Tuesday, December 7, 2010

percubaan pertama

ahah..ini crite ari sabtu lepas..
tokma,tokpa n maklong nak datang..
ape nak masak ni? aku keje..so tak bleh nak masak beria2..
tokma just pesan masak nasik je..nanti derang nak bawak daging kicap pedas..wahh masak nasik je? bereh..
tp rasa tak bezz laa orang datang rumah kita, tak idang apa2 yg spesel kan..
oh since tak pernah menggunakan oven yg tersergam indah tuh kan..ape kater kita menggunakannye? kang takde laa org kater buat perhiasan je..
arituh blog walking, ternampak satu menu yg menarik untuk dicuba..
roast chicken! yummehh..
per gik..pagik2 tuh [tgh keje ni], larik kejap pi jaya grocer beli bahan2..
campak2 sahaja, masuk oven tunggu masak..
berdebar2 gilaa tunggu hasilnyaa..tatau laa jadik ke tak..pertama kali cuba ni..[pastuh sesukati alter resipi..ikut suka nak taruk - mana taknye berdebar2]
pertama kali guna oven, n pertama kali cuba masak menu ini..
kejap2 intai, kejap2 intai..wakakak macam ape je..


sebelum kejadian..

tinggg!! wallah sudah siap roast chicken ku..
tokma, tokpa ngan maklong pon sampai..tepat pada masanya..
huhu boleh laa..menjadik jugak laa kan roast chicken saya![walopon paras ropanya tak menawan kalbu]
komen tokma : "macam kenny rogers"..[eceyy yer laa tu]
komen daddy : "sedapp!"..
huhu..lepas ni boleh buat lagik..
yeyeh..semangat nak mengguna pakai oven lagik lepas ni..
plannye nak buat baked pasta, cupcake, buat roti dan macam2 lagik! wakaka verangann sungguh..
mari kita tunggu dan lihat, menjadik kenyataan kah verangan saya itu nanti?? ehehe

sesudah kejadian

12 comments:

  1. uihsss... meleleh air liur tengok ayam golek ko tu ilaaa.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. uishh tererlaa ila!! aku verangan jugak nak masak ayam camni..tp kena beli oven besar sikitla nampaknye.kat umah ni ade yang kecik je.

    ReplyDelete
  3. opss lupe plak..sile check email.ade invitation ke birthday party afif.

    ReplyDelete
  4. sedap..potato wedges tu pon sedap!
    mana gambar aariz pakai baju baru> eheh

    ReplyDelete
  5. menarik2! aku pun aritu konon nak try tapi tak ter try2 ;p makan panas sure masyuk ni nyum nyum terliur pulak ;p

    ReplyDelete
  6. hahahaa aku dah tau dahh menu ape nk request tym serang umah ko nnt...kekeekkee

    ReplyDelete
  7. wow! this looks really good! share la recipe nye, ila! nak try jugak! :D

    ReplyDelete
  8. erkk bila house warming? hehe bleh hidang ayam ila roggers.

    ReplyDelete
  9. weh sama la ngan aku. oven aku x buat perhiasan. tapi tuh macam boleh jual balik je. dok diam2 dalam kotak. ade la sekali dua je guna. kau telah membakar semangat aku utk mengeluarkannya dari kotak. hoyeahhh!!

    ReplyDelete
  10. oh resepi saya amik kat http://fizamior.blogspot.com/2010/07/perfect-roast-chicken.html[oopss tuan empunye, saya tumpang share yeh]..sila lah mencoba ye kawan2..

    cik atul, awak lagik tere dan rajin masak..aper lagik, cuba lah!..

    erk house warming? ahahah hampir2 lupa daa kitorg tak wat lagik house warming..ahaks..tak jadik buat kot..tgk laa nanti ada rezeki, buat makan2 biasa je kot..

    uhuks mekaseh ye farah dan aunT atas pujian itu..

    haah fatih, makan panas2 masyuk gila..bila dah sejuk..uhuk2 muakk plak..cam makan kenny rogers laa..sejuk je trus muak..

    cik reen, ape gik, kuarkan le! ko campak2 je ni bahan2 dia..simple gila!

    ReplyDelete
  11. bile la nak bwat makan-makan kat umah ko nih?
    bwat la ayam ni....kehkehkeh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...