Tuesday, February 26, 2013

Photobook hasil keras tangan saya

Haa first time gubah sendri photobook!
Tak kretip pon tp ok laa kot tuk diri sendrik!
Kalu tak buat photobook ni, gambar2 ni semua for sure tak dicuci sampai bila2..
Kalu cuci pon, nak kene bli album lg, nk nyusun gambar2 dlm album tu lg.. Oh sungguh laa malasnye saya ini!
Kalu nk tau, gambar2 aariz dulu byk saya cuci taaapii! Tak diisi pon dlm album! Berkepuk gitu je! Pfttt!
Kebetulan june last year saya ternampak groupon ada promo photobook harge murah, trus saya grab!
Tp biasa lah kan.. Dok pospon pospon nak buat, trus saya terlupaaaaaa sampai laa lagik 2 3 ari je kot voucher tu nak expired saya br teringat! 1/2 thn dok peram voucher tu eh?
Kelam kabut carik/kutip gambar2 menarik nak taruk dlm photobook!
Plannye nk buat photobook aqeef laa konon..
Haa amik! Mcm nak muntah n juling mata dok telek gambar yg menarik!
Baaaaanyaaakkk giler gambar budak2 ni!
Rasa macam nak taruk semua dlm photobook! Tp opkos la tak muat kan!
Siap je trus saya submit n order!
Pastu saya ni bijak.. Takde laa nk pi cjeck email ke check status ke, dok buat derk je lps dah submit tu..
Skali saya dapat sms bgtau yg photobook saya 20pages je, missing lg 20pages!
Voucher saya tu tuk 40pages sebenarnye.. So dia tanye nk reupload ke proceed je yg 20pages tu? Ehhh mesti lah nk 40pages kan? Rugi laa saya kalu proceed yg 20pages je?
Rupe2nye customer service derang ada anto email the day saya submit tu, saya tak check email! Bengong!
Bila dah siap edit, saya sms blk tanye mcm ner nk reupload? Nnt kang mintak voucher lg padahal voucher dah expired.. Trus dpt call dr customer service dia then dia ajar caner.. Pastu dpt plak dia kasik reactivate kasik voucher br valid sampai almost 2mths! Haa ada can laa saya cantikkan photobook saya sket! Sblm ni saya main submit je! Last minute punye keje mestilah bughukkkk kenn?
Wakakaa amik masa gak saya buat!
Orang tak kretip mcm saya ni hasilnye tak seberapa.. Tp ok la.. Janji saya ada photobook! Kahkah
Last week submit, arini tadik dah sampai!Yeyyyyy!!!
Terkojutt badak masa parcel sampai! Tak terpikir langsung photobook yg sampai! Sbb dlm website derang, status kate 'will be deliver on 28th!'
N parcel yg sampai tu kotak besar bagak!
Berdebar2 bukak kotak!
Jeng jeng jeng! kocik yo barang isi dalam eah.. harap je kotak besor bagak..
Gumbiraaaa! N saya puas ati dgn photobook hasil keras tangan saya!!


 
susun gambar ikut sukati kita menggunakan Editor yang perlu kita muat turun.. 


 
ini lah hasilnyaa..







Yeyy pasni boleh buat lagi photobook sendri!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...