Saturday, October 8, 2011

chest freezer idaman kalbuuu

yey yang di atas telah selamat dipindahkan ke bawah ini...



akhirnyaaaaaa..pemburuan kami berakhir juaaa..
semenjak aqeef blom lahir lagik saya dan mancet telah bercerita2 dan mengusha2 model2 deep/chest freezer yg ada di pasaran melalui online..
mmg dah aim elba sbb brand elba paling murah yg kami terjumpe..harge rm699..
skali baru2 ni, mancet msg bagiktau kat tesco ada promotion deep freezer harge rm599 je..
nak ke tesco tu dok tertangguh2..ye laa kan, masih dalam pantang, bila masa laa plak nak menerjah tesco kan..
pastuh terbaca plak entri si fatih, dia beli deep freezer faber kat tesco kajang..
trus minggu lepas ajak hubby pi terjah tesco mutiara damansara check kot2 ada gak promotion kat situ..[kebetulan saya baru je habis pantang, dan dah pulang ke tropicana]
tapi sungguh laa kuciwa hati saya, faber 100l promotion harge rm929!! uish mahal gilos..
yg murah elba, 110l = rm599..aaa elba pon elba laa..mmg dah usha elba sebelum ni pon kan..tp takde stock plak! kalu nak, kene datang balik 5hb..
then esoknye saya tak puas ati, ajak en suami ke tesco kajang plak! mana laa tau faber kat situ still ada promo gik..
sampai ke kajang, huu takde jugak stock! yg elba tu promo harge rm699..lain2 plak promo dia..
tp tu pon takde stock..
then kitorang lari ke tesco puchong plak..kat situ pon takde stock! hadoi laaaaaaaaa..
mmg menyakitkan ati jugak laa kan..
semangat saya kental! kemarin(khamis - 6hb) saya paksa jugak en suami bawak kitorang ke tesco mutiara damansara tuk check lagik whether df tu dah ada ke belom..
huhu nasib baik ada!
dan smlm taraaaaaa..tiba dah kat rumah kami ni!! syiokk!!
gigih kan saya?
harap2 saya gigih jugak mengepam hendaknye..
jangan hangat2 tahik hayam sudahhhhh..


semoga bahagia lah kamu di situ yaa..jgn gegado..moga2 kamu berdua berkawan baik! akaka


anak mama yg esok masuk 2bulan umurnye!!semoga membesar dengan jayanyaaa..




5 comments:

  1. huhuuu best2!laki i pn dh janji if utk anak no 2 nnt dia nk belikan df gak!huuhhh gua xsabar nk tuntut itu janji.kekekeee

    alamak..sudah 2 bln la...belom lg tgk itu budak kecik..hemmmmm nnt ekk aqeef..insyaAllah kami akan dtg jua..

    ReplyDelete
  2. aku pakai freezer elba gak. tp jenis bukak depan. ada freezer ni baru la rasa sistematik sket kan....ehehe.

    ReplyDelete
  3. Wawa..bezz bezz!! Hmmpphh jadi bilanye kamu nk menambah sorg lg ni? Eh ke sedang dlm progress? Huhu.. Itu laa.. Bila mau dtg? Nk dtg bgtau je.. Bleh bawak firas berendam kat swimming pool


    Oh bezznye ko farin! Ko nye df yg bukak depan tu yg ada compartment tu eh?uhh kitorg ada usha yg tu aritu, tp mahalll..
    Aaa itu laa.. Aku bli sbb dh tak muat freezer aku tu, freezer kecik je, pastu dok bercampur2 ngan ayam/ikan jd tk bezz plak..

    ReplyDelete
  4. phewwwittt! haruzzzlah lagi semngat nak buat stock eh ila :D best2.. ko dah masuk keje ke?

    ReplyDelete
  5. sl ila..saya beli y second hand.. xde user's manual.boleh gtau x apa y patut d buat sebagai maintenance freezer ni..?mana laa tahu ada kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...