Thursday, July 19, 2012

Aariz's first cinema experience

Oh tidak lah nak membangga anak masuk wayang!
Cuma nak cerita betapa hampehnye aariz bila kami bawa dia first time merasa tengok wayang!
Punya laa eksaited ni sebelum pergi! Yer laa nak tgk spiderman kann..[aariz kan suka gilerrr spiderman..eksaited betul bila kitorang cakap nak pi tgk cite spiderman! mak bapaknye pon eksaited gak sbb first time nak bawak anak masuk cinema, ape lah reaction aariz ek?] Siap pakai tshirt dan jam tangan the amazing spiderman lagi tuuu..
[Thanks to his aunty atieqa yang baik hati menyumbangkan tshirt dan jam yg santekk itu..siap dapat boxer spiderman lagi tu! tp ini tunggu aariz dah tak berdiaper lagi ye baru boleh pakai]
Since we olls balik sepang last weekend, so the wayang paling dekat is alamanda..
so off we go to alamanda lepas maghrib tu..
adik tinggal dengan tokma n tokpa..

pergh ramai betul manusia kat alamanda!
nak beli popcorn punyaa laa panjang beratur! even kat atas tu pon panjang beratur!
kitorang masuk je hall dulu sbb mmg dah on time.
gigih laa jugak saya ni ngan kaklong kuar balik, pi beratur beli popcorn! nasib baik masuk balik hall, tak start lagik spiderman nye!
tp yang klakanye, seat sebelah saya yang sepatutnye seat aariz.. kosong!
rupe2nye si aariz dah berpeluk2kan dgn daddynye kat seat satu gik!
dia kate dia takuuuuuttt.. tp masa tu still terang lagik! lampu still on!
dia tamo pon tgk kat screen tuh!
[kitorang suspect dia nampak 'sesswatuu'] tapi gelak2kan je laa dia..
bila lampu tutup je, lagik bezz! "daddy gelapp! daddy gelap!!"
hadoi laa anak! mmg sampai sudah dia dok atas pangku daddy dia sambil ngadap ke belakang!
sepanjang cerita, 2jam tu laa daddynye peluk dia dalam cinema!
bila spiderman kuar baru laa dia intai2 sikit..itupon still peluk daddy, tengok sipi2 je ke screen! boleh gitu?
oh aariz, no more cinema for you after this! tunggu laa awak dah besor sok2 baru kot kitorang bawak lagi..

dah siappp! tengah eksaited tunggu semua orang siap!

haa tgk mukaa..eksaited takk?
sekali takut daaaa...tgk! lampu still on ni..tp dia dah start berpelukan ngan daddy dia!
dah nak balik dah.. @12am! first time aariz still kat luar rumah tgh2 malam @ this hour.. 

masa tgh jalan kluar dari cinema, saya saje lah tanye dia: "aariz kenape tak tgk spiderman?"
"aariz takut apa?" "aariz nampak hantu ke?"
aariz: "aariz takuuuuuttt.. gelap!..a'a ada hantu!"
homaiiii! kalu ler betul, aduyaii cian anak saya nampak benda2 tu semua!
pfftt! pengaruh drama hantu kat tv laa ni! geram betul!
eventho saya tak suka layan drama2 hantu kat tv tu, tp slalu sangat iklan drama tu kluar!
everytime apa2 je iklan berkaitan drama hantu, start laa aariz berlari menyorok belakang sofa, or tutup muka dia! even dia tgh main2 tak pandang pon tv, dia terdengar je music background yang macam ngeri2 drama hantu tu sure dia stop main, pi nyorok blakang sofa! haiz
bleh tak iklan2 kat tv tu tak tayah tayang menda2 yg menakutkan?
oh haa nak tau? punye laa aariz takut ngan iklan2 hantu ni, iklan yusuf tayoob kurma tu pon dia menyorok boleh? padahal iklan buah kurma je kot? [iklan dia kan music background cam semacam je kan?] ayokkk!

2 comments:

  1. laa ingatkan dia excited tengok wayang.. rupanya takut.. sian aariz.. aku pun dah lama tak tgk wayang ni.. nk bawa anneesa tu, hmm mmg tak penah terpk pun..

    ReplyDelete
  2. alaa cian.. lenkali mommy bawak nek train dulu.. baru g wayang..mesti aariz tak takut kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...