Friday, February 4, 2011

encik pengawas di rumah kami..

oh rumah kami ada pengawas kebersihan ye..
ape2 je sampah dia akan kutip dan trus menuju ke tempat pembuangan..
TAPI!! tempat pembuangannye bukan lah tong sampah..
toilet kami menjadik mangsa tempat pembuangan sampahnya..
abih semua sampah dia buang/campak je dalam toilet tu..[comel je kekadang tengok dia tgh menjalankan tugas]
kertas yg bersepah2 kat atas lantai for sure dia akan kutip, konyok2 then trus buang dalam toilet![padahal kertas yg bersepah2 tuh dia jugak yg buat..even nota keje mama pon jadik mangsa! geram je rasanye! pandai plak tuh dia konyok2 kertas/plastik/sampah tuh]
haih lah anak..
disebabkan dia suka sangat nak buang sampah dalam toilet tu, daddy dapat idea, letak tong sampah dalam toilet..
kitorg pon ajar lah dia..kalo nak buang sampah, masukkan sampah dalam tong sampah tuh..
semenjak tu, dia dah pandai carik tong sampah dah kalo nak buang sampah! bravo anakku!

inilah kerja encik pengawas kat rumah ktiorang tu..

4 comments:

  1. umah aku lame dh ade majlis perbandaran ni tp ttp sepah gk, ape kes, hua3, skrg lg 2 bdk kerjasama ok wat sepah, sabor jer....
    eh ila, ko pegnan ker? suspen aku tny kt chat box ko x jwb, ekekeke.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...