Sunday, August 21, 2011

when aariz meets aqeef


first contact! petang rabu, 10 august 2011, si abang pertama kali bertemu adik!
muuuahhhh!! first kiss for adik!
sebok nak pegang adik..i luv this pic!
muahhhh!! second kiss for adik!
the 4 of us..i'm so blessed!
masa baru2 sampai kat rumah tokma n tokpa sepang..abang sedang mendodoikan adik..
dah kate dah..dia mmg suka nak riba adik dia..cobaan mengangkat adiknye..
kisss lagik untuk adik!! muahhhhhhhhhhh sayang adik!
mama suh aariz jaga aqeef kejap..
mama suh teman adik laa..bukan suh main game..
ini laa cara2 aariz memeluk adiknye ye..

comel kan aariz? buleh diharap.. =)
.
.
.
.
.
.
TAPIIIIIIIIIIIIII! kadang2 dia pon terasa nak jadik baby balik..

alhamdulillah so far aariz nampaknye sayang kat adik dia..
suh ayun katil tu, dia ayunkan..
kalu adik nanges je..cepat2 dia lari jenguk adik dia..
ada skali tu, dia kat bawah tgh makan, skali adik dia kat tingkat atas nanges, haih sebok dia nak naik atas tengok adik dia..dah ler kitorang mmg tak kasik dia naik turun tangga tu, tkut dia terjatuh..
hope kasih sayang abang aariz kepada adiknye kekal laa sampai bila2..
jgn gado2 ye korang dua nanti..


Tuesday, August 16, 2011

Day 7 - tanggal tali pusat

alhamdulillah arini adik aqeef sudah berumur 7 hari..
Dan arini juga adik telah memecah rekod abang aariz tanggal pusatnya[aariz dulu ari ke-10 br tanggal]
arini setelah 7 ari mama berada ditingkat atas rumah tokma, br dapat skali turun dan keluar rumah.. Itupon sbb terpaksa ke hospital ada appointment dgn dr raja..
alhamdulillah kami semua sehat-sehat sahaja cuma adik nye jaundice agak tinggi..
ari2 ke klinik/hospital amik darah tuk check paras bilirubin..[adik pi ngan daddy je, mama tak ikut]
Ari ke-3 200, ari ke-4 223, semalam adik 255, arini dah naik lagi jd 261..
Risauuuuuuuuu mama..
Esok kene ke hospital putrajaya tuk check lg skali..
Kalu ikutkan hospital columbia, adik dah kene tahan ward tuk jalani phototheraphy..tp kitorg mintak blk sbb alasan saya bf adik..susah nk ulang-alik, jauh..
paed col asia refer aqeef to hosp putrajaya..
Makanye esok terpaksa lah ke hospital ptrajaya..
Huwaaaa arap2 turun laa esok..supaya kita bleh blk rumah tak perlu dok ward.. Ok adik?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, August 12, 2011

Introducing our 2nd hero!!

Aqeef Zuhayr Bin Muhammad Firdaous
Tuesday 9 August 2011 , 9 Ramadhan 1432H
8.50pm
3.26kg, 50cm
Normal delivery








- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, August 3, 2011

10th checkup @ 39weeks

Arini saye 39weeks 2days.. Ada 5 ari lg sebelum ke tarikh edd saye..
Tadi checkup so far everything ok..
Urin, blood pressure.. Semua ok alhamdulillah..
erk berat baby dah 3.1kg..alamak jgn laa naik lagik banyak..tsk..
berat saya 70.5kg..hoh sudah 16 kilo naik? ayukkk! byk nak kene buang dalam pantang nanti!
Baby still floating, tak engage gik..
Takpe takpe.. Kita tunggu sampai dia dah betul2 ready nk klua kan?
Adik baby bahagia dok dlm perut mama ye?
Nak kuar on tarikh cantik ye?
Ke nak kasik mama kurang kene ganti posa?oh baiknye hati baby..
Ok ok baby kuar 8/8 ye?..mama tunggu.. Tp kalu bleh jgnlah sampai overdue eh??
can't wait to see u baby!!
Mama alwaiz wuv u!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...