Tuesday, January 11, 2011

hadiah birthday daddy

birthday daddy bulan 10..dah berkurun berlalu..
tp...haha bulan lepas(december) baru daddy dapat hadiahnye..[masa birthday dia tuh dapat wish je laa kan]
kesian tak? dah tuh tatau nak bagi apa..perfume? daddy tak minat perfume..perfume antaran kawen dia pon tak abih lagik..bleh?
kasik jam tgn? dia dah ada 2 jam tangan..arituh birthday dah pernah kasik..taknak laa kasik lagik..
kasik henpon? dia tamau..dia kata dia tanak henpon..
saye tau dia suka gejet..thn lepas dah kasik dia hard disk player..suka betul dia..huhu kita pon suka laa sbb kita pon bleh tumpang tgk HD movies yg file besar2 tuh..
thn ni plan nak kasik yg related to gadget jugak..sbb dia mmg suka gejet..dulu bagik jam tgn, kasut or benda lain2, dia cam tak hepi sangat..cis
dari arituh nampak dia usha kinect..tp masa birthday dia tuh mana ada lagik kat malaysia kan..
pastuh bila dah sampai kat malaysia, survey harga kat kedai, rm800 gitu..pergh perghhh..kene kumpul duit beb..semput mak tgk rege..
alhamdulillah bolan lepas mak dapat laa sket bonus kompeni mak kasik..bleh laa kot nak difikir2kan tuk belikan daddy hadiah..[dah ler adiah anniversary pon takde, sian sian..sian kan?] [eh eh apsal plak bermak2 ni..haih kamu ni ila]
nak senang, tanye je dia nak ape..tayah susah2 pk..gerenti yg dia nak tu dia suka gile kan?
dia plak asik nanti laa nanti laa...tayah bazir2 duit..ish
sampai laa tetibe ada satu ari ni, kitorg adik bradik dok citer pasal xbox/kinect kat fesbuk..tgh ari tu dia baca, dan2 dia(daddy) trus tuntut nak adiah..
ok laa ok laa..kasik langsai laa itu utang..ptg tu jugak dia dapat kinect, balik rumah trus main!

a-hah ni pada petang kejadian..trus try test..

yg bezz kinect ni, dia akan ikut semua gerak geri kita..
joget cucuk bintang, tonggeng, duduk, dan macam2 laa..
tayah pegang apa2 pon..device kat depan tu detect pergerakan kita..tak macam wii or ps3 yg kene pegang something..
aariz pon sebok nak join main kalo daddy dia tgh main..
nanti dah abih game, dia akan display gambar gaya2 kita tgh main..mmg gelak sakan la kalo tgk balik gaya2 kitorg bermain..

huhu nak eksen ni..main boling kat ngan kinect dia, i score 228 points! pergh pergh..tak pernah dalam sejarah idupku laa kan dapat point sebanyak itu! nak dapat point banyak tuh i berjaye membuat 7 kali strike berderet2..kagum tak? haha mestilah i kagum..
esoknye bahu i sakit2 cam betul2 angkat bola boling plak..wakaka..

haa bukti...bukti mama score 228!

susah kan nak carik hadiah birthday tuk org lelaki ni?..benda yg sama je..kasut,jam,baju,henpon,perfume..balik2 pusing benda tu je..tak bezz la kasik benda yg sama je kan?..adoi susah laa nak pk nak bagik adiah apa kat lelaki..kalo pompuan, beli je laa ape pon, sure dia gembira gilaa laa dpat adiah..

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Birthday laki aku weekend nie.. And he likes gadget as well..
    giler teruja aku tgk kinect nie.. tp laki aku takde xbox... huhuhu

    ReplyDelete
  3. bestnya.. kalo camni.. bukan laki ila je suka.. ezan pun nak. hehehe...

    ReplyDelete
  4. haaa ade jugak new entry from u! :D yesh yesh betol. nak carik hadiah utk lelaki mak aih susahnyaaaa. kalau nak kasik, nak kene kasik gadgets, pastu gadgets bukannye murah2. tapi u mmg isteri terhebat la -- i tak rasa i sanggup spend this much for a birthday gift to my husband! hahaha :P

    ReplyDelete
  5. yana, kalo camtu, ko adiahkan laa ur hubby xbox for his borthday weekend ni..next yr plak ko adiahkan dia kinect..amacam? cun tak idea aku? haha..

    ezan, ape lagik, mintak la ur hubby adiahkan kinect..hehe

    thara, tu lah pasal kan?..sbb tuh dia lamabt dapat adiah birthday..sbb i kene kumpull duit banyak2 baru dapat belikan dia adiah yg dia sukaaa..

    aunT, sila sila..kami tungggguuuuu kedatangan korang..sure awak akan lagik teruja nanti tgk si aariz main ngan pet kitorg..kitorg ada pet tau..anak harimau yg comell..comell gile!!

    ReplyDelete
  6. whoaaaa kagum i...
    ni klu laki aku dpt ni sanggup xtido mlm la jwbnya...huhuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...