Thursday, March 8, 2012

Family trip to Singapore - part 1

haa panjang nak cerita ni!
sebab tuh ada part-part..wakakaka..over!
weekend lepas(3-5 March 2012) adalah tarikh yang telah dirancang kami sekeluarga(keluarga besar belah sepang) untuk berjalan-jalan makan angin!

sepatutnye plan:
1. 3/3, sabtu tu start travel to JB, singgah JPO, and rumah2 sedara-mara di sana..
2. 4/3, ahad pagi baru bertolak masuk singapore dan jalan2, shopping and cuci mata kat town/orchard road..
3. 5/3 isnin : USS!

taaaapiii! out of sudden itinerary kami bertukar! ["bertukar!" ala2 kamen raider dialih bahasa melayu! wakaka]
kenaper?? sebabbb aqeef demam panas tiba2 on khamis malam tu!
bersengkang mata 2 malam mak paknye tak tido disebabkan aqeef's temperature spike to 39deg!
sumbat obat montot and sponging, temp turun sket..pastuh stop je sponging, spike balik 38.5 to 39deg!
ingatkan sabtu tu dah boleh baik or kurang sket so kitorang nak heret bawak je dia pi singapore seperti yg telah dirancang!
tapi until pagi sabtu tuh tak nampak pon tanda2 nak kurang! lembek lesu tengok dia..kesian plak..
pagi tu mmg terpaksa pi bawak balik ke klinik! kali ni mmg dah agak dah for sure kene kasik antibiotik! [saya mmg kalu boleh nak elak kasik obat2an kat anak saya yang masih baby itew]..tapi kali ni terpaksa! daripada makin teruk and mengundang benda lain yg tak patut terjadi, jadi terpaksa laa kasik dia antibiotik!
so trip on saturday terpaksa cancelled! kitorang suh keluarga di sepang proceed with the planning..
so derang je laa pi JB dulu, ahad nanti kami menyusul..[dengan harapan demam aqeef berkurangan sbb dah 3 ari..by right dah amik antibiotik, demam kurang lah kan?]
after 2 doses antibiotik, malam tu demam aqeef biasa2 je..tak spike macam 2 malam sebelumnya..
yey! cerah peluang nak teruskan plan ke singapore..[hotel dah booked, USS tickets dah beli..sobs]
ahad pagik tu sesudah subuh, siap cepat2 trus kluar rumah menuju ke JB..
plan jumpe kat satu checkpoint kol 1pm! sbb abang zul dari singapore bermurah hati nak jemput kami dari jb untuk masuk ke singapore!
punya laa laju en daddy bawak kete, dalam kol 10:30am tu dah sampai kat tol senai..
kitorang per gik, decided tuk singgah JPO la aper gik! sementara nak tunggu 1pm, lambat gik!
huuu..ada 2jam je kitorang kat JPO! takpe! janji sampai!
sempat lah cuci2 mata dan shopping sket2..bezz! mmg bezz! harus pergi lagik!


baby's room sangat selesa and cantik!bagus bagus! ini lah selalu saya carik!

food court pon boleh tahan cantik dan tersusun kemas! banyaaaakk stalls and foods yg sedap!


mari! jalan-jalan cuci mata..komen saya: JPO ni sebijik macam Harbour Town @ Gold Coast, Australia!

@Charles & Keith


banyakkk sale on that day! Micheal Kors ada less 30-50% ok! kedai2 lain nampak macam ada yang up to 70%! ada yang less on top of less! [tapi tengok kedai ler..tak semuaaa..]pergh perghhh!! saya tak sure lah plak setiap masa JPO ni macam ni or dia tgk masa..kebetulan saya pergi macam ni..dengarnye family saya semuanye soping tak hengat!! bayangkan laa derang sampai tgh ari, lepas maghrib baru kuar dari JPO! cais! mmg sakann!
tapi saya takde laa shopping sakan sangat..shopping sket2 je..hukhuk
takpe takpe..tunggu legoland siap! harus laa dituju lagi sini! mari kumpul duit!! keh keh keh..

ok arini saya cerita pasal JPO jer dulu..nanti saya sambung lagii..tunggguuuuu!

7 comments:

  1. jeles.. pasal aku org jb pun xpnah gi JPO,apatah lagi USS. btw,ko mmg suka pakaikan anak ko baju sama even bukan kembar kan. comell!! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa ko harus singgah sini atul!! kalu tak shopping untuk diri sendrik, ko mesti kemaruk shopping untuk baby ko nanti! uhuhu..
      hehe itu lah! aku mmg suka pakaikan derang baju sama! kalu tak sama pon, asalkan warna sama pon aku suka! huhu~
      haa pernah tau ada skalik tu kitorang tgh naik escalator, aku dukung aqeef, daous dukung aariz..ada couple ni turun, kitorang naik..tetibe derang cakap "twin! comel!"..aish derang tak perasan kot yang sorang dah besor panjang, sorang gik baby..akakakaka..tp aku sukee!

      Delete
  2. betul2 eray yg owg jb pun x g lagi, tah bile nak smpi pun x tahu..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa eray pon tak sampai lagi sana? nanti nak balik jb, sebelum sampai jb tu, singgah ler kejap..janji jejak kaki kat situ ye tak?

      Delete
  3. Weekend ni balik umah mak.. nak singgah JPO lagik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko laa paling bezz skalik! selalu balik jb..n selalu lah boleh singgah JPO! nanti legoland dah siap, lagik bezzz!! huu kitorang jelesss!!!!

      Delete
  4. wahh..seronok banget..! best ek JPO tu..?bila laa nak sampai..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...