Sunday, February 27, 2011

coti-coti di sepang sajo

aku sedang bercoti...
yer dari ari khamis lepas sampai esok..syiok kan?
tapi tak syiok sangat bila aku sorg coti, orang lain kerja..terutama inche suami..
cotiku dihabiskan di sepang, rumah tokma dan tokpa aariz..
heaven sungguh bila setiap masa asik mengunyah dan perut sentiasa diisi..
semalam makan nasik lemak kukus..arini pulak nasik ayam!hasil tangan tokpa aariz..
berselera sungguh aku makan..nasik lemak je 4 pinggan aku makan..nasik ayam? 2 pinggan penuh! makan sampai tak bleh bangun laa wa cakap sama lu..
oh masakan tokpa mmg terkenal di kawasan taman dahlia ni..
semua puji masakan tokpa..dia kan chef di surau taman dahlia ni..padahal imam, tp boleh jugak laa menjadik chef di situ..ada je apa2 majlis di surau/rukun tetangga taman dahlia ni, dia laa
jadik chefnya..
sebut je nak makan ape..nasik beriani? nasik beriani gam? nasik lemak? nasik ayam?[ni antara menu yg paling dia power]
order sajaaaa...dia mmg power!

chef bersama pembantu2nya di dapur surau tmn dahlia..tokpa aariz a.k.a chef yg berada di sebelah kanan skali..lihat ayam2 tergantung itu..nampak lazat kan? kejadian: majlis maulud nabi taman dahlia baru2 ini..
semalam kitorang ke giant nilai..kekonon alang2 dah sampai situ, intai2 ler warehouse sale bebe and wob..takde yg menarik..kebanyakan baju2 laa yg dilelong..tp tak lelong mana pon..dan tak cantik..maka takde laa hasil rembatan smlm..rembat di giant sudah..dynamo murah..susu isomil pon murah! paling murah setakat ini yg kitorang jumpe..isomil 900g: rm55.89 ke rm55.99 gitu..carefour pon murah setakat rm56.89 je..haa aper gik rembat jugak la 2 tin smlm walopon sebenarnye baru je beli 4tin susu dia ari rabu lepas..aariz kuat susu sekarang..sebulan 6 tin..agak pengsan jugak nak membeli susu dia bulan2 sekarang..
tp takpe laa..susu penting tuk aariz..berhabis sket tuk dia pon takpe la..
banyak susu offer smlm..enfa, dutch lady, dugro, anmum..
diapers pon smlm tgk ramai betul yg borong..mamipokok ada sale smlm..tp kitorg tak amik la..sbb stok aariz masih banyakk..ada 4 paket(L56) lagik kat rumah..bulan lepas borong kat carefour rm42.69..tak ke murah tu? mmg kitorg kalu mamipokok ada less je, kitorg akan borong amik 6paket skalik..senang citer! jcard pon kalu paling murah rm42.89..itu mmg target kitorg..
ada je dengar sale susu or diaper murah, laju je laa kitorang tuju..
terima kasih lah kat mancet yg suka sharing2 pasal sale..nanti kita sharing2 info lagik ye cet..
sekarang ni mood nak bershopping nan ado..
kecuali beli barang keperluan sahaja..susu,diaper,sebamed(lotion+sabun+syampoo)..tu je laa yg menarik perhatian aku skang ni bila ada sale..
kalu keluar shopping, mata nak intai itu je..ada tak less..
sbb barang2 ni laa yg slalunye mahal..tul tak?
barang untuk adik aariz mmg tak perlu lagik nak dibeli sekarang..sbb jantina masih tak diketahui ye..uhh berdebar2 plak esok nak jumpe dr. raja..esok ada appointment..tkt esok dah ternampak jantinanye..alahai..
aaa kita tunggu je laa esok ye..
aaa esok malam dah kene keje..adoii..
sekejap je masa berlalu..nak dapat coti balik tatau laa bila plak..
dah ler kitorg ni pelik..orang lain coti, kita kene keje..sbb tuh laa aku dapat coti ni..nak menghabiskan coti ganti raye cine ngan maulud nabi arituh..
huh..bila laa gamaknye aku dapat kembali kerja normal ye? bos cepat lah carik projek lain!

aariz main ketuk2 smlm kat giant..pandai plak dia ketuk benda alah tuh bila ada yg tejojol kuar..bravo aariz!

3 comments:

  1. wehh lama giler xjumpa aariz.boleh x klu aku ckp da setahun xjumpa?ko biar betul sebulan 6 tin?huihh mmg agak pengsan la jugak klu mcm tu.kuat betul aariz minum susu.mesti da semangat skrg.huhuuu..aariz da byk vocab ke ila?

    ReplyDelete
  2. lenkali if mamypoko or sebamed sale, sila war2kan pls.. :)
    kat tesco if purchase sebamed sabun 500ml (Rm35), free sebamed lotion 100ml :)

    ReplyDelete
  3. zehan tau takper..aku pon dah lupa bila last kita jumpa..yer anak aku minum 6 tin sebulan..aa tak semangat pon..dia tamo makan..susah betul nak kasik dia makan..disbbkan tuh laa bila dia mintak susu je kitorg kasik..dah ler aktip semacam..tak reti duduk diam..mana nye nak semangat..
    vocab? ada laa sket2..tp bahse german laa paling byk kuar..aku tak faham ayat2 dia..suka mengajuk org cakap skang dia..kekadang dia amik ayat kita yg hujung2 je..lawak sungguh..

    yana, baiklah! insya Allah akan diwar2kan..
    slalu sebamed aku usha guardian..beli yg dia paket2 skalik sabun yg besar + sabun yg 200ml dapat free lotion kecik + syampoo kecik or sabun2 kecik..susah laa nak jumpe sebamed wat promotion less..kan?wah ye ke? sudah untung tuh..lotion 100ml: rm15+ camtu..oh harus diterjah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...