Wednesday, January 9, 2013

G8 Minum petang @ dip n dip

Sengaja buat minum ptg konon2 sbb nk try dip n dip kat bangsar!
Terliuq asik tgk gambar org post kat insta..
Plan asalnye semua dpt pi..last minute org ni cancel laa, org tu tak dpt dtg laa, org ni ada hal..jadi jumpe laa yg mana ada jer..
Aih tak dpt nk bergambar dengan retis[sue ana joe - kitorang panggil dia retis sbb asik sangat muka dia masuk tv laa, magazine laa, paper laa...glemerrr giteww]..dia tak dpt dtg plak!
Dip n dip ni kat jln telawi bangsar..
Satu row ngan chawan tapi d other side..chawan ujung sini dekat ngan bangsar village, yg dip n dip ni hujung sana dekat ngan alliance bank!
Mcm biasa parking adalah sgt azab! Even bv2 pon fulllll!
Nak tau last2 kami park kat mana? Kat basement bawah fudkot lama..pastu menapak ler kami ke dip n dip!
Oihhh berfeluhh ketiaq! Jauh gak kene menapak!
Oh dip n dip ni kecik je.. Crowded sungguh!
Dok bayangkan dip n dip ni besarrr n luas mcm ice room ke kann..
Ramai gak yg terpaksa menunggu di luar sbb kat dalam terlalu ramai org n takde meja kosong!
Kitorang pon! Dgn anak2 kecik dok menunggu di korridor tepi jln! Aih
Yang laki2 kami semua dok bising "awat tak pi pelita je kaa?".."nak minum petang, makan goreng pisang je pon sodapp per?".. Hish mereka ini!
Sungguh laa tak glem ok takat mkn goreng pisang or layan teh tarik kat mamak? Skali sekala layan yg glem sket ape salahnye kan?

Nahh nahhh tgk ape kami order petang iteww..

 ini brownies choc crepe..paling sedap pada tekak saya..
 
waffle choc..ini pon sedap!
 
tripple choc crepe..ni pon sedap gak..
 
pizza ape tah nama dia..sedap jugak..dalam ada brownies
 
sedapnye laa adik dok sedut choc milk shake eh? skali dia sedut tak lepas2!
 
masa those 2 crepes sampai, bezz je solan dari jamil.. lempeng coklat je? ni buat kat rumah pon boleh ni..akakakaka
mmg gelak terbahak2 kitorang!
ok laa memang sedap laa dip n dip ni..
tengok menu dia fuhhh leleh air liur! semua nampak sedap2!
choc dia fuhh bila masuk dalam mulutt aih tak boleh nak explain kesedapannye..
cuma agak mahal sket laa..
total bil kitorang 3 keluarge makan aritu rm189 kot tak silap..mahalll kan? takat makan 'lempeng' je..hahaha
so kalau nak rasa macam2, pi laa ramai2, then share..boleh rasa macam2..
macam yang kami buat!
 
selesai makan n borak2, kami cargas ke bv2..
nak bawak kids main kat kidzsport kononnye..
skali dah sampai depan kaunter, eh sudah pukul 6:30pm..lagik 1/2 jam je nak tutup..
so cancel!
settle semua orang solat, dah takde plan ni, ada plak bapak org yang lapar tak puas makan katanye..
nak carik nasik katenye..
paling dekat, chawan je la!
saya first time pi chawan ni..
oh macam2 adaaaa..nasik dagang pon ada!
saya n seed order lontong..sedap!!
hubby order nasik beriani ayam merah kot..eh lupa dah..
leila order soto nasi impit..
zaki order nasi dagang..
jamil order nasi putih asam pedas ikan..
[seee? yang bapak2 semua amik nasiii]..
 


alohh sweet je mereka ini..nasib baik tak berebut..good boy adik! tengok je ok..
 
 
ok bila perut dah kenyang..
boleh lah pulang dengan gumbiranya!!
sampai berjumpa lagi..
tatau laa bila dapat jumpa lagi G8 ni..


5 comments:

  1. lame sudah tak kesini, adik pun dh besar dah. n dip n dip tu nampak sungguh yummylicious...nak try jugak lah nanti

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/saya-dah-pam-tapi-kenapa-susu-ibu-masih.html

    ReplyDelete
  2. eh awalnye bangun? morning eray!
    haa try ler..mmg sodaapppp!!

    ReplyDelete
  3. mahalnya dip dip tu.. hmm kalo ajak laki aku confirm dia takmo.. sbb dia bukan jenis makan sangat desert2 camni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itu laa pasal..mahal..tuk 2 crepes, 1 waffle n 1 pizza slice tu plus air2 kitorang total rm189..boleh laa kalu nak cuba skali..tp nak pi banyak2 kali tak kot kitorang? lagi rela buat desserts sendri then gather kat rumah sape2..senang anak2 nak berlari nak tergolek nak melompat..haha
      dah dapat rasa, jadi laa..dah tak terliur dah pasni tgk gambar!(hopefully) akaka..oh tapi sedappp woo choc dia yg cair itewww..sape yg tak pernah try harus try skali at least!
      biasa laa..faham..laki mana layan dessert2 camni..laki2 kitorang pon bising aritu..ahaha

      Delete
  4. Salam ila, set pantang shaklee, mini pack rm100. Dh termasuk alfalfa milk booster.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...