Tuesday, March 20, 2012

Family trip to Singapore - part 3

halluu halluuuuu...bertemu kita kembali dalam rancangannnn..joe jambull!
ahaaa sori sori..aritu kate nak sambung cerita, lepas seminggu baru sambung!
huhu saya bz ler minggu lepas! babysitter bebudak ni cuti seminggu..
jadi saya lah yg terpaksa menjage mereka ber2 sorang2! aiseh! fengsan! dengan si budak kecik yg baru belajar nak berdiri tuu..huuuu semput makk nak ngejor takut berdentum-dentam kepala terhempas ke lantai!
ok ok dah ler tu..tu nanti kita cerita di lain entri yek..

mari sambung cerita family trip kami ke singapore ni..
ok the last day @ singapore, kitorang ke USS!
pagi2 sebelum subuh dah bangun ni nak checkout n pergi breakfast b4 ke USS laa kononnye..
sbb dah booked transport pukul 9am depan lobby!
wahhh semangat gitu kitorang nak serang USS pepagi..kononnye bukak je USS tu kol 10am, kitorang dah bleh serbu!
so berjalan ler kami ni mencarik tempat yg boleh dimakan..
huuu nan hado..keliling semua chinese restaurant saje..siap jual frog! aiyooo kembang tokak den!
penyudahnye kitorang ke 7e sajo..beli-belah sakan, pastu hangkut bawak balik hotel balik..
eh sodap ok carbonara yg saya beli kat 7e tuh!!
7e di singapore ada di merata2..bersepah!

on the way to sentosa, hujan selebat2nye!
gelapp giler hari..ahh sudah! dalam hati "berhujan laa kita dalam USS nanti!"..tsk
mmg pon! sampai ke ptg hujannye!
mmg spoil betul lah!
tp kitorang redah jugak hujan2 tu!
akakakaka..semangat btul!

huuu semua rides kitorang naik ok?
paling bezz transformers kot?
'Battlestar Galactica', "dueling" twin roller coaster tuh mmg mengerikan! nak tercabut jantung ni! sampai saya terkaku tak jerit punye takut! tp sebenarnye takdela sengeri roller coasters kat sea world n movie world yg pernah saya naik dulu kat Gold Coast..tp ntah ek, faktor usia kot! semakin tua dah rasa jantung ni! aiseh jantung je laa tua..i muda lagik! keke
kalu ikutkan, muda remaja dulu, 5x round naik flying coaster and berulang2 kali naik solero shot kat genting tu pon tak kisah! [haa kitorang dok ulang naik flying coaster tu sampai 5x! giler kan? tapi syiok!]
dah sampai, harus lah cuba semua kan?
walopon Shrek 4D tu kat movie world GC kitorang dah pernah try, yang kat USS ni pon kitorang masuk jugak lagik! sebijik sejibon benda yg sama je!
huuu maleh plak nak ngomel pepagik bute ni..lets pictures do the talking!

masuk2 je nampak kungfu panda! trus beratur nak bergambar dgnnye..
lepas tu kami ke sini! merasa laa konon2 camane Category 5 major hurricane..
@Sci-fi city
Battlestar Galactica! Human vs Cyclon! yg gambar bawah tuh cyclon nye track! gilos tergantung..mmg seram! Cyclon nye laa yg saya terdiam kaku..yg Human nye tu saya jerit sepuas2 hati sbb kurang menakutkan..ekeke..
hujannn! tapi kami redah juaaa..


@Lost World @far far away..sila tgk muka aariz..muka boring! boleh?moody sket dia aritu.. @Madagascar.. time ni hujan dah benti..yey! cerah la sikit hari..


@ Hollywood bebeh! ada budak tu kan...badmood.. taknak naik pon kids rides..semua dia geleng2..tp lepas je dapat bobot[read: robot], berseri2 muka! puas ler hati dia dapat mengepow transformer kecik je berharge SGD29!


dah nak balik time ni..skali nampak woody woodpecker and his gf, winnie woodpecker..tp sampai je turn kitorang, woody dah kene gerak pi tmpt lain! tinggal ler winnie je..aqeef tido kepenatan!


keluar sudah! now aariz jugak tido! 2-2 nyenyak tido! mak pak still sakan bergambo!


singgah candylicious! colourfullllll! sangat cantik! i sukee! candylicious, garrett, hard rock cafe semuanye kat luar je USS tu..first time nak try garrett ni! orang dok heboh2 sedap gilos..yang cheesecorn pon sodap! tp almond caramel ni lagik sodaapp sodap sodapppp!! tp saya tak sanggup nak redah klcc semata2 nak makan garrett ni..dah ler kene beratur panjang dgr ceritanye..haa dah sampai sini, harus lah cuba kan? dah ler tak perlu q langsung!
Almond caramelcrisp! sodaappp gilos ok? nyesal beli medium je! takpe takpe..derang kate OU sudah ada garrett! kang rasa teringin redah je la OU, dokek yo..
oh ini karipap feveret kaklong..dia kater kalu dia pi singapore harus cari ini!..hmm komen saya, lebeh kurang sama macam karipap rm1 kat sg wang tu..thanks to kak jah belikan ini untuk kudapan kitorang sepanjang perjalanan balik! makan sebijik je pon konyang! sebijik karipap tu besar tapak tgn!

nak keluar from singapore pon abg zul n kak jah ikut hantar kitorang!..kesian derang..derang insist jugak nak hantar kitorang balik..
sampai kat johor, singgah lagi setia tropica tuk bersalam2 dan berpisah..
konon2 nak minum2 je[dah kenyang makan karipap kononnye]..penyudahnye makan berat pulak! siap saya order nasik goreng daging merah pulak![dasar kuat makan!] pukul 10pm! gemokkkk mak!
kol 11:30pm kot baru gerak from setia tropica..
mengantuk gilos jgn cakap lah! dah ler kepenatan seharian kat USS!
kesian incik suami memandu sorang2..
saya coba berbual2 dgn dia..tp saya kejap2 hanyut..
tengah2 cakap ni tiba2 saya kaput! pastuh terpisat2 bangun..
pastuh bual2 lagik..pastuh kaput lagi..
kesian encik suami dok ulang2 ayat yg sama..wakakaka
last2 saya terdengar dia meyanyi sorang2..saya bior je laa..kemengantukanku mmg tak terbendung lagik!
sedar2 dah sampai kat depan bayu puteri dah!
tgk jam, kol 2:30am! eh laju benorrr dia bawak?! alhamdulillah kitorang selamat sampai ke rumah manis kami!
lepas ni nak pergi theme park mana pulak? jeng jeng jenggg..tunggu thn depan lah! mari kumpul duhet!

5 comments:

  1. seronotttnye bawak anak2 ke sana! mmg teringin jugak nanti nak ke USS ni leh aa mintak tips dr ko nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah, yg bezznye org besar laa..budak2 tak bezz sgt pon..sbb tak byk pon rides for kids..tgk ler muka si aariz tu..boring je..
      kalu nak pergi, amik package lagik untung..citypass tu ada 1 day pass, 2 day pass or 3 day pass boleh pergi 6 singapore most popular attraction..kalu amik 2days pass tuh br 78dollar..kitorang beli online USS sahaja 70dollar..huu rasa agak rugi gak laa kitorg beli online aritu..kalu ko travel ke singapore by flight pon ok, ada transport dr hotel skali package ngan ticket masuk USS murah! arituh kitorang dah beli online ticket 70dollar, pastuh transport pergi 45 dollar,balik lagik 45 dollar..adalah sangat rugi! -tp aku tak sure kalu hotel2 yg grand tu ada package ni ke tak..kitroang takat pergi hotel murahan je..so ada lah package tu

      Delete
  2. jelesnyer! aku tak sempat2 lagik jejak kaki kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa ko dah dekat je ngan singapore tu yana..kalu balik kg, pergi ler balik hari ko dah untung!kekeke..

      Delete
  3. nak pegi jugak...tgh kumpul duit, ngeh ngeh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...