Friday, November 26, 2010

bila si kecik sudah pandai cakap TANAK!!

aduyaiii.. "nakkk", "nahhh", "nanakkk" semuanye lebeh kurang sama je bunyik nye..
tp lately ni semakin clear dan kitorang dah semakin tangkap ape dia maksudkan..
kalu tak sebelum ni punye laa payah nak paham.."ape dia nak sebenarnye ni?"..
"nahhh" sambil dia hulur something..meaning dia nak suh kita amikk..amik laa cepat..kalu lambat je, abih laa slamber je dia campak..haish..pemosang!
"nakk nakkk!!".. kalu dia berusaha gak bergelut nak benda tuh, jgn laa cuba2 tanak kasik, mula lah dia ketap2 gigi, gegel badan berserta air mata yang berjujuran..tu blom masuk dia hempas2 kan badan,tgn or apa2 saje yg berdekatan..
"nanakk" sometime akan clear "tanakkk!!"..sambil tolak2/tepis2 tangan kita or geleng2 kepala..maksudnya dia taknak lah..
huu sebelum ni "nakk" ngan "nanakkk" lebeh kurang sama je penggunaan si aariz ni..cuma beza nye tindakan dia tuh laa..haih susah jugak ye nak paham bahasa budak kecik ni..

semalam di chilis..[oh smlm tetibe terasa nak sangat berjalan2..tp tatau ke mana..teringin makan seswatuu..tp tatau ape seswaatuu itu]..
memula just nak inform daddy.."eh saya tak keje malam ni..US thanksgiving day, onshore suh take one day off".. yeahhhuuu..
dan-dan tuh daddy kate "aa tak keje, bleh laa kita pi jalan2..nak?"..
wah bagai pucuk dicita ulam mendatang!..trus "JOMMMM!!!." bersinar2 mata member ajak jalan...
alah bukan pi jauh mana pon..setakat pi OU je..
dah tuh lapar, mana lagik nak serang..konon nak spesel, daddy suggest chilis..
aaa lagik bertambah sinar2 mata aku ni..bling bling!..[macam dapat diamond..aa aku ni nak dapat diamond ke rantai ke gelang ke mmg mimpi je laa..bila dapat makan bezz camni seolah2 cam dapat diamond boleh gitu?] - syukur alhamdulillah..
oh aariz skang dah bleh dapat kids meal free! yeyeh..
tp silap pilih plak tuk dia smlm..aku amik spagetti marinara tuk dia..dia makan sket je..masam sket kot..dia mana suka masam2..
takpe, len kali mama amik meal lain plak ye aariz..
ahah..sepanjang dalam chilis tuh, suara dia je laa paling kuat skalik...nyaring plak tu..
kejapp2 "nakkkk"..kejap2 "tanakkkk"..kejap2 "mamaaaaaaaa"..kejap2 kang "dadaaaaa"..
huish..takpe takpe..layankan aje..budak baru nak belajar bercakap..
ada skalik tu dia nak turun dari kerusi, nak lepas..aku paksa dia sebut "Daddy.."..
sambil senyum2 "dediii"..wah sudah pandai sebut daddy!..bagus bagus..
tp makin haru sket laa kitorg makan kali ni..kene take turn betul2..aku makan, daddy bawak aariz jalan2 kat luar..
pastuh daddy makan, aku plak bawak aariz jalan2 kat luar..kalu tak dibuat begitu, mau satu chilis tu gegak gempita dengan suara dia je..skejap2 bleh laa..kalu sejam dalam tu, sejam gak dia berteriak, tak ke naya gitu?

dia pon sebok nak order jugak..
tengah khusyuk makan beskot sambil menunggu mealnye sampai
berebut ngan daddy nak suap sendrik..
ni baru lepas penat berlari2 kat luar, isi minyakk duluuu..

tu blom kes kitorg bawak dia naik ride..
kami sedia maklum, si aariz ni mmg suka gilaa ngan stereng..kalu dapat tayar pon jadik laa..dia pusing2 cam stereng...
tayar stroller dia, tayar motor mainan dia, tayar kereta mainan dia, abih semua dia terbalikkan, supaya dia boleh pusing2 kan tayar tuh..
3 4 ride jugak smlm dia naik..sampai laa yg terakhir tuh..masa nak balik, mati2 dia tanakkk balik..haih kes naya ni..
sementara menunggu meja kami..bawak aariz pusing2 naik ride dulu..
daddy siap kate " kita beli laa sebijik benda ni taruk kat rumah"..
haih gile? tak ke mahal benda tuh? mana nak carik pon? aiyooo..
hah nah tgk si kecik ni tanakk turun dari ride..

sebelum balik, sempat gak lah menyinggah mph..plannye nak mencarik adiah befday kakak sofia aariz..tp terbeli plak sket tuk aariz..
beli flashcard sesame street tuk aariz! huhu nak start ajar die guna flashcard supaya dia pandai macam afif anak farah ziana..
aariz nampak je elmo kat flash card ni, trus tetibe badan dia joget2 kat tgh2 mph tu..bleh ke?
pastuh pegang je flash card ni tak lepas2..ahaha

Monday, November 22, 2010

our 3rd anniversary celebr8ion

aha..kan dah bagiktau dalam entri sebelum ni..nak berfoye/celeb anniversary esok2 je..
haa esoknye lepas raya korban tuh kami zasss pulang ke melaka..
gulai burung puyuh sedang menanti kami..fuhh nyum nyumm..yummmeehh
tak plan langsung pon nak celeb kitorgnye 3rd anniversary..mmg langsung takde plan taun ni..bleh ke?
tetibe je nak balik mlk pagik tu, celik je mate trus cadang kat daddy ajak pi tgk harry potter..
oh dah lama gile kitorg tak masuk panggung wayang..paling last rasenye masa kat oz bulan june aritu..tgk shrek 4D..[lama laa jugak tuh kan]
sampai je mlk, trus book tickets dan mintak kebenaran mil nak tinggalkan aariz kejap malam nanti kitorang nak kuar ngedate..[tak dapek pon book..fully booked..ari ke-2 tayangan kan, mesti lah ticket banyak habis..kitorg tamo gamble, usaha juge beli online pulak..mudah dan pantas]
wuhuuu..sedeh je muka daddy nak tinggalkan aariz..kejap je pon..
aku pon rasa cam berat je nak tinggalkan aariz..first time ni nak tinggalkan aariz malam2 semata2 nak kuar berfoye2..
tp mak insist kater "alah tinggalkan aje..kene start ajar dia..lagikpon ada dayang2 bleh tolong tengokkan "
malam tu sesudah je solat maghrib, aku siap2 then trus menyorok tamau kasik aariz nampak konon aku dah siap nak kuar..
daddy cakap aariz carik2 jugak aku..huu sian dia
masa nak kuar tuh, mokde aariz umpan bawak aariz naik kete lagik satu pi jalan2..[ronda2 kat taman tuh je pon kater mokde]..
kitorg sampai dataran.pahlawan agak awal..pi collect ticket then konon nak carik laa tmpat makan yg romantik boleh mushi2..huh bleh keh dataran.pahlawan tuh takde pon satu tmpt yg grand? kecuali zen?[eh grand ke zen?]tamo laa zen..McD? oh lagik laa tak sesswaii..[mushi2 = manje2/gedik2]
siap turun naik pusing2 satu dataran pahlawan tuh, takde pon restaurant yg bezz..
last2 kitorang ke garden cafe aje sudah..buang masa sungguh carik2 tp takde pon..
oh mmg bezz laa harry potter and the deathly hallows part 1 ni! can't wait for part 2!
oh ada satu citer klaka..
dalam kitorg tgh khusyuk2 dan saspen tgk harry potter ni, bleh ke sorang mamat depan aku ni berdengkur?? BERDENGKUR! kuat gile! then kawan dia cepat2 tepuk dia..hish bleh ke dia tertido? org punye laa tamo miss satu pon..dia bleh tertido?itu budak mmu..camne aku tau? huu masa b4 muvi start, one of the girl sempat bersapa ngan sorang minah belakang aku..so aku yg kat tgh2 ni curik2 laa dengar kan..dah dok tgh2 derang, mesti laa ayat dia tuh sampai kat aku dulu kan b4 sampai kat minah belakang aku..ahahaha
bebudak tuh dok sebok mengupdate diri masing2.."eh u..lama tak jumpe".."i final year, bz laa".."eh u tinggal mana sekarang".."i still kat taman dahlia, u?" "i now kat bbu"..gitu2 laa..
so u mana lagik kan kalu dah taman dahlia/bbu? ahah taman dahlia teringat aku pernah dok situ kejap dulu masa alpha..[oh ape tah motip citer pasal perbualan budak2 tu - haih larik tajuk sungguh]..
ok back to the story..huu mmg puas ati laa dapat tgk harry potter kali ni..
yg sebelum ni aku rasa ada yg so-so je[5 & 6]..tp yg kali ni mmg bezz!
huuu suka gile aku tgk hermione tu! cun gile seh![tp kan skang in reality dia potong rambut pendek gile..tak cun aa]
dah kater ati tak tenang tinggalkan anak kat rumah kan, abih je muvi, mmg berdesup laa daddy bawak kete nak cepat sampai rumah..
huu sampai rumah aariz dah pon tido..selamatt...dia tak banyak ragam..alhamdulillah..

budak ini kalu dah siap nak kuar, mmg tak nyempat2..eksaited gile kalu nak berjalan..ni tgh siap2 nak balik mlk.. us dinner @ Garden Cafe

us in the theater hall
esoknye, jumaat kami plan tuk pulang ke kl semula..daddy keje on malam sabtu..so kene laa balik..sudah2 laa bercuti panjang kan..tp aku still cotiii lagik..hiihi
plannye nak balik ptg2 sket..
tibe2 masa sarapan tuh mokde aariz ajak pi jalan2 lepas sembahyang jumaat..
mmg langsung tak plan nak berjalan2..tatau pon dia nak pi jalan2 mana tah..jalan2 skejap sebelum blik kl, boleh laa kot..saspen je tau tunggu sampai lepas sembahyang jumaat..
abih je makan2 lepas sembahyang jumaat tuh, semua siap2 nak kuar..
destinasi? menara taming sari! wow! bezznye bezznyee..
nama je kitorg ni slalu jugak laa balik mlk, tp tak pernah skalik pon kitorg berkesempatan nak naik taming sari tuh..haha trok sungguh..
bila dah sampai kat atas nun, aku ni ternampak laa plak Afamosa..
sungguh lah berterus-terang aku ini "kalu nak tau, saya tak pernah jejak kaki kat situ"..
trus masa turun tu derang heret aku pi naik bukit tuk ke Afamosa..pergh dah 28thn idup, first time jejak kaki beb..
termengah2 gak laa mendaki tangga tu..semput seh..[nampak no ko dah lama gile tak eksais ila oi]
takde menda pon? setakat amik2 gambar bangunan lama, pastuh bangunan tu penuh ngan batu nisan yg gergasi..erk ke aku yg tak reti menilai?
around kol 5pm gitu kitorg decide nak balik..
mak oi makin bertambah2 manusia kat area taming sari tuh..siap beratur panjang giler!
sebbayek kitorg awal..kalu tak, nyaris2 tak dapat naik taming sari..rasa cam tak sanggup plak nak beratur panjang2 gitu..dah ler panas mlk ni..

bayor parking dulu..parking betul2 depan menara taming sari
menunggu turn..nampak kerusi kosong banyak blakang tuh? kami beruntung..ptg2 tuh semua kerusi tuh penuh, siap beratur panjang lagik sampai kat kaunter depan tuh..

blom naik gik.. dah start naik..kitorg sebok berposing..aariz sebok menunjuk2 semua benda..banyak benda yg dia kagum.. brani kan aariz? tak gayat pon dia..[awas jgn ditiru aksi ini..bahye] muka puas ati dapat balloon.. bermula ekspedisi mendaki tangga..aariz nak naik tangga sendrik tu.. turun sudah..posing sat kat meriam..

on the way balik, mokde tibe2 pujuk suh balik esok je..dia nak ajak pi makan kat umbai malam karang! perghhhhhhhh! umbai umbai?? aku diam lagik..tanye boss[daddy]..
mokde aariz siap kuar ayat sedeh "dah lama tak makan umbai..takde geng nak makan"..
oh ye laa..dia kan baru balik dari oz..balik2 tuh dah start puasa..mmg tak sempat laa dia nak melepaskan rindu kat umbai tuh..
dah kuar ayat sedeh, terpaksa laa ikutkan kan..[terpakse ke?ke relahati?]..haha
oh mestilah kalu dah ke umbai, gerai yg dituju adalah : PARAMESWARA..korang pernah pi situ?
sedap weh situ..kitorg mmg slalu tuju situ je..menu mesti: sotong goreng tepung rangup yg lazat!.
dah semakin melebarkan tanah jajahannye...dah makin banyak meja, dan ramai pekerja..
siap tambak tepi sungai tuh..pergh..parking dia sampai ke belakang2 tu..ada tanah lapang..luas ok..senang nak carik parking..
menu kami order sampai tak muat meja lah..punye melepas gian..
meh meh menjamu mata..

siakap bakar sambal + kailan ikan masin

sotong goreng tepung kegilaan mokde aariz..kesukaan kami juge!
jenahak tiga rasa
siakap steam
tengok..sotong tepung tu je sampai 3 pinggan..mana laa sampai tak muat meja..ni pon ada pinggan yg dah diclearkan..so ada laa ruang bleh susun2 lauk tu semua

nampak sodap kan? uhh sudah semestinye..lagik bertambah2 sodap bile ianye adalah dibelanje..
tak sangke plak mokde aariz pemurah malam itu nak belanje kami semua..kebiasaanye kami tong2..kami tak kesah aje..

begitulah celebra8ion kami yang sungguh lah tidak dirancang..menonton wayang, berfoye2 makan angin cuci mata di bandar melaka dan makan2 di umbai..namun begitu, ati tetap puas dan berbunge2 riang! bezz!

last but not least..nah terimalah senyuman mengancam dari anakandaku nan sorang itu..
mengancam tak?? mengancam habezzz

Sunday, November 21, 2010

kereta baru~

huhu on raye korban kami dapat bergaye ngan kereta baru..
jgn jelesss~ kereta idaman aku semenjak dulu kala..

oh oh tp malangnye bukan kereta kami laa..
kereta maklong aariz..baru seminggu dapat ni..
pergh kami mmg tak lepaskan peluang lah mengetest drive..
i loikeee!! tp daddy kater "lagik bezz bawak peugoet daddy tu"..
cis cam takde arapan je nak dapat sebijik camni tuk aku?
huhu so saddd! takpe takpe..kalu ada rezeki, kita beli lagik besarrr punye okeh ke dy? hihi
huuu melelehh beb air liuq bawak kereta ni..[wakaka jakun benar lah kan..]
ye laa..kita ni dok pakai kereta kecik je..kereta murah plak tu..bila skali dapat bawak kereta mahal ni, mana tak meleleh air liuq? lagik2 bila ianye adalah full spec..

nak pi surau tgk lembu dilapah..

turn aku plak ngetest drive kereta baru...

uh uh aariz pon tidak melepaskan peluang ngetest drive kereta baru..

member tgh bz ngetest side mirror..abih semua buttons dalam kereta ni dia tekan2..sorilah maklong yeh..anak buah awak ni mmg pintar orgnye..hihi


jgn memain, semua seat dalam kereta ni aku dah merasa..dok kat seat belakang, seat co-driver dan juge seat driver..
huu nak ke kedai je pon, melaram ngan kete baru..nak ke surau tgk lembu pon laram kereta baru, nak ke mana2 lah dok melaram ngan kereta baru sajaa..hahaha nasib kamu laa kereta baru..sape suh jadik kereta baru kan? hahaha

raye korban @ sepang

ini adalah raye korban kali ke-3 buat kami suami isteri..
kali ke-2 bersame aariz zafir anakandaku terchenta..
arini merupakan anniversary kami yg ke-3 tahun..tak celebrate pon..sbb raye korban lebeh diutamakan..esok2 la baru kalu nak berjimba2 @ celebrate pon..[eh mesti laa raye korban kene diutamakan..raye korban 3 ari ok..raye korban sepatutnye lagik meriah dari raya puasa]
turn raye korban kali ini adalah di sepang, rumah tokma dan tokpa..
pakai balik baju raye puasa aritu..tayah bazir2..baru skalik je pon pakai..lepas ni tatau lagik bila nak pakai..kekdahnye recycle sudah..
seperti biasa, pagi semayang raya, makan2 then tokma n tokpa bz di surau mengerjakan daging lembu korban..
petang bbq! weahuuu..mmg masyukk laa makan daging fresh kan..
malam pulak pekena sup tulang..mmg heaven laa makan makan dan makan lagik..
huuu banyak gila lemak2 yg masuk dalam badan pada ari raye korban eh..
ari semalamnye kitorg dah pon bawak aariz tgk lembu..
eksaited betul dia tgk lembu..lembu dah ditambat, senang laa nak kasik aariz tgk dekat2..sengeh memanjang je dia..
on ari raya korban, daddy tak brani nak bawak aariz tgk lembu kene sembelih..aariz kecik lagik katenye..nanti dah besar sket baru bleh bawak tgk..[oh kawan daddy masa kat skulah dulu ada sorg yg pernah kene badi lembu..sbb tgk lembu kene sembelih - bahaye gak tuh eh? aku br first time dgr ada badi lembu]
so kami pergi ke surau lepas org dah siap2 semebelih lembu..ingat bleh laa tgk lembu kene lapah..hehe terlmbat sudah..lembu dah siap dilapah..tinggal nak diagih2kan je..
budak ini gumbira sungguh nak balik kampung..

di surau taman dahlia..

kami dapat daging yey!..

aunT, aariz dan tokma

dok ngan tokpa..

Tuesday, November 16, 2010

alhamdulillah 3 tahun sudah..

waktu ini(10:30mlm), tarikh ini (16 nov), 3 tahun lepas saya slamat bergelar isteri kepada encik muhammad firdaous a jalil..
alhamdulillah genap 3 tahun sudah kami berumah tangga..
semoga kasih sayang kami akan berpanjangan dan kekal ke akhir dunia..
to my beloved husband HAPPY ANNIVERSARY sayang!
saya sayang awak lebeh banyak dari semalam!
bila tengok balik gambar kawen kita lama2..pergh tetibe ati berbunge2 riang plak..

makanye bersempena itu saya coti semingguuu!! weahuuu..
tapinye tidak lah ke mana2 macam tahun2 sudah..
tahun ini cukup lah sekadar pulang ke kampung, sepang n melaka tuk menyambutnye..
kebetulan anniversary kami jatuh pada ari raya aji..
takkan tanak beraya plak kan?
takpe lah tahun ni pon dah puas sakan jalan jauh2..
tahun depan lah plak..bleh ke dy? hihi..


di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan:
selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua!

Monday, November 15, 2010

duck..bak bak?

Elmo had four ducks (quack quack quack quack)
four birds of a feather (quack quack quack quack)
to waddle with (quack quack quack quack)
and quack together. (quack quack quack quack)
But then one day… one swam away
Oh gosh oh gee… Elmo just had three.

Elmo had three ducks (quack quack quack)
three birds of a feather (quack quack quack)
to waddle with (quack quack quack)
and quack together (quack quack quack)
But then one day… one went achoo!
And off he flew… so Elmo just had two.

Elmo had two ducks (quack quack)
two birds of a feather (quack quack)
to waddle with (quack quack)
and quack together. (quack quack)
But then one day… one had to run
to get some sun… then Elmo just had one.

Elmo had one duck (quack)
one bird of a feather (quack)
to waddle with (quack)
and quack together. (quack)
But then one day… it spun and spun
and got so dizzy… Elmo now had none.

Elmo had no ducks… not even a feather
to waddle with… and quack together.
But then one day… Elmo heard a QUACK!
Oh gosh oh gee… Elmo’s ducks came back!

have u ever heard this song?
aariz sing "bak bak" instead "quack quack"..lol!
when we show him ducks pic, he will "bak bak" too instead "quack quack"!
klaka laa aariz tak reti quack!
aariz love elmo! especially The best of Elmo 2

Wednesday, November 10, 2010

weekend yang meriah~

sudah2 laa tuh dengan crite sedeh..
meh crite gumbira pulak..
weekend baru2 ni, hatiku cukup terhibur..
in laws n keluargaku datang bertandang ke rumah kami!
meriah sungguh! macam pakat2 plak mereka nak tido ramai2 di rumah kami..
macam biasa, bila dah berkumpul ramai2 ni, apa lagik, makan, makan dan makan je laa kami tak berehenti2..
aariz yg dah seminggu demam tu trus kebah dengan kehadiran derang..
gumbira betul dia..ye laa mana taknye, ramai yg rajin nak melayan dia..
banyak laa aksi2 comel & gedik yg dia kuarkan..
syiok kan kalu dapat kumpul ramai2?
lagik syiok kalu dapat kumpul ramai2 camni slalu..

main kat playgorund bersame kakak sofia n katakkakak sara..bola tak lepas dari tgn..

dah cakap dah, bola tamo lepas dari tgn..budak ini mmg gila bola..bola ini adalah bola yg ke-6 dalam koleksi toysnye[baru dapat bola mokde belikan..tido pon ngan bola]

macam org dewasa dah aariz..ewahh

dalam lif..semua org besar..tetibe kat tgh2 tuh dia sorg yg kecik cenonet..
ahaha...dah sampai rumah kami, haruslah pekena ikea seround kan..fuhhlamak dah sebulan lebeh rasanye mama dan daddy tak ke shopping complex mencuci mata dan shopping...rasa cam jakun plak..tu br sebulan tak pi, kalo 2 bulan/3bulan/setahun, camne laa gamaknye?wakaka
nandos! wuhuu ikano dah ada nandos! yeah tayah dah pi ke OU plak nak carik nandos..kalu dulu tgh shopping kat ikano/the curve, bila teringin nak makan nandos, terpaksa ke OU..hish satu keje..dah laa OU tu susah gilos nak carik parking
nampak ini di brands outlet..comel plak rasa..trus amik..bleh potty train aariz..bersediakah kamu aariz??
haha ada ciri2 dia suka tak? bleh la labu..nanti mama train aariz ye..bila la tuh gamaknye?

Sunday, November 7, 2010

officially stop

tammat sudah perjalanan bf mama..
target 2thn nampak gayenyeh tak kesampaian..
17 bulan @ 1thn 5 bulan saje mama berjaye fully breastfeed aariz..mama sedeh!
semua gara2 infection + mastitis yg truk mama alami baru2 ini..
alhamdulillah both b dah pulih seperti sedia kala..
tp malangnye aariz pula tak mahukan lagik b mama..sedeh tau aariz!
try sua kat dia..dia macam nak..tp bila dia start isap, dia batuk2 dan buat2 cam nak muntah..[pe'el biasa dia kalo kita paksa dia minum botol]..then trus tarik baju mama kasik tutup b..sedeh 2juta kali..
huu mama try jugak perah2..dah tak kuar dah pon susu..
both b pon rasa ringan semacam jer..
yer laa 3 minggu aariz tak isap, pam pon tidak..hanye perah dalam minggu pertama..lepas tuh mama perah sket2 bila rasa sakit je..mana laa tak kering kan?[pada sape yg tatau citer sakit saye,bleh ke sini, sini dan sini lagi]
sedehhhhhhhhhhhhhhhhh sedehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhnye!
dalam fridge still ada 5 botol, 25oz ebm mama..breastmilk aariz yg terakhir..
boleh laa buat bekalan tuk aariz kalu2 rase dia tak mahukan isomil dalam masa 2bulan ni..
sekarang ni ada laa jugak nampak ciri2 dia tak mau isomil, bila dia tak sehat..aaa nanti mama kasik ebm eh aariz..kire 5 botol terakhir aariz on breastmilk..habis 5 botol tuh, dah takde tau aariz susu mama..huwaaaaaaaaaaaaa nanges 5 juta kali!
weh sedeh tau bila dia dah tamo bf..siap tutup2 baju kita lagik..cam geli gitu..mesti dia teringat luka2 nanah arituh sampai ke arini..teringat2 sampai tamo dah bf..isk aariz mama sangat sedeh ok..[ok banyak sungguh perkataan sedeh dalam entri ni - tp mmg sedeh gile tak terkater laa..cakap sedeh banyak2 pon sedeh tuh tak abih eh?..ingatkan dah luah2 sedeh tuh, akan abih..tak pon? camne nak buang sedeh & terkilan ni weh?]
susu isomil tuh dah 1tin besar+1tin kecik abih dalam 2 minggu ni..kat rumah bbsitter tak tanye plak aper cite susu dia setin tuh, dah abih ke blom..[kalu abih sure bbsitter dia bagiktau kan?]
takpe laa..biar lah dia minum susu banyak2 kan? biar aariz sehat dan membesar bagai johan!
sekarang kalu nak kuar, kene ingat susu dia plak..duluu nak kuar, tayah risau pasal susu..sbb susu cap gantung sedia menanti kalu aariz lapar/haus..sekarang tidak lagik..
cam tadik pon nak kuar, terkocoh2 buat susu dan sediakan bekal susu dalam tuppwerwear..hadoi..kalu lupa, naye je..
eh camne eh org2 yg kalu kuar shopping or jalan2, anak on fm? mana nak carik air panas?bekal?beli? huuu lecehnyeh!
wahh rugiiinye kan tak dapat truskan bf? tsk terkilannye..
hai lah hati semuga kamu bertabahlah..target for next baby plak! insya Allah..semuga Allah mengizinkan..amin!...

terima kasih kepada semua yg support saye berbf..to mama, mak(mil), dan suami terchenta..i luv u guys so much!! mama saye paling banyak beri tunjuk ajar dan semangat! suami saye banyak belikan sumber2 menambahkan susu..to mancet juge terima kasih banyak2, saye banyak belajar dari dia pasal handling ebm..to farah ziana juge awal2 dulu siap kasik article suh saye bace pasal bf..kepada kengkawan yg kasik kate2 semangat sehingge saye boleh dikatakan berjaye bf sampai aariz 1thn 5 bulan, terima kasih!..[walopon singkat tapi amat bermakne]..mekaseh semua..alhamdulillah!
lepas ni dah tak dapek laa rase aariz korek2 idung mama, tampar2 pipi mama, tepuk2 tek mama, belai2 rambut mama...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! sedeh lagik jute2 kali!

eh today 7-11...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...