Tuesday, June 28, 2011

new gadgets in da houz yaw!

hehe ati berbunge2 riang! yey

1. coway petit

dah 2 minggu pakai ini..
sungguh sronok kerana saya tak perlu lagi masak air tuk dapatkan air panas dan tak perlu lagik simpan air sejuk di dalam fridge!
dulu kami hanya pakai water filter panasonic biasa saje..
bila dah ada petit ni kerja saya lagik mudah! yey!
touch saje air akan kuar!

2. ip4

last week, selepas checkup dengan dr raja, saya dan incik suami kuar berfoye2 di ioi mall..
nonton green lantern, makan2 dan tawaf ioi mall..
tibe2 je incik suami offer saya tukar hp..
dia ajak usha2 ip4 kat digi booth..
saya mmg tak pernah berminat nak pakai ip or ip4..
pada saya hp yg saya ada sekarang sudah memadai..
skalik bila tgk pakej dan selepas godek2 dengan ip4 display di booth itu, tetibe ati berubah pulaa..
trus ptg itu jugak kitorang ke ss2 digi center tuk reg..
selepas seminggu, bounce digi-celcom-digi-celcom-celcom-digi, ari smlm baru lah saya dapat memegang sebijik ip4 berwarna putih!
yey skalik lagik!!
saya masih memakai number lama ye kawan2, cume bertukar service provider sahaja..
dan-dan petang smlm juge, dapat je ip4 trus ke OU mencarik casing dan screen protector..
ahahahah over taww!

Saturday, June 25, 2011

berakhir sudah maharajalawak

ahahahahahahahahaahhahahaha..tak abih algik gelak ni..
siapakah yang dinobatkan maharajalawak?jeng jeng jeng...
"manisnyaaaa sepah ini...haaaaaa"...
lawak gilosss!! berair mata aku gelak!!
dari minggu lepas derang dok mengajuk gaya ustazah semanis kurma tu..
minggu ni pon ada lagik!
mmg layak lah derang dinobatkan maharajalawak!!
4 finalis maharajalawak mmg power2!!
kesemuanye layak dinobatkan maharajalawak!
mmg 4-4 tu fevret aku..
[sepah dari masa raja lawak lagik aku mmg suka tgk derangnye lawak..ternanti2 turn derang.. - tp derang berlakon drama tak bezz plak]
ok laa jugak tuh 4-4 dapat hadiah! so takde laa kuciwa sangat masuk final tp tak menang kan..
dapat lah jugak dari tak dapat apa2...
tp paling untung nabil laa kan?
dia sorang bolot rm150k!
yg lelain kongsi2..

huuu lepas ni ujung mingguku pasti boring..
takde menda nak digelakkan..
boleh tak nak request derang 4 ni lawan lagik..for saja2? ahahaha
"apa pon tak boleh!"
dangggg!

Wednesday, June 22, 2011

wordless wednesday #2 - atromen

ni masa nak melawat cik reen arituh..
kalu buleh semua kawan2 dia tuh dia nak hangkut..
sekarang koleksi si kecik itu semakin bertambah selepas maknye dikerah makan cupcakes atromen dgn banyaknye masa birthday party baru2 ni..

-dah tak jadik ww dah..ape daa ila

Tuesday, June 21, 2011

7th checkup @ 33weeks

aha smlm checkup lagi..
bleh ke saya lupa sebenarnye appmnt saya adalah pada isnin minggu lepas?
saya silap kira..saya kira 4minggu selepas last checkup..sepatutnye dah start 3minggu gap..
oh sungguh laa lemah ingatan saya sekarang ini..
lagikpon minggu lepas, weekend saya sebok dgn birthday party aariz..langsung tak teringat!
pagi isnin minggu lepas saya rilex je bangun lambat..badan pon sengal2 sbb ahad tuh dok bz cargas ke sana ke mari..dah ptg baru teringat nak check appmnt card..
ahahaha..sebbayek smlm jumpa dr raja dia tak marah ke apa..
tsk..baru sorang anak, dah mcm2 lupe..

smlm timbang, saya adalah 65.8kg ye..naik 2.6kg!
berat baby pula sudah 2.1kg..ooh saya sangat lega dia naik..saya risau berat nye tak naik..
macam aariz dulu, aariz naik sket2 je..dah nak dekat bersalin tu lagik laa berat aariz tak naik langsung..
tp smlm check, dr cakap "oh haah besar sket laa baby kali ni"..
"takpe..2nd baby, dah loose..senang nak push"..
iyo lah dr..
dr: "so far so good..bp ok, baby ok, air ketuban ok..u should be ok..jumpe lagik 2 minggu"..
hmm 2 minggu? wah dah start kene jumpe 2minggu?
adakah debaran semakin terasa? jeng jeng jengg...
barang baby blom siap kemas lagik..
baju2 baby basuh pon idak lagik ni..
baby carrier(carseat) tak beli lagik..
breast pump accessories pon tak beli lagik..
haih haihhh..
harus disegerakan semuanya! baiklah! itu tugas saya selepas ini..PENTING!

oh lately ni saya sangat suka nak minum air gas..
mmg slamber badak je lah saya telan air gas..coke, mountain dew, anw rutbir [oh sudah bernama anw sarsaparilla sekarang], sprite..macam2 lah!
masa telan tak hingat..
dah abih telan nyesal plak..
smlm lupa nak tanye dr..ok ke org ngandung minum air gas..
tsk..ok ke ek? ada sesape ada jawapan?
risau pulak saya ini..

Wednesday, June 15, 2011

terima kasih daun keladi

bukan aariz sorang je dapat adiah!
yey mama ngan daddy pon dapat adiah jugak masa party arituh..
mama dapat 2 tshirts, aariz dapat 2 tshirts gak ngan satu patung shrek..
daddy dapat satu tshirt ngan topi(eh ke topi tuh tuk aariz? besar mcm tuk daddy je?)terima kasih maklong aariz!
hadiah dari USS tu..
tuk baby dalam perut pon ada jugak..
fewwitt i loikee!
terima kasih daun keladi, next time kasik laa lagi..
hihihihi

shrek yg hampir sama besar ngan aariz..peneman aariz tido..tp aariz "takooootttt!!" ngan shrek!

Monday, June 13, 2011

Aariz's 2nd Birthday Party

semalam berlangsungnye 2nd birthday party aariz..
party kecil2an dan ringkas2 sahaja..
kali ni tak ramai pon yg hadir..tak semeriah last year..
tp tetap membuatkan kami kalut dan majlis agak berterabur..
semua plan menjadi tunggang langgang bila tibe-tibe hujan sangat lebat turun petang semalam..
meja2 dan kerusi yg sudah cantik disusun terpaksa ditarik tuk berteduh..
itu lah problemnya bila buat di kawasan terbuka tak berbumbung..
yang kalutnye, tetamu dah pon mula datang..
kitorang hampir nak susun meja2 semua kat depan rumah kitorang je..tp for sure sempit lah nanti..
alhamdulillah by 3pm rasanye hujan reda..
kelam kabut laa time tuh dok menyusun balik meja, kerusi dan makanan2..
tetamu pulak yg terpaksa sama2 tolong menyusun atur...ahaha sian derang..tp takpe laa kebanyakannye pon sedara mara kitorang jugak..
majlisberjalan lancar sehingga ke petang dan hampir ke maghrib..
alhamdulillah juga makanan takde yg kurang(i mean tak cukup) dan tak pulak berlebihan..
kepada yg hadir semalam semoga berpuas hati dengan majlis kami yang serba kekurangan dan kekalutan itu..
semoga tidak serik untuk hadir ke majlis kami lain kali..
terima kasih yg tak terhingga kepada tukang2 sponsor makanan, yang hadir dan yang memberi hadiah buat aariz!..

menu semalam:
nasi ayam : hasil tangan tokpa aariz (nyummm sedap!! terima kasih tokpa!)
kuih koci : sponsored by wan aariz from melaka
kuih seri muka durian : hasil tangan tokbak aariz from melaka
cuppies atromen : sponsored by maklong aariz from melaka(hasil tgn dia)
puding marble : maklong aariz jugak from melaka(hasil tgn dia juge)
cookies mickey : sponsored by aunTy atieqa aariz
cream puff : sponsored by aunty nik nadia (special ni)
buah anggur : sponsored by makngah aariz from kampung warisan setiawangsa
tembikai : sponsored by tokpa n tokma aariz
karipap dan kuih muih lain : sponsored by opah2 aariz..[tak perasan siapa yg sponsor, kalut sket smlm]
mickey mouse cake and cuppies : order with aunty Zue(mabaker)
nugget dan cheezy sosej : goreng sendrik
hmm tu je laa rasanye smlm yg ada..


bday boy with maklong sepang and aunT atieqa


opah2, wan dan makcik2 aariz tokma, model botol air mineral aariz with tokbak mlk dan pakngah kg warisan bebudak yg eksaited terjun pool..tak sempat majlis start, derang dah terjun dulu dah..naseb bayek si aariz behave smlm..suh dia tunggu potong kek dulu baru bleh terjun, n dia tak plak mengamok2 nak terjun..dia dok je tepi pool tengok bebudak lain swimming..bagus! dengar cakap.. the foodss!
cookies sponsor by aunT: cream puffs sponsor by aunty nik! tqq so much aunty!! nyum!![saye siap sorok sket tuk diri sendrik sbb takut tak sempat nak jamah smlm..keji tak? ni fevret saye!] mickey mouse itu saya gigih gunting2 dan lekat semata2 tuk hiasan puffs ni.. cuppies atromen sponsor by maklong aariz from mlk..theme mickey, tetibe je ada atromen jugek..bedal! aariz punye lah suka..mickey pon dia suke, atromen pon dia suka..haihs jajan for kids! budak ini eksaited dapat adiah.. nyanyi2 hepi beday tuk bday boy.. tetibe bday boy malu2 kuceng..haha funny lah aariz bday boy tiup lilin tak kuar angin..brape kali daa tiup tak padam2 lilin tu akhirnyaaaaaaa! dapat si bday boy terjun pool! kawan2 sekolah dan u mama aariz.. si budak tecit anak aunty farin..cian dia tak dapat terjun pool..mommy dia laa tamau kasik dia terjun.. tengok basil, selamat dah berendam dalam pool dari mula datang sampai tanak kuar2 dari pool..yg lain2 dia tak heran dah..mkn pon dalam pool..sporting kan mommy n daddy dia? aunty farin kene jadik macam ni laa pttnye..kawan2 ofis mama aariz..
ada banyak lagik gambar..nanti saya upload kat fesbuk lah!


eh takde gambar ngan handsome boy, iffat lah! haiyyaa sori iza..
gambar ngan lil zara(nik sekeluarge) pon takde! haih..sori jugak nik
tu lah bila kalut, macam2 lupa..asik laa kene ulang alik kuar masuk rumah amik barang..kalu tak, bleh je dok satu2 tmpat amik gmabar ngan semua tetamu kan?

Sunday, June 12, 2011

STICKY MODE - Its party time again!


Come and join us for some fun!


p/s: party's theme: mickey mouse, but don't forget to bring along swimsuit attire..sbb lepas makan2, bleh berendam2..
oh RSVP please..

Wednesday, June 8, 2011

wordless wednesday #1

first time nak cobaaa wordless wednesday ni! [eh kater wordless wednesday? ada ayat2 ni ape ila?] ahh layannn!!


Monday, June 6, 2011

10L junior #6

tahniah buat cik reen yang telah selamat melahirkan anak perempuan yg sangat comel dan halus mulus..
tambah sorang lagik 10L junior..menjadikkan sekarang sudah ada 6 orang 10L junior!
semalam saye dan zehan berkesempatan melawat skejap cik reen dan anaknye di seri kembangan!
fuh fuhhh! jenuh sesat2 jugak laa kami mencarik rumah MIL cik reen..
GPS saya tak menjumpai alamat mereka..cis!
sebbayek incik somi cik reen berjaya menyelamatkan kami!
dan dengan kepakaran dan kecekapan mata saya, akhirnya berjaye juge kami sampai ke rumah mereka!
oh oh sungguh comel ye anak cik reen!
penantian sekian lama tu..terpancar cahaya kegembiraan di muka cik reen!
tiung tiung tiungg memancar2 weh gembiranya dia..
kami sampai agak tgh ari lah..agak kacau daun sket..time dia nak mengurut dan lunch..
[oh orang dalam pantang ni mesti ikut time..tak bleh lambat itu lambat ini..nanti mula laa badan masuk angin laa sakit itu laa sakit ini laa(ini mak saya yg kate)..sian cik reen kitorang kacau..]
skejap je laa pon kitorang borak2, minum2 pastuh caloh!
dalam skejap2 tu sempat jugak laa si zehan mengusik2 anak saye ye..cis!
huhu paling tak tahan jumpe si firas..mak oii pemalu sungguh!!
menyorok celah ketiak bapak dia ok! langsung tak nampak muka..
tatau laa mengikut siapa tu..nak kater zehan? hmmmm musykil gak zehan pemalu gitu..sominye kah? pon macam tak je..haa jawab zehan jawab..ngikut sape dia?
eh eh patut saye amik gambar firas menyorok tu kan? haish tak terpk lak smlm!rugii!
aaa aaaa meh laa tgk cahaya kegembiraan cik reen meh...


oh oh kenape incik somi saye pula yg dalam gambar? bukan ke sepatutnye saye? hehe mestilah bukan saye..sbb saye yg tukang amik gambar..


WSM..sila tanye cik reen nama penuhnye ye..eh eh cik reen, WSM kan?


haa baru lah ada saya! huuuuuuu sungguh tak cantik saya dalam gambar ini..kene tukar camera baru ni! [alasan nak mintak camera baru akaka]


huuuu saye perlukan camera baru plzz!
aritu kat alamanda usha2 GF2, mak oii mahalnyee..
usha olympus pen, dah tinggal rege rm1799..but still riban2 jugak..
huu dari beli camera, baik beli freestyle..
dah ler nak beranak ni..riban2 jugek nanti..bill beranak nanti adalah tanggungan sendri ye..harus beringat itu ila!
tp camera itu perlu juge, sbb nanti camne nak amik gambar baby baru..tul tak?
huwaa kenape lah keperluan saya semuanye harge riban2? tolonggg! ada tak org nak sponsorrr?? plzz plzz plzz!!

Friday, June 3, 2011

senyum copy paste

saya ada dua senyum..
senyum nampak gigi a.k.a sengeh..
dan satu lagik senyum tak nampak gigi..ni kire formal laa ni..
saya kalu amik gambar tuk suka2 ria mmg akan tersengeh nampak gigi..
tp bila amik gambar passport ke, gambar tuk tag office ke, mesti akan automatik terjadik senyum formal..which is senyum leper yg aunT aariz kasik nama..
dan nampak gayanye aariz pandai mengcopy paste senyum leper saya..


cer laa tengok senyum kami ni..sama keh?

saya tak reti lah nak senyum tak nampak gigi..
kalu senyum tak nampak gigi, for sure senyum saya akan jadik camtuh..leper..ntah ek!

aariz suka senyum terkenying..
camne eh nak cakap..yg jenis kerut2 hidung, mata jadik sepet tuh..
eh terkenying keh? hmm tatau laa nak cakap senyum camne tah..
tp pada saye, senyum tu sangat lah buruk!
tp tuh laa senyum fevret dia..
asal kita cakap "aariz smileee!!!"..
senyum tuh laa yg dia kuarkan! cais!

see! buruk kan?
ada banyak lagik lah gambar2 dia dengan senyuman buruk ni..
taknak tepek banyak2..sbb tak cantik..hehe

tapi ada jugak senyuman manis yg dia boleh buat..
tp jaaaaaaaaarang lah nak dapat..
cam senyum kat bawah ni..sweet kan? laga2 kepala lagik tu..
ni bukan kita yg suh dia laga/rapatkan kepala..tp dia sendrik yg automatically rapatkan kepala kat partner sebelah dia..sweet kannn?? ohh so schweeeeetttt!!

ni senyum paling mahal aariz! senyum menjeling..perghhh mahal sungguh beb! lagik susah nak dapat ni..

eh tercerita pasal aariz nye senyum plak..
asalnye nak cerita senyum copy paste antara dia ngan saya...dah lari topik plak..
aa takpe..layannnnnn kan aje..haha

Wednesday, June 1, 2011

Aariz Zafir turns TWO today!


Dear Aariz Zafir,

you turned 2 today sayang! Happy 2nd birthday to you! alhamdulillah! awak membesar bagai johan! semakin bijak, lasak dan handsome! I see a little more of me in you with each passing year. I'm so proud and grateful to have you as a son. Terbayang2 mama wajah awak tersenyum2 sipu bila daddy dan mama nyanyi lagu happy-birthday tuk awak pagi tadi..comel!

semakin banyak keletah awak..ada je ari2 kami dipenuhi gelak tawa..awak lah atromen penyeri-hidup kami..terima kasih aariz! mama dan daddy sayang awak sangat-sangat!!



Again, Happy Birthday to our pride and joy.
No matter how many birthdays come and go, you'll always be my little boy.

Hoping that your day will be as special as you are.

luv,
mama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...