Friday, September 23, 2011

Open House Raya @ Aqiqah Aqeef @ Birthday Ashraf

17 September 2011 bersempena hari lahir paksu Aqeef dan Aariz, kitorang decide wat open house skali dengan kenduri aqiqah aqeef..
mmg last minute plan semuanya..
tapi alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar..
maaf kepada rakan2 yg saya tak sempat/lupa nak jemput..

majlis dipenuhi dengan orang2 surau dan jiran2 tetangga saje..
hanya beberapa saja rakan2 yg datang dari jauh..kami faham, raya2 ni mmg banyak jemputan sana sini..jadi tak ramai lah kawan2 yg datang..
majlis ringkas2 saja...
tema kali ini: purple! haha recycle baju raya sudah![padahal saya takde baju raya taun ni]
canopy dapat last minute[call sana sini banyak yg dah fully booked!!], buku yassin tuk masuk dalam paperbag pon last minute beli[naseb bayek kat mydin ada jual], cupcakes pon order last minute, deco katil si kecik tu pon ari jumaat sehari sebelum majlis tu baru cari..boleh dikatakan semuanya last minute laa..sabtu nak majlis, 2 3 ari sebelum tu baru nak prepare everything..
alaa kenduri pon kecil2an je..takde laa gempakmeriah macam orang sekarang suka buat tu..siap macam nak wat kenduri kawen plak kan..itu over sangat tu..
tokpa yg jadi masterchef of the day..
mmg puas ati! lazat sehingga menjilat jari!
2 ekor kambeng tumbang pada ari itu..
sekor dibuat kari dan sekor lagik slamat digolek2 kan atas bara api..
oh saya masih dalam hari ye[ari ke-39 pantang] jadi tak semua makanan saya boleh makan!
mama kasik diskaun, bleh laa makan ayam goreng, kambeng golek tu dan kambeng kari dengan syarat jgn makan kuahnya..yg lain2? biasalah saya telan liur saje..cis!!
uhh saya sangat terliur lontong/lodeh itu!! habez je pantang ni saya nak pulun makan lontong okeh! wakakaka..

terima kasih kepada yang sudi hadir..farin, farah, seed and ida, terima kasih ye..

deco oleh maklong aqeef sendrik...mekaseh maklong!
sebelum ketibaan tetamu
tahnik
potong jambul
orang-orang surau
golek..jgn tak golekk..
saya yang masih dalam pantang..makan nasi lauk ayam goreng sahaja..
aniq, anak seed - geng atromen si aariz
with farah n afif
the birthday boy

maklong, aunT, n mama aariz+aqeef
"sedappp!!! tokpa masak sedappp!!"


2 comments:

  1. huhu sungguh bertabah ko tgk makanan sedap2 ye.. erk aku tak buat aqiqah firas lagi. next month kot insyaAllah. best la ayah ko terer masak. kat mjg susah nak cari org buat kambing bakar/golek. akan aku usahakan juga sbb aku yg nak makan haha ;p

    ReplyDelete
  2. Ahaha..yg golek2 tu pon aku yg suh bapak aku buat(walopon hakikatnye aku tk abih pntang lg).. Sbb kuah2 semua tak bleh mkn kan, jd golek2 ni bleh ler aku mkn.. Ahaha..
    harusss! Ko harus usahakan!! Lg2 ko dah lamaaa abih pantang, nk mkn byk2 pon boleh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...