Thursday, June 13, 2013

Mari membotakkan kepala Arissa!

Dah tobek2 rambut si Arissa, terpaksa lah kitorang kasik rata semua..
Esoknya selepas Majlis Kesyukuran & Aqiqah si Arissa, kitorang kasik licin kapla dia..haaluuussss..
Kali ni daddy Arissa sendrik branikan diri cukur botak anaknya..
Perghh cayalah daddy!! Kami tabik spring!!
Amik masa sejam jugak nak kasik licin kapla si Arissa..
Habis satu peket pencukur tu lah baru btul2 licin kapla dia.. Satu peket tu ada laa 5 ke 6 gitu pencukur..
Lepas siap je licin kapla Arissa, trus berubah muka dia.. 
Elok2 muka ayu lembut keperempuanan tiba2 trus bertukar jadi mcm muka budak lelaki pulok.. Ahh takpe laa kan Arissa? Skejap je[harap2nye laa]..
Nanti tumbuh rambut baru Arissa, perempuan lah balik muka Arissa kan kan?

Arissa seminit sebelum dibotakkan..

Permulaan..bismillah

Haa rilek je minah ni orang terlentang terbalikkan dia

Kan dah ckp..syiok gamaknye rasa mcm org belai2 kepala dia


Botak sudah...haluuuuss

Kasik cium sikit! 

Tu diaaa..dah serupa mcm shaolin soccer kater daddy..

Si bolat Arissa!d

Wednesday, June 12, 2013

Majlis Kesyukuran & Aqiqah Arissa Zahra

Seperti abang2nya, Arissa juga diraikan semasa kami masih lagi dalam pantang..
Majlis berlangsung pada 18 May 2013, Sabtu, Arissa yang pada ketika itu baru 12 hari..
Jadi mamanya tidaklah dpt melawa dan bergaya ye..
Berbengkung dan berstokinlah mamanya pada hari itew huhu![tapi idok ler saya berkain batik dan bersweater pulok]
Kecil2an je majlisnya..
Tak sempat nak prepare apa2 sgt pon..
Mamanye plan nk wat aqiqah lps dah abih pantang, so that bolehlah nk prepare lebeh2 sket[almaklumlah anak perempuan pertama kan, haruslah nk meriah sikit kononnye]
Sekali tokmanye dah tetapkan tarikh pulak, jadi mamanye mengikut perintah je lah..
Takpe lah lagi pon nak tahnik skali si Arissa, seelok2nya biarlah dicepatkan.. 

Maka sempoi je lah Arissa pada hari itu..

Amboih, mementang tak dibedung, terkapar awak tido ye? Syiok lerteww bebas..

Eh eh tumpang sat glemer



Kebetulan Sabtu tu mmg tokma ada kelas agama, jadi kelas agama dibawa ke rumah kami,
Mereka berkelas agama dulu pagi tu, then baru lah berselawat dan sebagainya tuk si Arissa..


Ini wan Arissa..


Ditahnikkan oleh ustazah kelas agama tokma..

Ditahnikkan pulak oleh imam pada sebelah ptgnye..
Petang selepas solat zuhur, geng2 surau tokpa pulak dijemput tuk meraikan majls..




Antara tetamu2 yang hadir..
Ini sudah tentunya kaum kerabat belah daddy Arissa..

Pakcu[pengantin yg tak berape nak baru..pttnye derang yg dpt baby, tp eh kitorg plak yg dpt baby..tu lah daddy lah buat lagik aksi terlampau atas pelamin derang, tak pasal2 dpt Arissa Eh?!] amik berkat amik berkattt..

Terima kasih wakil dari 10L.. Cik ju dan cik nik kita..Tu diaaa hani najla yg selama ini cik nik kita sorok, bam sungguh okeh hani najla! Dgn mata bolatnye lagi, oihh geramm aku nk picit2!

Farin n the family..

Mancet n the family..

Bakal kakak ipar Arissa..Eh?!

Wati n the family tak sempat pon nak snap2 pic..
Terima kasih banyak2 kepada semua yg datang dan menyumbang..

Kisah sadis kenduri kali ni, fridge magnet yg kekonon saya order tuk taruk dlm goodybag boleh ke sampai lps dah abih majls. Geram btul ngan poslaju!! Tsk!
Penat je order comel2 dan byk tu tp dah abih majlis baru sampai, bazir sungguh!
Take lah..nanti kalu saye jumpe korang2 yg dtg aritu, saya bagi ye? Korang taruk kat fridge tau! Nnt biar slalu ingat kat Arissa haha

Comelkan fridge magnet ni?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...