Wednesday, March 20, 2013

si becok aariz!

aariz adalah anak yg lambat sket bercakap..
pelatnye sampai sekarang tak habis lagik..
semenjak dia dah skola ni, lagi banyak pulak mulut dia..becok sungguh!
ayat yang kluar dari mulut dia perghh sungguh menyayat, melucukan dan menghiburkan hati kami!
kah kah kah!
becoknya dia sampai tak terlayan kitorang!
haha kesian kalau kitorang dah penat nak jawab 'solan2 bernas' dia, kitorang just angguk or geleng je..then mula lah dia..
aariz:"daddy, cakap lahhh!"..
uhuhuhu kesian..

now soalan feveret dia kepada daddy dia adalah:
"daddy keje?"
dia cukup risau kalau daddy dia bekerja..
sekarang lagik bijak ayat dia:
aariz: "daddy keje?"
daddy:"yer laa daddy keje arini..aariz pergi sekolah,  daddy pergi kerja"
aariz: "alaaa daddy balik lambaaattt je!"
eh dah bapak awak keje 7am-7pm..sampai rumah dah pasti lah lambat!
kesian tgk dia..

antara dialog2 yang melucukan:

situasi 1
 aariz: "mama, dah pukul 12 dah mama"..
 mama: "aa pergi lah tido!"
 aariz: "ok! good night mama, good night daddy!"..
 mama&daddy: "good night aariz"
 mama: "i love you aariz!"
 aariz: "i love u too mama"
 lalu dia berlari masuk bilik nak tido..
 tak lama kemudian kluar balik sambil tanya pada mama..
 aariz: "mama, daddy buat ape tu?"
 mama: "daddy main game"
 aariz: "daddy main game?? daddy, oo daddy taknak tido keeeee?"..
 haha padan muka daddy! anak pon tau waktu tido bila waktu main bila.. cian aariz takde org teman dia tido..

situasi 2
mama:"aariz tido bilik aariz eh malam ni?"
aariz:"taknak lah! aariz nak tido bilik situ" sambil tunjuk ke arah bilik kitorang
mama:"eh mana boleh?..tu bilik mama..aariz tido laa bilik aariz.."
aariz:"alaa..aariz nak tido sikit je kat bilik mama, aariz taknak tido bilik sini"
oihh tido sikit tu cenggane ye aariz? hmmpss musykil mama..

situasi 3
mama:"aariz rasa aariz hensem ke?"
aariz:"hensem!"
mama:"ee perasan! tak hensem lah!..aariz kan itam! mana hensem?"
aariz:"aariz putih! daddy itam!"
tak pasal2 daddy yg kena itam..
mmg slalu dia cakap daddy dia itam..sian daddy..daddy trima je lah dengan redha ye daddy?!

8 comments:

  1. Salam, comel aariz, pandai dan byk idea bersembang :)

    ReplyDelete
  2. cute nye.. suke melayan budak2 bercakap..
    tp kadang2 bile asyik tanye byk2.. sampai aku siap cakap "Zarif, boleh tak jangan tanya dah.."
    ehehhe.. kejam.. :D

    ReplyDelete
  3. tergelak2 aku baca tang daddy hitam tu kekekeke... takpe la aariz.. neesa pun gelap gak.. yang penting, hati kena putih bak kata nenek neesa..

    ReplyDelete
  4. hahaha....aku pun baru nak post dialog2 lucu aynur.
    budak2 dah gi skolah, dah jumpe kawan sume...mesti handal bercakap dah...hehe.

    ReplyDelete
  5. Aссοгding tο v2 сigs asѕeѕsment you cаn
    veгу easilу check on net about еleсtrоnіc cigarеttе brаnds.


    Also ѵisit my ωeb site; V2 Cigs Coupons

    ReplyDelete
  6. As the admin of this web site is working, no uncertainty very quickly it will be well-known, due to its feature contents.


    Here is my web site: how to make money online

    ReplyDelete
  7. Together with electronic cigarette, many people are content with a number of
    puffs, saving the remainder regarding after. E-cigarettes less difficult cheaper than normal tobacco.
    Based on in your geographical area, a pack of regular smokes can cost anywhere between $5 along with $12 a new load up.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...