Thursday, May 16, 2013

Arissa Day-7

1. Tali pusat Arissa tanggal sudah! Alhamdulillah
2. Mama ada checkup ngan dr. Raja
3. Berat mama 60kg. Yey turun 9kg dah dlm seminggu..(last timbang on hari bersalin:69kg) ada 8kg lagi perlu mama nyahkan dari badan ini.. Uhh
4. Arissa kene repeat amik darah check level bilirubin. Result: 236. Alhamdulillah turun 2 dari 238 on day-5. Dr. Priya(her paed) ckp tak perlu repeat dah check bilirubin lepas ni since dah turun.. Walopon turun 2 je, dia akan turun lagi nanti.. Ok lega!
5. Tokpa buat bubur merah putih sempena arissa tanggal pusat(tokma kate orang jawa nye tradition buat bubur merah putih kasi budak2 makan tapi budak 2 org kat rumah ni taknak pon makan! Yer aariz n aqeef lah budak2 iteww.. Aishh susah btul nak kasik mereka ni makan tsk)
6. Berat Arissa on day-7: 3.30kg(naik 130g sahaja) dr priya kate takpe mmg baby awal2 akan turun sikit berat(dalam womb dia kembang, kuar dia kuncup sikit ahax) then after 2w baru dia akan start naik banyakk..



Tuesday, May 14, 2013

Our new bundle of joy - a lil princess

Alhamdulillah i've safely delivered our 3rd bundle of joy, a lil princess on May 7th 2013, 13:49 at Columbia Asia Puchong.




Arissa Zahra Binti Muhammad Firdaous
Weight: 3.17kg
Length: 48cm
Delivery: SVD(normal)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...