Saturday, May 23, 2009

37 weeks 5 Days + Checkup

hmmp..hari ni checkup..tadik Dr. kater berat baby tak naik..haih banyak dah aku makan ni, tak naik plak berat die..kenape ek die tak naik? Dr. set another appointment next week on Monday(1st June)..n she said if the baby still don't show any progress, i will be induce! hoh..seram sejuk jugak bila Dr. cakap camtuh tadik..baby, mama harap baby sehat je kat dalam tuh k! tak kesah laa berat naik ke tak ke, janji baby sehat!amin!..

For record:
baby's weight : 2.5kg (same as last 2 weeks)
mama's weight : 70.2kg (mama je yg naik..baby tak naik pon)

Hari ni jugak dapat jumpe Basil n his mommy n daddy! Mancet dah kuruss!! bezznye die dah kurus balik..pada mulanye kitorg just dok lepak2 n borak2 kat spital tu..haih macam takde tmpt lain je nak borak2..n after that we decided to go somewhere else yg lebeh bezz..IOI..haha bezz ke IOI? ok laa gak IOI..dah semakin lebar n luas..ada wing baru!Sempat gak kitorg pi bershopping sama2 kat OU tadik..

so kita tunggu je aper yg akan terjadik on 1st June nanti!! jeng jeng jeng!!..

6 comments:

  1. ila..eat more doesn't mean ur baby akan besar...makan cam biasa jgn makan utk 2/3 org sbb skang ni ur tummy makin sempit..takde ruang plak utk baby membesar...semoga baby sentiasa sihat!

    just for ur info...kena induce tu plg sakit dlm byk2 experience bersalin tau..so doa byk2 agak ko tak kena induce..

    ReplyDelete
  2. mane ade aku kurus,semua baju aku tak muat,isk iskk..kene g opis pakai baju pegnan la aku jawapnyeeee..mase pegnan aritu aku gemuk sgt nehh,,isk iskk..
    farah,hehehehe induce tu sakit,tp bole dilupekan,sakit after kene caesar tu tak dapek la aku nk lupekan,kuikkuikuikui

    ReplyDelete
  3. good luck ila!
    tak lame lagi aa tu hehe..
    aku pon rase cenggitu aa mancet. saket afer operation tu huhu takleh nak lupe. gerak sikit pon sakit kan isk isk. dah la kat bawah tu pon bukak 10cm,double pain plis tsk!

    ReplyDelete
  4. erk fatih...ko dah bukak 10 cm pon kena operate ke???pergh mmg double pain...

    takpela kita doakan ila dapat bersalin secara normal :D...wei apesal dak ni senyap je..dah bersalin ke??

    ReplyDelete
  5. sabo sabo...aku blom bersalin gik..ada gik ni..masih dengan perut ni..thanks sumer..

    ReplyDelete
  6. aku dh tau dh ape jd on 1st June.. ;p
    heheeehee congrates ila & daous..
    xsabor nk pi terjah anak ko.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...