Tuesday, July 28, 2009

Masalah Besarrrrrrrrr!

oh tidaaaaaakkkkkkkkk!! Aariz takmo minum susu thru botol susu! huwaa masalah berat nih!! next week dh kene anto die kat babysitter..kalo die tamo botol susu camne?mati laa aku..sebelum2 ni ok je die minum guna botol! lately ni je die asik reject botol! kalo suap die botol susu sure die melalak n die lueh2 susu tu..siap boleh buat cam nak muntah2 tuh..kesian plak tgk..huwaa...minggu ni terpaksa laa latih die guna botol! kenapeeeeeeeee aariz tamo botol susu? huwaa help me!! camne nak wat die isap botol ni?

4 comments:

  1. ila, sabo ye. mmg susah sket nak introduce bottle feeding kat baby bila dia dah fully bf. aku aritu, dlm lagi 2 minggu nak masuk 2bln aku ajar dia minum pakai botol. siang mesti minum botol, mlm baru boleh direct bf. mmg dia nangis aa sket. kene agak2 aa dia boleh tolerate ke tak,kalo dah teruk sgt nangis tu terpakse aa kite bagi direct jugak ;p
    lagi satu, puting botol pon penting jugak. jgn yg besar or panjang sgt. try & error mana dia suka. cerr ko try bottle tommee tippee tu, nampak mcm ok sbb ala2 breast gitu (tp aku tak penah try la) anak aku puting japlo sahajork.
    selamat mencube!

    ReplyDelete
  2. ko bagi botol avent tu la..pastu tryla carik teats yg mcm breast sket,kekek aritu aku ade try nuby nye die x hole.takde flow,so bb kene suck sendri..mcm breast la pstu teat die ade mcm bijik2,mcm breast juge..die ade tuk bottle bese ngn wide neck juge,,

    ReplyDelete
  3. maybe sbb die nampak ko ade kot..haha die prefer direct..afif mcm tu jugak..tp kalau org lain sua kan die nak..try suruh daddy die suakan..dia nak tak?

    ReplyDelete
  4. fatih : oh ye ke? hehe smlm pi jcard day kat equinpark tu, jumpe puting nuk cam breast..aku tibai je..tp tak try gik kasik die..

    mancet: nuby?haa nanti aku try..

    farah: dah try suh daddy die suap..tamo gak..mungkin sbb die nampak aku kot..tp malam tadik aku suh daous try kasik die..time tu die dalam bilik, aku plak pump lagik breast aku kat hall, die tak nampak aku, ok plak die isap..btul laa ko kate, die nampak aku, die tmao..haih baby ni pandai ek? ..

    thanks sumer atas suggestion korang!aku nak try satu2..tgk mana yg kenaaaaaa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...