Tuesday, July 14, 2009

Aariz balik kampung..yey

lama tak update blog..bz bz bz..ceywah..konon..padahal malas!..


Sabtu lepas, 11 Julai, hari ke 41(yer aku masih blom habis pantang), kitorang pulang ke kampung mlk..wah first time Aariz menjejakkan kaki ke mlk ni(tak jejak pon kaki, tak leh jalan lagik kan, aku yg dukung die)..kalo ikutkan, dalam 44 hari berpantang mana bleh kuar rumah kan? tp terpaksa laa..my PIL buat kenduri kesyukuran + sambutan hari jadi(FIL + SIL + cousins)..oh my dad pon birthday bulan julai gak..so skalik laa tuh..Happy Birthday papa! terpaksa jugak buat minggu ni walopon aku tak habis pantang gik disebabkan angah n her family nak balik France this weekend..lama tuh derang nak balik sana..for 3 weeks!! haa terpaksa laa gak buat kenduri + party tuh ari sabtu lepas..so aku yg masih berpantang ni terkedip2 je laa mata tgk derang sumer menikmati makanan yg lazat2! yg paling aku menahan hati n air liur bila tgk derang kenduri durian! gila apa! roti jala ngan kuah durian yg pekat n buah durian yg lazat2 meranum depan mata aku..tersentap jiwa beb tgk derang makan dengan rakusnyeh! haih laa badan..akan ku qada' durian sehabis saja pantangku nanti! yey hari ni last day pantang! saba ila saba..

birthday boys and birthday girls potong kek..papa tak masuk plak..kenape ek?

familyku menelan durian dengan enaknyeh! aku n Aariz? sekadar pemerhati sahaja! haih

die berjaye membakar 700 cucuk sate dalam masa 1 jam! hebatkan?

naseb bayek aku tak heran bila derang makan sate..kalo tak, banyak plak makanan yg aku nak qada' makan nanti! kesiankan aku? byk btul aku tak bleh makan masa pantang ni!

daddy sempat berkaraoke ptg tuh..haih sempat gik tuh! sebbayek aariz lena je diulit sore daddy yg tak berapa merdu tuh..

Aariz yg lena tido walopon org dok melalak karaoke..dibawak masuk bilik tido, die jage n melalak, taruk die kat tetengah hall, elok plak die senyap n tido..mungkin die tamo ketinggalan bersama2 memeriahkan suasana..

Aariz bersama dayang2nyeh..dak 2 ekor ni ke mana je Aariz pergi, mesti derang mengekor..even Aariz masuk shower tuk mandi pon derang ikut gak..

tgk laa betapa rajinnye 2 dayang2 ni menolong aku menyiapkan Aariz..bagus gak, kurang keje aku..haha..dak 2 ekor ni nak balik France jumpa mummy n puppy nyeh kat sana..dengar citer nak pi Disneyland lagik! wah! dah sampai sana jgn lupa mak andak n aariz kat sini yeh!

12 comments:

  1. haha mmg menduga iman btul tgk durian tu...saba ila..pas pantang ko balun habis2..

    ReplyDelete
  2. wah dh kurusss hhihi,aku smpai skang pon tak brani mkn durian,sbb takut basil rashes,die sensitipppp..durian kan panas,th bile aku nk mkn,ni pon byk makanan dokter tk kasi mkn uhuhuhutp tak kurus ponnnn

    ReplyDelete
  3. farah: mak mertua aku dah pesan, makan durian nanti jgn bebanyak..satu pangsa je..padahal die dah bekalkan aku satu tupperwear besar durian! wah menduga lagik iman aku nanti!

    mancet: aku pon tkt nak makan durian banyak2..tkt kembung perut aariz..alaa..banyaknye nak kene pantang sbb bf ni! takpe takpe..tabahkan ati, banyak pahale dapat! haha..aariz pon dah start rashes! banyakk plak tu kat kepala, tgn..tu aku masih pantang tu die kene rashes..kalo aku balun sumer makan, tatau laa camner..riso gak..aku riso aariz ni cam asik selseme je..nafas pon cam susah je aku tgk..sedut2 guna aspirator tuh tak kuar plak ingus die..ke mmg lubang idung baby kecik gik sbb tu die susah bernafas? alaa cet, ko nampak kurus per..takde laa gemok pon..gemok lagik aku k!

    ReplyDelete
  4. mcm mana hasil minyak cen-ceman murni itu.. murni ke minyaknya??

    ReplyDelete
  5. hahaha

    2la kerana blk ke kg melaka lah..aku hny mimpi bertemu aariz..ahaks

    ReplyDelete
  6. mmg dah kurus dah isteri ku itu.. dah tak sabar lah plak nak tunggu dia abis pantang.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. baiti: yer sungguh murni cen-cemen itu..rambut dpn dah menmpakkan diri mereka..tp rambut blkg masih malu2 nak menonjol..aper taknye, sapu2 je minyak, yg blkg tu dah terlap plak oleh bantal die kan..so depan je la yg berjaye nmpk gayenyeh.. thank ek minyak tuh!! sukaaa bau die..wangi!!

    yun: hehe..sian korg..len kali roger2 dulu..tak bleh surprise2 nih..

    devilla: sila beli durian tuk saye yeh!!

    ReplyDelete
  8. ila, by the time ko abis pantang kan... musim durian pun abis.. hahaha... - tammat -

    ReplyDelete
  9. minyak cem cem tu ko kate wangi kekek,aku ado minyak tu,rambut gugur bayk gile skang,ko soh daous g sedut hingus aariz yg blocking tu,hehe kaher slalu je buat kt basil..aku rase die kene aircond kot,sbb tu slalu selesema,basil pon cmtu,aircond ngn kipas laju,flu la die

    ReplyDelete
  10. kuat je semangat ko dok ngadap derang melantak durian hehehe ;p aku last week selambe melantak jugak. terus athirah naik merah2. huhuhu tatau aa sbb durian ke or sbb lain hukhuk.

    ReplyDelete
  11. atul: yer atul, arinih aku dah merdeka..rase2nyeh durian masih ade lg!!haha

    mancet: suh daous sedut? guna aper? mulut? bleh ke jadik? kuar ke ingus die?

    fatih: terpaksa maa..mak aku dok gertak2 tkt bentan..aku tahan je laa..sebbayek aku dah balun sebijik durian sehari sebelum beranak aritu..

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...