu, die dok reject je..itu yang tadik En. Daddy decided tuk try kasik susu guna puting susu MAM tu kat aariz..wah! hamik ko! 4oz licin begitu saje..die nanges laa sket2 masa awal2 tu..tp tak lama lepas tu trus nyonyot..sebelum ni tak macam tu plak..baru je malam smlm aku try kasik botol susu, ngamok sakan tak hingat die..alhamdulillah syukur..moga2 aariz tak reject lagik botol susunye!!amin!!

p/s: hampir2 membeli botol susu adiri yg mahal giler..legaa..kalo tak, bertambah laa lagik koleksi botol susu aariz..thanks to everyone yg kasik macam2 petua n suggestion..hari2 selepas solat saya doa moga2 aariz terima botol susu semula..dan sebelum tido, saya slalu bisikkan macam2 pesan antaranye pasal botol susu..thanks Drama Mama for the tips!..

4 comments:

  1. hahaha mmg suka sgt kan bile anak punye development ni....

    alhamdulillah..aariz dah nak minum dr botol..mmg berbisik pada telinga anak time tidur salah satu cara yg berkesan!

    ReplyDelete
  2. oh farah, daous kater die nampak ko kat param TTDI smlm..ko jalan laju semacam tak toleh kiri kanan dah..ko ada pi param tak smlm?

    ReplyDelete
  3. dia takut ade org takel dia kot sebab tu jalan laju semacam je.. wakakakaka..

    ReplyDelete
  4. wah pasni bole la basil shake hand ngn aariz kekekeke

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...