Thursday, January 3, 2013

Aariz first day of school!

Dah lama saya tak ke udara di sini kan??
Bukan ape, saya lagi prefer update trus isu semasa diri saya dan keluarge di instagram..
Tp kene jugak laa catat kat diari maya saya ni peristiwa bersejarah smlm..
Aariz buat pertama kalinye ke sekolah![eh kindie je baru huhu]
Ohhh dia cool je tak nanges, tapi saya yg bergenang air mata masa hantar dia! aiseh[sedeh plak anak dah skolah..besar dah anak saya :(' sobbss]
Pagi-pagi sebelum ke sekolah tu ada drama sket..dia tamau mandi pastu taknak pulak pakai uniform skolahnye..
Padahal sebelum2 ni eksaited dia nak ke sekolah..
Hari-hari kami sogok dan cerita sekolah bezz, dpt jumpe kawan, belajar ABC, coloring, menulis, conteng2[eh conteng2?].. Haha..
Dia nmpk gumbira bakal bersekolah..
Tapi tatau lah kenape tiba2 pagi smlm ada drama..
Naseb bayek skejap je! Pastu dia ok!
Dah sampai kat sekolah dia mcm boring.. mungkin sbb takde geng/kawan lagik..
Asik toleh2 belakang mungkin cari kelibat saya atau daddynya..
Tak lama before skola start, bestfriend aariz yg tinggal sama2 kat rumah babysitter, si Iffat muncul!
Wahhh lega hati saya, bestfriend dia pon skolah di situ rupanya! Baguss! Aariz ada geng, saya tak perlu risau lagi..
Kitorang tunggu skejap kat luar..intai2 dr celah tingkap je..
Nmpk dia ok.. Jadi kitorg tinggal je dgn harapan takde drama episode ke-2..
Around 12pm, lagi 1/2 jam skolah nak tamat, kitorg datang lagi..
Intai2 dari tingkap dan tunggu kat luar..[dah mcm 'mata-mata' plak kahkah]..
Ok je dia.. Bagusss! Lega hati mak!
Bila pintu terbuka je menderu2 budak2 keluar.. Tp batang idung aariz tak nmpk pon??
Rupe2nye dia tunggu je kat dlm classroom sambil mengintai2 kitorg..
Teacher tak kasik kluar slagi teacher tak nmpk parents kat luar..
Bila teacher nmpk saya, baru aariz lepas kluar!
Muka dia happy! Saya pon happy!
Semangat dia cerita dia color crocodile..nyanyi2..crocodile makan orang..bla bla bla..
Bila tanya dia: "bezz tak sekolah?"..
Dia jawab:"Bezzzz!"
Alhamdulillah..
Semoga aariz gembira untuk ke sekolah sampai bila2..
Jangan malas-malas ye nakk?Semoga sentiasa bersemangat ke skolah dan menjadi pelajar pintar! Amin!

10 comments:

  1. sekolah mana?? aiiyaak..saya dah kna pikir mana nak hantar Ruhil gak ni.. nerves kan anak masuk sekolah..? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekolah kat bawah rumah babysitter.. Senang sket sbb lps skola, teacher boleh tolong hantar naik ke rumah babysitter..lagikpon baru je nk introduce dia to school.. Kita tgk dia ok ke tak.. Kalu dia ok, next year boleh carik skolah yg lagik ok n berbaloi hantar skolah mahal sket.. Awal2 ni takut bayar mahal2 tp kalu dia taknak sekolah, naya jer..

      Delete
  2. hahaha budak2 ni seronok sekolah rasanye sebab ramai kawan

    ReplyDelete
  3. dulu2.. anak nangis takmo skolah.. skang.. mak plak yang drama air mata hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...