Monday, May 11, 2009

aku dalam Labor room

jeng jeng jeng! ..yer aku dibawa ke labor room arini! first time terbaring atas katil dalam labor room tu! tp bukan untuk bersalin!! tuk buat CTG je..hehe..suspen tak? haha..tadik masa checkup, aku ngadu kat Dr. yg baby tak gerak malam tadik, lepas scan n check, Dr. kater baby ok..n his heartbeat normal..so lega sket..kater Dr. : 'die tido'..n then tetibe Dr. kater 'ok takpe, kita buat CTG arini..tp saya kene kejut die dulu'..haih sakit jugak laa masa Dr. tekan kat bawah tu tuk kejut si kecik ni..2 kali Dr. kejut, 2 kali tu jugak die tak bangun! haih tak pernah plak si kecik ni tido camtu skalik..slalu die la paling aktif skalik dalam perut ni..Dr. jugak kater 'baby already engaged!..ok laa tu senang laa nak bersalin' amin! waa..i'm so glad! tp..eventho baby already engaged, doesn't mean i'm already ready to give birth..tp itu dah jadik petanda yg baik tuk aku! so tunggu je laa..

133BPM, die tido..lepas je nurse cantik tu gletek2 perut aku, naik sket heartbeat die to 147-150 BPM..hamboih Dr. tekan2 die tak bangun..nurse cantik gletek2, bangun plak die..memilih ye anak mama? contraction rate: 23..blom masanye..oppss..censored sket gambar ni..(harap2 takde laa org lelaki yg tgk blog ni) -takde kot..
for record: baby's weight : 2.5kg
mama's weight: 69.2kg(haih gila banyak naik!)

9 comments:

  1. wahh baby dah engaged...hihi tak lame dah tu....takpe ila..nanti pas bersalin leh kurus balik...aku tgk perut ko je bosar...mamanye tak bosar sgt hehehe...

    ReplyDelete
  2. eii besharr nye perut ko..
    huuu mesti ko tgh teruja kn skrg..
    sonotnyer!
    gudluck azilah..
    all the best for mummy n baby k.. :)

    ReplyDelete
  3. farah: tp kan, kalo die engaged, patutnye perut aku cam ke bawah sket kan? tak nampak cam ke bawah pon perut aku? isk..

    farin: sila baca entry aku arini..

    zehan: hehe ko laa org pertama kater perut aku besar..semua org bila tgk perut aku cam tak percaya yg aku dah 36 weeks..thanks zehan! eh aku terbaca entry ko..'adik' tu sape?

    ReplyDelete
  4. hehe mmg leerr ko tak nampak tp org yg tgk perut ko biasanya nampak...

    ReplyDelete
  5. mebi dlm pic tu ko terbaring..tu yg nmpk besar kot.lgpn aku kn dh lama xjmpa ko.mesti la aku nmpk perut ko tu lebih besar dri dlu.hehee..

    It's a Bird. It's a Plane. It's Alan Junior!

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhh!!! zehan dah preggie!! congratss zehannnnnn!! oo tak bagiktau pon?!!

    ReplyDelete
  7. ila selalu terlepas keretapi...

    Ila get ready ok!
    bdk kat opis aku nih dah selamat beranak sabtu lepas...suppose due awal june jugak! hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...