Thursday, April 30, 2009

34 weeks 4 days

wahh berhabuk sudah blog aku ni..lama betul tak update..takde crite menarik sangat pon nak dikongsikan..badan semakin leteh, kaki semakin bengkak, perut semakin padat, tendangan si kecil ni semakin mengganas..menuggu saat2 si kecik ni menunjukkan tanda2 nak kuar je..tp baru 34 weeks pon skang ni..mungkin lama lagi..tp perasaan yg ada sekarang bercampur aduk! cuak, excited, cepat laa die kuar, tak sabar nak tgk rupa si kecil ni(owh die nyuruk lagik last checkup, so tak dapat tgk muka die camne), and malas kerja pon ada..tp ada sebulan lagik ni kene gagahkan diri tuk pi keje..camne?Last saturday pi checkup, si kecil ni dah 2.1kg, n mama die plak dah 66.4kg! huish cepat btul naik!! next week ada checkup lagik, ntah brape plak lagik yg naik! En. Hubby suh diet, tp camne nak diet, asik lapar je perut ni..last2 En. Hubby kater "makan je laa..tak kesah pon"..wah die mmg laa tak kesah..bukan die yg akan meneran nanti kan? hmm malassssssnye nak keje! tak larat! bleh tak nak amik cuti sebulan tp gaji jalan? bezznye kalo keje gomen! dapat 2 weeks coti before bersalin! huishh! bila agaknye company aku nak wat gitu ek? tadik balik dari lunch, ternampak diri sendrik dalam cermin kat lobby, haih debab btul aku! macam aper je..malam tadik tak dapat tido, perut cam cramp!keras semacam..ngalir gak air mata sbb sakit sangat..kejap2 sakit, kejap2 ilang..mungkin itu laa kot org kater Braxton Hicks..tp tak sure..huu itu baru sket..blom contraction yg betul lagik! adoi..harap2 aku dapat menghadapi semua dengan tabah dan gagah! amin!
Hang in there momma, you’re already a super-star for making it this far!

5 comments:

  1. sabar ila...dugaan nak jd mama sungguh byk...sbb tu pahala pon byk...tp nikmatnye tak terkire...gambatte!!

    ReplyDelete
  2. best of luck ila.. lama tak jupe ko.. dah nak jadi mama dah.. windu.. huhu

    ReplyDelete
  3. tu laa farah..aku kekadang terasa sedeh sangat..tatau laa sbb rasa cam tak mampu..tp takpe! demi si kecil ini! aku gagahkan jugak!

    thanks atul! haah tu laa kan..teringat zaman2 kita berenang2 di cyberia zaman dolu2..rasa cam tak sangka lak skejap je masa berlalu..

    ReplyDelete
  4. ila nnt dah bersalin sms aku tau...hihi kalau boleh nak pegi melawat ....

    ReplyDelete
  5. makcik...
    xpe ko kan kuat...lagi2 nak tgk rupe si kecik yg comei...kene strong lah kn..
    caiyok2...makan bebanyak..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...