Thursday, July 19, 2012

Aariz's first cinema experience

Oh tidak lah nak membangga anak masuk wayang!
Cuma nak cerita betapa hampehnye aariz bila kami bawa dia first time merasa tengok wayang!
Punya laa eksaited ni sebelum pergi! Yer laa nak tgk spiderman kann..[aariz kan suka gilerrr spiderman..eksaited betul bila kitorang cakap nak pi tgk cite spiderman! mak bapaknye pon eksaited gak sbb first time nak bawak anak masuk cinema, ape lah reaction aariz ek?] Siap pakai tshirt dan jam tangan the amazing spiderman lagi tuuu..
[Thanks to his aunty atieqa yang baik hati menyumbangkan tshirt dan jam yg santekk itu..siap dapat boxer spiderman lagi tu! tp ini tunggu aariz dah tak berdiaper lagi ye baru boleh pakai]
Since we olls balik sepang last weekend, so the wayang paling dekat is alamanda..
so off we go to alamanda lepas maghrib tu..
adik tinggal dengan tokma n tokpa..

pergh ramai betul manusia kat alamanda!
nak beli popcorn punyaa laa panjang beratur! even kat atas tu pon panjang beratur!
kitorang masuk je hall dulu sbb mmg dah on time.
gigih laa jugak saya ni ngan kaklong kuar balik, pi beratur beli popcorn! nasib baik masuk balik hall, tak start lagik spiderman nye!
tp yang klakanye, seat sebelah saya yang sepatutnye seat aariz.. kosong!
rupe2nye si aariz dah berpeluk2kan dgn daddynye kat seat satu gik!
dia kate dia takuuuuuttt.. tp masa tu still terang lagik! lampu still on!
dia tamo pon tgk kat screen tuh!
[kitorang suspect dia nampak 'sesswatuu'] tapi gelak2kan je laa dia..
bila lampu tutup je, lagik bezz! "daddy gelapp! daddy gelap!!"
hadoi laa anak! mmg sampai sudah dia dok atas pangku daddy dia sambil ngadap ke belakang!
sepanjang cerita, 2jam tu laa daddynye peluk dia dalam cinema!
bila spiderman kuar baru laa dia intai2 sikit..itupon still peluk daddy, tengok sipi2 je ke screen! boleh gitu?
oh aariz, no more cinema for you after this! tunggu laa awak dah besor sok2 baru kot kitorang bawak lagi..

dah siappp! tengah eksaited tunggu semua orang siap!

haa tgk mukaa..eksaited takk?
sekali takut daaaa...tgk! lampu still on ni..tp dia dah start berpelukan ngan daddy dia!
dah nak balik dah.. @12am! first time aariz still kat luar rumah tgh2 malam @ this hour.. 

masa tgh jalan kluar dari cinema, saya saje lah tanye dia: "aariz kenape tak tgk spiderman?"
"aariz takut apa?" "aariz nampak hantu ke?"
aariz: "aariz takuuuuuttt.. gelap!..a'a ada hantu!"
homaiiii! kalu ler betul, aduyaii cian anak saya nampak benda2 tu semua!
pfftt! pengaruh drama hantu kat tv laa ni! geram betul!
eventho saya tak suka layan drama2 hantu kat tv tu, tp slalu sangat iklan drama tu kluar!
everytime apa2 je iklan berkaitan drama hantu, start laa aariz berlari menyorok belakang sofa, or tutup muka dia! even dia tgh main2 tak pandang pon tv, dia terdengar je music background yang macam ngeri2 drama hantu tu sure dia stop main, pi nyorok blakang sofa! haiz
bleh tak iklan2 kat tv tu tak tayah tayang menda2 yg menakutkan?
oh haa nak tau? punye laa aariz takut ngan iklan2 hantu ni, iklan yusuf tayoob kurma tu pon dia menyorok boleh? padahal iklan buah kurma je kot? [iklan dia kan music background cam semacam je kan?] ayokkk!

Wednesday, July 11, 2012

wordless wednesday #18

vahhh! saya sukee gambar ini! saya nampak kurus kan?

tapi sebenarnye, i'm hiding behind the black jubah! haha
saya masih gemokkk! tolong lah camane nak buang lemak2 degilku hini?
semoga gambar ini menjadi pendorong tuk saya menjadik kurus lagi! wakaka

Friday, July 6, 2012

kl-penang-bidor-kl

last weekend jauh perjalanan kami!
jauh nuuuun ke utaraaaa..
yeahh..kali terakhir saya jejakkan kaki ke penang adalah semasa aariz masih dalam perut..
masa tu feeling2 babymoon lah kononnye! kami masih berdua time tu..
masih teringat2 heaven nye dapat makan-makan sedap kat penang dulu!
kali ini kami ke sana lagi tapi sudah ber-4!
tujuan kami ke sana sbb ada wedding sebenarnye..sabtu malam wedding kawan en suami di penang, ahad pula wedding kazen en suami di bidor!
dah alang2 sampai sana, oh haruslah kita pekena nasi kandaq dan pasemboq kan?
2 benda yang saya rasa wajib di carik kalu sampai georgetown! fuhh memang macam membalas dendam rindu betul kat makan2 heaven di penang!
sampai2 je georgetown trus check in hotel, then siap2 pastu kuar balik nak pi carik nasik kandaq!

ada 2 tempat kitorang aim..either nasi kandar beratur or line clear!
ceywah pi line clear lah dengan harapan tak kena beratur panjang laa kot? sbb 'line clear' kan?
ahaa lagik pon dalam waze mmg trus direct pi line clear..nasik kandar beratur tu takde yang direct trus ke restoran tu..direction yang gps kasik just tuk sampai ke masjid kapitan keling je, then harus carik sendri mana restorannye..kang sesat kang camne?
ok gak laa kitorang ke line clear tu..ada parking lot just opposite the line clear..senang! tak susah2 nak kene carik parking! taaapii! mak oii mahal okeh charge dia..rm4 for 1st 1hour, then rm4 for next half hour and subsequent! hoihh gila cekik darah kan?!
ahh tak kesah laaa..janji saya dapat pekena nasik kandar line clear! first time nak try ni! orang asik dok cita2 pasal line clear laa, nasi kandar beratur laa..jadi haruslah try nak tau ape kelebihannye kan? 
dulu kami try nasi kandar subaidah je..tp rasanye mana2 nasi kandar sama je kot rasanye? ahaha

parking lot opposite the nasi kandar line clear

tak clear pon line nye...kene beratur jugak..huhu
aariz makan nasi beriyani..dia ni suka makan nasi yang ada rasa..(nasi ayam,nasi lemak, nasi minyak, nasi beriani)..tp dia tamo nasi beriani yang ni..sbb nasi ni kosong je pon pedas..
ok since dah sampai kat bandar georgetown, hari pulak dah petang, saya insist nak pi pekena pasemboq ptg itu jugak! sbb malam kang ada wedding kat setia pearl island country club dah dekat2 area hotel kitorang, so macam mustahil plak nak patah balik patah balik..tak sempat pon rasanye..tak cukup masa..haiz
so menuju laa kami ke padang kota lama tuk carik pasemboq!

nasik baik masa saya sampai tu dah bukak pon gerai2 kat medan selera renong tu..
hoih sampai tatau plak mana satu gerai nak dipilih! baaaaanyaaaakkkk betul pilihan!
tp saya tapau je..bawak balik hotel kononnye sbb masih kenyang sbb baru je lepas pekena nasi kandaq kan? penuh lagi perut!
sementara saya menapau, en suami bawa anak2 ke taman mainan betul2 sebelah je medan renong tu..
lepas tu kitorang lepak2 jap then trus cargas balik hotel..


aariz kan sekarang ni susah betul nak suh dia pandang kamera..tengok laa ni..puas tunggu dia tengok kamera!
yang ni algi bezz! kasik bontot trus!
setengah jam gak dari hotel nak ke bandar..kitorang stay kat hotel vistana je..dekat sket ngan tempat wedding tu nanti..

sangat cantik pelamin ini! i loikee!! kalu tgk meja makan pengantin lagi bezz! belakang tu ada balkoni siap angin bertiup sepoi2 macam betul2 tepi laut!
dah balik from wedding..
budak ini suka sangat berdiri atas katil! macam tere laa sangat!
oh puas hati jugak laa dgn vistana..bilik yg luas dan bersih!, katil yang luas, tilam dan bantal yang gebuus! hohh bezz bezz! lama betul saya tidak bersantai2 di hotel! breakfastnye pon boleh tahan! makan tak henti2 trus leburrr diet saya 2minggu sebelum ni cis!
ohh macam jakun pulak!

mereka sudah rasmikan duluuuuu...
bilik yang luas! aariz berlari2 dan beratromen sesuka ati!
feveret breakfast si aariz..telur separuh masak! ari2 kalu boleh dia nak..tapi opkos laa weekend je dia dapat makan!
sedap gileeee ini! sampai banyak kali saya ulang alik amik ini! 

konon nak check out pagi2 lepas breakfast sbb nak kene tuju ke bidor plak, ada wedding kan kat sana..
tapi sbb saya leka sangat makan tak henti2, ahahaha pastuh ngada plak nak pi tour hotel tu..nak pi tgk swimming pool la, nak tgk gym laa..aih ngade betul! tapi takde laa lama pon..just pi tgk then balik..
tapi yang buat lama lepas tu, sbb nak bersiap..
si aariz plak kalu dah masuk bath tub, hoh takde makne nak sekejap2..
dia nak beratromen laa nak berkamen-raider laa dlm bath tub tu, mana laa tak lama kan?
pukul 11:30am baru check out from hotel!
pukul 2:30pm baru sampai bidor! sbbnye banyak kali stop! padahal suppose 2 jam je patut dah boleh sampai from georgetown to bidor.. dengan inche suami lupa jalan lagi..pi rumah mak sedara sendri pon dia bleh lupa? boleh ke? haiz
kitorang sampai pengantin dah selamat bersanding, derang semua dah selesai bergambar2 dan tgh sebok mengerjakan lauk pengantin!
huuuuu kami ketinggalan sudaaa..
oh lauk sangat sedaaaaappppp! ada ulam jantungggggggg dan ulam2an lain berserta sambal belacan! ada sambal mempelam jugak rasanye! oh makan lagi dengan hebatnye! makan makan maaaaaakannnnn!
saya dah tak pedulik dengan diet saya! vaaaah!

july's bday ladies,gents,boys and girls.. 
karaoke tak boleh tinggal derang ni..kat perak pon dihangkutnye set karaoke..huhu
sesi buka hadiah..

oh mmg sangat penatttt! tp saya puas! puas dapat hentam makan sedap dengan banyakkknye!
oh yeahh

Wednesday, July 4, 2012

wordless wednesday #17 ~ geram


aqeef zuhayr suka menggeram sekarang! lagi kita gelak lagi dia buat..lawak! pandai buat lawak eh adik?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...