Wednesday, October 19, 2011

camera baru?? hati berbunge-bunge riang i tell u..

wuhuuuu! saya baru saje menyambar sebijik camera baru!
hati berbunga-bunga riang ok dapat camera baru!
dah lama dok usha camera GF2..walopon lumix ada keluar yg lagi baru, GF3, saya tetap lagi suka GF2!
memang niat di hati pergi kedai camera, nak aim GF2 vs GF3 sahaja..di samping itu jeling2 sket sony NEX C3..memang mata dan hati hanya mau cari mirrorless system digital camera sahaja..
nak beli dslr karang tak larat nak membawanye pulaaa..jadi harus laa cari camera yg seperti dslr tapi bukan dslr..[eh putar-belit daa]
dah puas2 usha GF2 dan GF3, skali orang kedai rekemen olympus pen pulak..
mmg tamo dah camera olympus..sbb camera lama saya camera olympus..mahu beralih-arah kepada jenama lain kononnye..
tetibe TERberkenan plak ngan olympus pen siries..olympus pen ada keluarkan 3 model baru untuk pen series nyaa[wah macam olympusnye promoter plak]..
paling berkenan dengan E-PM1 dan E-PL3..E-PM1 is much more better compare to GF2..
E-PL3 pulak lagi bezz sket dari E-PM1..maka E-PL3 for sure lagi lagi bagus dari GF2..betul tak? erk tu review dari orang kedai tu laa..
sebab tak mahu tertipu, kitorang pon cakap ngan org kedai tu, takpe2 kitorang tengok review kat internet dulu..
ahaaa iphone dalam tangan terus laa gugel review pasal camera2 itew kan..
sambil-sambil ronda OU, sambil-sambil gugel review..[eh macam pantun 2 kerat]
kitorang masuk 2 3 kedai gambar/camera jugak nak bandingkan harga dan packages.
last-last kitorang kembali ke kedai yg pertama kitorang masuk tadi..
tawar-tawar sket dan ngomel2 sket..
tiba-tiba E-PL3 dah dalam tangan!! whoahh! sekelip mata sahaja keputusan dibuat!
berkubur sudah angan2 pertama nak memiliki GF2.. cari GF2, E-PL3 pulak yang saya dapat!
tapi saya memang puas hati dengan E-PL3! olympus punya color dalam gambar memang lagi cantik dari color dalam gambar GF2..
dan ianya lagi ringan compare to GF2! [eh iye ke? tapi rasanye betul]
oh bila dah ada camera begini, haruslah belajar pasal photography tul tak?
kalu tak, tak gune laa ada camera secanggih ini tapi tak reti menggunakan dengan sebaik mungkin!

camera ini lah yang saya sambar! [gambar cilok dari lelong.com.my]



kalu nak tau lebeh lanjut pasal camera ini, boleh ke lelong ye..[sila klik link itu] kat situ harga lain laa sket ngan kat kedai..

ini ialah contoh hasil gambar yang diambil oleh en suami menggunakan camera baru kami..



oh oh saya ada ternampak kat nuffnang, olympus tengah wat contest, boleh menang 1st prize E-PL3 and 2nd prize dapat E-PM1...

5 comments:

  1. best info.. sebab wawa memang tengah cari camera baru. agree nak beli dslr susah nak membawanya kemana-mana..

    ReplyDelete
  2. Bezzz farah!! Aku tk habes lg main2 ngan camera ni tp dah tau bezz!! Mmg bezz!!


    Wawa, yaa betulll!! Tp actually e-pl3 ni susah juga nk bawa sbb lebse yg pjg tu.. Kalu nk senang msuk habdbag, bli la pencake lense..(tp pancake tk bleh zoom laa)

    ReplyDelete
  3. GF2 brape yek klau kat msia..yg EP-L ni brape pulak? adoiii rasa nk beli gf2 tp compius2..ke better beli dslr terus dh alang2 beribu2 hee

    ReplyDelete
  4. Farah liana, gf2 nye package rm2099 dapat extra lense.. Tp tatau la kalu sekarang ada yg lg murah! Sbb 2099 ni harge 2 bln lps. Epl3 ni plak package dia rm2499..aritu kat jusco, saje usha package epl3 ni promoter tu kate kalu btul2 nk bli kat situ, dia bleh try kasi package + extra battery( ygberharge rm250).. Aiseh rugi saye sudah terbeli kat tmpt lain! Cis

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...