Saturday, July 31, 2010

STICKY MODE - You're Invited!!

Come and join us for some fun!

p/s: party's theme: superman, so sesape yg ada baju/tshirt superman, pakai tau! sangat dialu2kan tuk memeriahkan susana..
oh RSVP please..

Thursday, July 29, 2010

jangan lupa ye kawan2

hi korang..lagik 2 ari je birthday party aariz..jangan lupa ye kawan2 sabtu ni, jom datang memeriahkan suasana!!


Wednesday, July 28, 2010

bz ke semua org?

huu saye sedang mengepam di kala menaip entri ini..
Hobi mengepam saya kini ialah sambil mengepam sambil berblog-hopping or berfesbuking..
Tp waduh..hanye 2 3 blog saje dalam list saye yg berupdate..yg laen2 knape menyepi?bz kah semua org?atau adakah korang dah mcam saye?malas nak menaip?atau suda bosan ngan blog?
Huu dah abeh bace dah semua yg update..ape nak buat sekarang?adeh
wahai kawan2ku..silalah update blog kamu..saya ternanti2



i luv my e72!

Wednesday, July 21, 2010

mari main masak2 dengan mama aariz

malam tadik balik dari ofis, singgah kedai runcit bawah rumah kami ni..
skalik BINGGO! ternampak plak ada lobak putih! trus amik sebatang[erk sebatang ke ayat yg sesswaii? alah taram je la]..huu mataa dah bersinar2 ni membayangkan rezeki susu aariz..hehe
bila dah sampai rumah, arghh takkan nak makan lobak putih ngan nasik je? aku ni plak lurus bendul, nampak lobak, lobak je yg aku beli..haiwan2 tak plak aku pi jenguk! waduh!
aper gik...sardin laa penyelamat! nasib baik laa lakiku suka makan sadin sambal..bleh lah labu..sadin pon sadin laa..
okeh meh nak kongsi camane mama aariz masak lobak putih..
saye pernah try buat lobak putih masak sup..hmm kurang sedap..rasa payau..lobak putih kan ada rasa cam payau sket..kater mancet, rasa pahit..tp so far tak plak aku terasa pahit..
ada orang kater masak pedas2 supaya tak terasa payau dia tu..
tp setelah beberapa kali mencuba masak lobak putih, rasanye yg paling sedap ialah tumis bodo2 je lagik sedap!
biar nampak simple, tapi merveles rasenyeh! bertambah2 laju nak makan lobak putih..bertambah mencurah-curah lah susu kita nanti insya Allah! yeah

bahan2:
1. lobak putih
2.bawang merah
3.bawang putih
4.garam secukup rasa
5. 2 cubit stock ikan bilis[ni kalo takde, letak ikan bilis pon ok tp kene tumbuk2 sket ikan bilis tu]
6.oyster sauce satu sudu besar
7.of koslah minyak tuk menumis

cara2:
potong lobak ikut cara kamu..potong bulat2 boleh, potong tiga segi boleh, potong panjang2 boleh..mana2 laa..janji boleh muat masuk mulut, tak terjolok anak tekak..kalo saye, saye suka potong panjang2 tige segi,senang keje..hiris bawang merah dan bawang putih..kemudian tumis bawang2 tesebut sehingga naik bau[kekuning2an]..masukkan stock ikan bilis tu, lepastuh masukkan lobak2 tadik n masukkan juga oyster sauce..oh letak sket air..sket je tau 2 3 sudu gitu..jgn banyak2..tak sedap..letak garam secukup rase..kacau-kacau 5 minit...then trus angkat! taraaa siap sudah..haa simple je kan? [hala ila..ni pon nak kongsi..gila simple..semua org tau laa..ape daa]..ahh takpe biar laa..i nak banyak2kan entri i..hahaha

kekadang i rajin, i taruk broccoli n carrot merah..sayur nampak berwarna warni..lagik menarik..tp smlm kan i lurus bendul, itu je yg i beli..makanye itu je laa yg masuk dalam kuali..haha

weh try laa! bleh tambahkan susu! i tak tipuuu!!

haa nampak cam tak sedap..tp cube lah sendrik..simple weh..masak tak sampai 10 minit..sesswaii tuk org2 cam saye yg balik keje dah malam, masak gitu2 je..dah bleh makan..goreng telur dadar(ada cili), makan lobak putih ni ngan nasik panas2..perghh layannnnn

Monday, July 19, 2010

fuhh legaaa!

lega rasenye bila arini semuanye setel!
kuar pagik2, petang baru kami sampai rumah..
dari tropicana ke kota damansara ke pandan indah ke bangi ke puchong dan akhirnye pulang semula ke tropicana..
destinasi pertama, maybank kota damansara tuk kuarkan ASB nak bayar lawyer fee dan insurance/road tax kete aku yg akan mati ujung bulan ni..
kemudian ke klinik wong sbb tekakku yg dah 4 ari tak baik2 peritnya bila nak telan liur..
huh tonsel membekak siap ada ulser lagik kat tonsel tuh..patut laa perit yg amat!
destinasi seterusnya ke pandan indah tuk setelkan segala bayaran urusan jualbeli rumah kami..legaaa..tak lama lagik dapatlaa kami kunci rumah! yey!
selepas tuh bergegas plak kami ke bangi..huih jauh ni pergi semata2 nak tempah baju! baju raye..haa legaa seh die still bleh amik gik tempahan..huu kalo la tadik die tanak amik lagik tempahan, tak berbaju raye laa aku tahun ni..tu laa last minute lagik!..
memula plannye nak beli yg ready made je..tp bila borak2 ngan mancet pasal baju ready made kebanyakannye semua labuh2 trus aku terpk, ye tak ye gak, dah laa aku ni pendek, mmg susah laa nak carik baju yg ngam! ingat taun ni bleh laa try beli ready made je[seumur idupku tak pernah beli baju kurung ready made], tak terpk plak pasal tu..cis!!weekend aritu pi laa usha2 baju kurung..puas keliling2, tak der yg berkenan..kalo ada yg berkenan pon mmg besar2 saiz semuanye..mmg bila aku try labuhnye sampai ke betis..dah serupa macam pakai jubah plak dah..
baju si aariz ngan daddy plak yg kitorang dapat, baju aku? tak nampak bayangnye..
dah malas nak pk, mmg trus zass ke gulatis laa kan..sebbayek kota damansara ada gulatis..tayah jauh2 pi kl..ada sale plak tu..legaa seh..dapat lak kain yang kaler sedondon ngan baju En. Daddy n aariz..yahuu! tp pening lak pk mana nak tempah baju..
bila dah last2 minute ni mana ada org nak amik tempahan kan? hahah aku main redah je laa kedai kak ina[wife owner dzulcalssic] yg baru bukak kat bangi tu..alhamdulillah tadik pegi huhu die bleh amik gik..2 pasang skalik aku tempah! tp siap 3 ari sebelum raye! haaa amik! anto lagik lambat2!
setel di bangi, on the way balik tu bila dah lalu puchong, En. Daddy mmg tak sah kalo tak singgah ioi nak beli game dia..[bleh ke rase fobia nak masuk ioi sbb teringat last kitorg pi ioi aritu aariz kene H1N1 - kitorang syak aariz dapat H1N1 kat ioi haha]..tp pasrah je laa..lagikpon tadik tak bawak aariz..
dah sampai ioi, mmg aku tak sah kalo tak singgah jusco..puas ronda2 skalik ternampak plak sampin kecik..cam sesswaii plak tuk aariz! gumbiranyee!! setel dah baju aariz..tinggai songkok je lepas ni nak kene carik..
dah setel semuanya, agenda seterusnya ialah bawak si waraq pi mandi..huish rase2nye 3 bulan kot si waraq tak mandi..teruk tul tuan dia ni..haha mana taknye..asik tersadai je kat parking, jarang bawak dia jalan2..aku pon ke office brape kali je..aku nak mandikan dia? huhu takde port yg sesswaaiii[dah kate dok pangsapuri, susah le sket nak mencarik pili]..mmg kene anto org cuci..berseri2 dah waraq ku kini! sukiii![nak jugak ada 'iii' 'iii' kat blakang..ceh]
sampai je kitorang kat rumah, tetibe nampak ada notis kat pintu grill..En. Daddy dah tersengeh2 dah..ada parcel dari US! yeyyy!! barang yg kami order dari US dah sampai..tadik daddy pi nak collect, tp esok baru bleh collect..huhu legaaaa akhirnye sampai jugak barang tu minggu ni..ingatkan lama lagik..[aritu dah risau2 dah sbb ada macam2 problem..address salah laa ape laa]
LEGAAA macam2 dapat setel arini!
arap2 akak tu sempatlaa siapkan baju raye aku thn ni!amin!

Saturday, July 17, 2010

Aariz Zafir 13 months

1.sudah ada 2 batang gigi kat bawah![lower teeth, central incisor] baru je tumbuh..adeiii sakitnye bila die menyusu..dah le dia suka ketap pastu tarikk..cam lepas geram gitu..rasa nak merajuk je ngan dia..tp cam laa dia paham kalo mama dia ni merajuk ngan dia..

2.sudah pandai geleng2 bila taknak dan angguk2 bila nak..

3.dah start makan nasik cam org dewasa..suap dia[guna tangan,luas mulut dia nganga] nasik + kuah sup sayur + ikan atau ayam, suka gila dia..tp still lagik mama buat bubur blended..sbb die lagik laju dan banyak makan kalo bagi bubur blended compare nasik

4. pantang nampak mama dia bertudung or lawa2..dia tau dah mama nak pi jalan..mula laa dia tak senang duduk dah..takut kene tinggal..

5.tak boleh tido sorang2..dia bleh rasa/tau kalo die tgh tido sorang2..dia akan bangun carik orang..terhuyung hayang jalan cam lalok tu..tp laju..haha..[pernah skalik, dia jalan mata tutup ni, laju je menonong..sampai langgar almari..nak gelak tak sampai ati]..paling parah kalo mama kene kerja malam..kalo mama bangun nak keje kol 2am tu, dia pon bangun..huu sanggup berjage tersengguk2 semata2 tamo tido tanpa mama..

6.naik turun tangga cam org dewasa[berdiri]..tak main aa merangkak2 ni..

7.pandai letak barang kat tempat asal..[ini ikut mood dia..mood rajin dia buat laa..kalo tak, huu abih semua periuk belanga,tapis mama dia hangkut letak depan tv tsk]

8.boleh sebut "nak" kalo nak sesuatu

9.terror imitate orang..maklong dia "haipp" dia, dia "haippp" maklong balik..siap ketap2 bibir dia dia haipp maklong..comel je..

10.sangat suka naik permainan yg bergerak..alaa permainan yg kene masuk coins dalam machine tu..dan juge battery-operated-motor/car/animals..haa yg seangkatan dengannye..sekarang aariz dah ada motor tokpa beli tu, bleh laa main sepuas2nye..huhu

Friday, July 16, 2010

from Beijing with Love

tokma,tokpa dan maklong aariz telah pon selamat sampai dari Beijing petang kemarin..
dan smlm pagi dengan segera kami telah menyerbu rumah tokma di sepang tuk menjenguk buah tangan yg dibeli di Beijing tuk kami..[punye laa tak menyempat2,tak sempat tunggu weekend dah, dan2 tu gak nak terjah - heh tokma yg suh ok]
huhu aariz laa paling bezz skalik..dapat motor!
mama? dapat gelang tgn jed, loket jed dan tshirt hard rock cafe!..bezz bezz!! mekaseh tokma! mekaseh maklong!
daddy dapat t-shirt juge..
aariz, tau tak? tokma citer, tokpa punye gigih nak jugak carik hadiah birthday aariz? selagik tak jumpe, die tak hingin pon nak beli barang lain? punye laa tokpa awak tuh sayang benar kat awak..
kalo nak ikutkan, mmg banyak je kereta/motor camtu boleh jumpe kat malaysia ni..tp tu laa kan..dah sampai sana, kater benda2 camtu made-in-China, mungkin senang nak jumpe kat sana..haha tp lagik susah nak carik kat sana eh?..yer laa, kot yer pon masa derang kan terhad je kat sana..banyak aktiviti dah bersusun..
terima kasih banyak2 tokpa adiahkan aariz motor!!
bezznye lah derang jenjalan makan angin ke Beijing! huuu next time nak pi jenjalan lagik, kitorang nak ikuttt!!!

huh muka eksyen dapat naik motor!

kungfu-kid-la-konon? luas betul mulut dia..

hasil tangkapan kami menerjah rumah tokma pagik2 bute..akaka

haa lepas ni tayah dah kitorang ke OU/The-Curve dah tayah dah aariz kene tunggu turn nak main motor/kereta..aariz dah ada sendrik punyaa...yey!

Monday, July 12, 2010

suratan atau kebetulan?

VIVA ESPANA!! [walopon saye bukanlah penyokong tegar SPAIN] - eh i amik spanish language kat U dulu, dapat A tau..aci ada kaitan? hahaha [lempang nak ila?takde kaitan]
disbbkan saye takmo oranje menang, saye rela menyokong SPAIN..saya sangat berpueh ati!
i sukee Iker Casillas, pemain Real Madrid kapten SPAIN..
sedeh je muke pemain netherland...sian plak tgk..
tp adatlah kan..kalah menang adat permainan..boleh cuba lagik 4 tahun akan datang..
tp takde arapan laa weh..BRAZIL laa empunye piala tu kan..dah jadik tuan rumah..tak menang tatau laa..yeahhh idup BRAZIL!!
SPAIN is planning 36 hours party to celebrate their victorious World Cup squad!..huishh dasat dasat!..
trus dah ada satu bintang kat jersey derang eh malam tadik..mak oii dah siap prepare awal2 ni..mmg yakin akan menang..semua angkara Paul? ye ke?
tp kan..suratan atau kebetulan?
kemarin terbaca kat blog member, Paul si sutung kurita itu rabun warna katenye..ye ke?
die akan memilih kaler bendera yg lagik terang..
contoh:
German vs England = mestilah Germannye bendera lagik terang kan?
German vs Uruguay = sah2 laa German
German vs Spain = haa kan die pilih Spain, Spain striking gitu kalernye..

huu ntah laa..betul ke tak..tp saya pon terpk begitu..alaa..dah kalo ada skill, si sutung tu pilih laa mana pon, takkan jadik kenyataan pon apa yg si sutung tu ramalkan..

apa2 pon, si Paul menjadik rebutan sekrang! semua berebut tu..Itali claim sutung tu datang dari laut kat itali, Spain businessman plak nak tawar harge tinggi nak beli dia..sape yg untung? mestilah owner die kan..si sutung? tetaplaa begitu saje..

Saturday, July 10, 2010

Paul si sutung kurita sudah membuat perhitungan!

muahahaha..si sutung kurita itu telah membuat special non-German match selection!
dan die telah memilih kotak yg ada bendera SPAIN..menanges laa penyokong oren dengan pilihannya..huu mari kita tunggu dan lihat sama ada pilihan si sutung itu tepat atau tidak!!?[caya laa sutung! i lap u - dan dan lap, arituh masa german kalah, benci] ahaha ni semua gara2 i tamau team oren menang! kene laa i sokong spain kan..
babai incik suami..awak jgn nanges yeh kalo team pilihan awak kalah!keh keh keh

first selection yg si sutung ni kene buat ialah untuk perlawanan penentuan tmpt ke-3..and ofkos lah GERMANY kan? haaa die pilih kotak GERMAN!
second selection plak die kene pilih untuk penentuan siapa juara..ya yaaaa..mestilah SPAIN!!..arap maap ye penyokong oren..[saba saba..kita tunggu je 11july ni ye alamak mati aku kene tibai ngan penyokong oren pasni]


more here

Thursday, July 8, 2010

Cis bedebah ko Paul the Octapus

Siapa Paul the Octapus ni?
oh die bukan manusia ye, die adalah seekor sotong kurita yang sangat bedebah! wakakaka
mmg tanak caye aa kat dia smlm..[sbb die pernah gak tersalah predict masa thn 2008 dulu]..
tp skalik haa amik! 2010 ni semuanye benar belaka! tere seh ko ni Paul!

Paul the Octopus is a common octapus who lives in the Sea Life public aquarium in Oberhausen, Germany. Paul, who is sometimes called a "psychic octopus" or "oracle octopus," is famous for his ability to correctly predict the winner of matches in which the German national soccer team is playing, in 9 cases out of 10

How it works?
Paul is able to make his predictions courtesy of Oliver Walenciak and his staff. Two clear plastic boxes containing food (usually oyster) are lowered down into the aquarium's tank. The boxes have the flags of two countries attached to them, one of Germany, and one of their next opponent. The container selected by the hungry octopus is assumed to be the predicted winner.

The History
Paul was born in 2008 in England. According to entertainment director Daniel Fey, Paul showed his intelligence early on: "There was something about the way he looked at our visitors when they came close to the tank. It was so unusual, so we tried to find out what his special talents were." The first time Paul was tried was during UEFA Euro 2008. He was correct in 80% of the predictions he made, but he was wrong in his prediction of the winner of the final match, which was Germany versus Spain. Paul predicted Germany's win, but the actual winner was Spain.

Paul's Predictions for 2010 FIFA World Cup
Paul was able to predict the winners of all six matches that the German team has played so far in the 2010 FIFA World Cup. For 2010 FIFA World Cup Group D, in which the German team played, he predicted Germany's win over Ghana, as well as their win over Austalia. He upset German fans when he correctly predicted Germany's loss to Serbia. In the 2010 FIFA World Cup knockout stage, Paul predicted Germany's win over England in the round 16, and over Argentina in the quarter finals. For his last prediction, Paul received death threats. Angry Argentinian fans blamed him for their team's major loss of 0 to 4, and threatened to eat him to avenge his prediction.His keeper Oliver Walenciak is sure that the octopus is safe in his aquarium tank:

“There are always people who want to eat our octopus but he is not shy and we are here to protect him as well. He will survive.”

Paul also made a correct prediction for the semi finals when he chose the box with Spain's flag. Some German supporters hoped that Paul would get it wrong because of his incorrect prediction of the Germany versus Spain match in the UEFA Euro 2008, but this time they were in for a disappointment.

Source: Wikipedia
tgk aa muka dia..sadin je..cis!


picture taken from Telegraph.co.uk

dah tua ke?

huh En. Daddy baru je khatam game Prince of Persia: The Forgotten Sands nye..
syiokk gila setiap kali layan tgk En. Daddy main game..macam tengok movie gitu..
teringin nak main, tp kang jerit2 je yang terlebeh..bleh sakit jantung terkejut2...
kejap2 kang kuar raksase gorgon besar gilaa! kejap2 kang kuar binatang pelik2..kuar alien merapu2..[sekarang kan characters dalam game semua cam real!]
kadang2 En. Daddy yang main, aku plak yg over2 jerit! haha tah pape!
nak main games ni kene committed..kita akan semangat gila main bila feel tu ada..i mean kene berterusan main tak bleh stop tibe2..sbb once dah stop, nak main semula nak kene amik feel tu lambat sket..lama2 jadik bosan..sbb tuh En. Daddy main game 2 3 ari je dia dah khatam game2 yg die main..
tp tu laa faktor usia mungkin...aku sekarang kalo nak main game, kene main game yg rilex2 je..cam main game di fesbuk..millionaire/FarmVille/Restaurant..tp aku cepat bosan plak..sampai satu tahap, dah malas dah..
TAK macam dulu..dolu2 gilaaaa aku antu game..sanggup tak tido malam, main game sampai ke pagik..pastuh tuang kelas eh..
dulu siap berlumba2 ngan Zed/Huda/Mancet saper yg paling advance levelnye..
macam2 game pernah aku main..
tiap kali pi kedai CD, ada je game nak beli eh..
sekarang? Tengok je bleh laa..
korang camne plak? still rajin gik main game ke?

hensem kan hero dia?? semangat weh kalo main game, hero dia hensem..

macam real..semakin canggih game zaman sekarang ni..

Wednesday, July 7, 2010

jurnal EBM aariz

tajuk tak bleh blah! org berjurnal pasal EP, aku pon sebok nak berjurnal2 jugak..
ahh tak kire! nak jugak! kalo rasa nak bace, bace laa..rasa malas, bleh je klik X box merah kat atas ujung tu..
pernah satu ketika aku pasrah dengan ketandusan EBM aariz..mmg ada 3 tin FM sentiasa sedia kat rumah ni sebagai standby bila2 masa je susuku kering..[oh jgn marah,bukan suka2 beli.. 1 tin mmg kitorg beli, 2 tin lagik dapat free from hospital]
dalam kes 2 bulan lepas..bukan sebab susuku kering..tp EBM aariz yg habis stocknye, aku plak terlantar di hospital..2 minggu diserang demam denggi membuatkan kitorang terpaksa try sua FM kat aariz..
seminggu pertama demam denggi, mmg langsung tak pam..
sepanjang seminggu pertama demam denggi, aariz siang hari MIL yang jage..jadi siang ari minum botol, malam baru melekap denganku..
stock makin lama making kurang..nak pam? badan mmg gila lemah, sengal sana sengal sini, tak lalu makan, darah dok amik ari2, makan obat macam2..mmg tak mampu nak mengepam..
daripada 23botol[115oz] trus dah tinggai 1botol[5oz] je..tak ke gila aku tgk fridge tu kosong je?
mmg terpaksa perkenalkan FM kat aariz..first try ngan susu enfalac..tetttt die reject! baru je sua kat mulut, die lueh2 je..
2nd try kasik plak anmum dapat dari hospital, tetttttttttttttt jugak die geleng2 kepale..campak trus botol susu..sian weh..dia haus dan lapa, tp tanak FM
jadi terpaksa tidak hantar aariz ke bbsitter..naseb bayek kuar dari hospital aku still dapat 5 hari mc..maka bleh lah aariz melekap ngan aku dan aku kumpul balik stok EBMnye..
seksa weh! SEKSA!!!! seminggu awal yg aku demam tu mmg tak pam langsung kan? so bila start pam balik yang kuar hanye 2oz je! gila kuciwaa! masa tu dah pikir, isk kalo pam dapat 2oz je ni, sah2 aariz sedut pon dapat sket jer..siannye dia! tak cukup kenyang laa dia..
3 minggu lebeh tak anta aariz ke umah bbsitter..
seminggu kitorang bercuti makan angin - mmg tak pam langsung..[kalo pam2 2oz je, buat penat je laa ngangkut pam jauh2, jadik tayah bawak pam, jimat space]
seminggu balik kampung - pam sket2, dah start banyak sket susu ni sbb balik rumah tokma, tokma masakkan kerabu pegaga dan lemak jantung..n pulang ke mlk pula, wan masakkan juga lemak jantung..
seminggu lebeh lagik aku work from home, aariz ku jage sambil keje.. - pam jugak sket2
alhamdulillah dari 1botol sekarang dah ada 23botol balik!! BRAVO ila! [mekaseh kat mancet perkenalkan aku fenugreek - dia yang suh aku beli..oh kat yana jugak, sbb aku penah tgk kat blog die, die makan fenugreek gak]
yana, aku try gak minum air tin kurmamerah+longan..sedap wehh..lagik sedap dari air tin waterchestnut yg aku slalu beli tu!!
terima kasih tak terhingga buat suami terchentaa..gigih ke sana ke mari carikkan kurma dan belikan longan kering setiap kali stok longan keringku habis..terima kasih ye dy, awak sanggup berkongsi kegigihan[surf sana surf sini, beli itu beli ini] nak banyakkan susu tuk anak awak minum..

sekarang tgh gigih makan macam2 tuk banyakkan susu
aper yg aku amik?
1.fenugreek - 6 bijik hari2 tak miss
2.air tin kurma merah+longan [F&N Season]
3.air tin water chestnut [F&N Season]
4.longan kering - ari2 gak minum n makan ni
5.kurma
6.jantung pisang - ni masa balik kampung aritu
7.pegaga - pon sama, ni makan masa balik umah tokma aritu
8.sayur bayam/sawi
9. air wintermelon longan [Hilo] - ni mancet yg tolong belikan

tulah..kesian kat orang yang macam aku ni..makan/minum laa milkbooster banyak mana pon, susu banyak tu jugak..tp alhamdulillah aku tetap bersyukur, ada laa jugak rezeki tuk anak aku minum susu ibu sampai ke arini.. sudah 1thn 1bulan dan 6 hari anak saya, Aariz Zafir minum susu saya!

Monday, July 5, 2010

penat tapi seronok!!

hah aper yang penat2 tapi seronok ni?? yer banyak benda penat2 tp seronok!
oh tapi bukan nak cerita pasal buat adik untuk aariz ye..ni penat2 tp seronok benda lain..
penat nye lah otak nak pk pasal party aariz ni..cey hajat di hati macam2 nak buat..tp mampukah?

semalam, semangatnye mama n daddy aariz memburu barang2 keperluan tuk party aariz..
sampai ke Great Eastern Mall! jauh gilaaaa berjalan semata2 nak carik superhero punye party packs..susah doh nak carik yg superhero punye tema..mickey mouse,Ben10,princess semua banyak laa! yg superhero? nan ado..smlm kat Great Eastern Mall tu ada laa superman..tp balloon plastik yg berharge rm20 seketul..tu je satu..spiderman ada gak smlm, batch,ballon,party pack bag, ngan ape ek smlm lupa dah..tp main target sebenarnye nak superman yg banyak..huu maka terpaksa laa memburu tempat lain..

dah jauh2 sampai, lapo laa plak kan..maka terpaksa lah mengisi perut dulu!
kalo pi Great Eastern Mall, tmpt faveret makan kami pastilah di cozy house! nyum nyum! sangat suka ayam cashew nut dia! fried kailan die pon sodappp!! macam2 ada dalam fried kailan dia..udang,sotong,ayam.hati,carrot,mushroom..hoh meriah lah..
meh meh tepek gambar sket kasik korang terliur..ahaha

fried kailan n chicken cashew nut

kami di cozy house

kenyang perut suka ati!! yer nak kasik aariz lagik suka ati, kami naik ke toys r us!
hah mmg budak kecik itu tak keruan laa tgk mainan kiri kanan..tp yg bezz, dia tuju bola!
memula amik colourful soft ball..tibe2 nampak plak bola lagik besaaarr punye..trus nak bola plastik yg lagik besar tu..haha jimattt duit mak paknye..murah sket bola plastik tu dari soft ball yg die amik memula tu..aahaha good boy laa aariz! pilih toys murah2 je..alhamdulillah..

tgk..tak lepas tu bola..angkut ke sana ke mari..

dah puas die tawaf satu kedai tu, baru bayar bola dia dan kuar..[hoh penat seh ngekor montot si aariz ni..bola tak lepas tuh dari tangan..punye takut kitorg simpan balik bola dia]
misi di Great Eastern tak tercapai! [misi di sini - carik superhero party packs]

time nak bayar lagik parah, tak kasik cashier tu amik bola die..dah bayar, tak kasik taruk dalam plastik..sanggup bawak bola dia tu jalan naik lif sendrik semua..

destinasi berikutnye sepatutnye ke Kampung Warisan..misi ke situ pon tak tercapai..konon nak singgah sekejap umah mak ngah aariz sambil layan2 swimming di swimming pool bersama kakak sara n kakak sofia aariz..tp mereka teda plak..maka terpaksa lah ke destinasi yg berikutnya!
haa gigih si aariz ngangkut pelampungnye masa kuar rumah tadik kononnye nak pi swimming

destinasi yg ke-3, ke OU! nak mengganti botol susu aariz yg dah setahun tak ganti2..[weh korang ganti botol susu anak brape bulan? truknye aku, setahun baru nak ganti botol susu aariz]..aritu nampak kat jusco avent ada 20% less..intai2 tgk alamak takde yg 2botol sekali dalam satu kotak..kalo beli sekotak ada 2 botol tu jimat sket..rm79 je..sbb sebotol single tu rm43..haa beza gak kan tu..kat mothercare ada sale, mmg laju je la melangkah ke mothercare kan..haaa BINGO! ada 20% less jugak! suke sukeeeeee!! suke mak uolss! tp teat MAM teda less plak..takpe laa MAM mmg jarang ada less di mana2 outlets pon..puas keliling2 MC, kene cepat2 kuar dari situ..aariz sekarang pantang masuk kedai..habis semua benda die nak! lagik2 MC tu banyak toys..aiyohh meraung bila kitorg angkut die kuar..sudah pandai budak itu memilih barang tuk diaa..aiyaa tak bleh jadik ni..
nak pujuk? kasik naik itu teksi gerak2..senyap laa kejapp..

woh tgh SALE rupe2nye merata2 kat OU tu..MPH, baby GAP, Vincci..huishhh
masuk MPH dapat laa 3 bijik buku tuk aariz..register aariz tuk MPH Kids Club..berbaloi2 lessnye..
masuk GAP paling geram! 50% less!! aiyoh pakkal je takde saiz tuk aariz, kalo tak, mau aku borong satu kedai..ingat nak beli sandal string comel gilaa! 50% tp dah tinggai size 0-3m ngan 3-6m je! aii geram tau!! t-shirts pon 50% less..tp tinggai saiz 2y ke atas je! aii bezznye laa kalo aariz dah 2y..bleh aku borong tuk raye..shantek2 ok! geramnye!!
seperti biasa, sementara mama dok belek2 barang, daddy ngan aariz kat luar main kete gerak2..aariz syiokk laa kalo dapat pegang stereng..tak jalan pon takpe..asal dapat pusing2 stereng..
tgk..dah kate dah..die mmg suka stereng..sampai daddy die belikan stereng mainan khas tuk dia..takde laa die nak berebut stereng ngan daddy dia lagik!..setereng die canggih woo..ada hon, ada lampu hazard, ada break n speed semua laa..tekan je button2 tu..kuar laa bunyi dia..mama die pon minat gak nak tekan2 hahaha..daddy kat depan memandu, die pon kat belakang memandu juga..

dah puas n penat meronda sampai mama tatau nak beli ape, tibe masa tuk kasik aariz bersukaria!
nampak plak bebudak naik binatang gerak2 tu..terhenjut2 ko montot binatang tu..cam bezz plak..si aariz mmg tgk je laa kan..kasik test die duduk binatang yg tgh charge baterinye, die tengok je bebudak lain main..agaknye die pelik kenape die tak gerak2, org lain bleh pusing2, dia kat situ je tak gerak2..kesiann!
so bayar RM3 tuk 3 minit, dapat laa seround si aariz pusing2 naik gajah! sukaaaa betul dia..

try kasik die naik hanjing..teda pilihan..hanye ada gajah sekor dan hanjing ni sekor..gajah dah ada org naik..

dapat naik gajah!!

abih dah 3minit..tak puas ati tu..kejar gik gajah tu..tak dapat naik, sorong/tolak pon jadik laa..akaka

sementara nak ke parking lot, lalu Vincci, mama mmg tak bleh tak singgah..[dah lama weh tak pakai heels..ada laa dekat 2 thn..since pregnant, sampai aariz dah pon umur 1thn, aku still dok pakai crocs tu]..intai2 yg berkenan, takde plak saiz!gerammmmnye! dah cun dah, ada less 20% plak tu..skalik takdak saiz..hancuss! hancurr musnah harapanku nak berkasut tinggi lagik..nampak gaye pakai laa crocs ni lagik..huh yg berkenan tadak saiz, yg tak berkenan melambak2 laa plak saiznye..cis!

aariz kat luar tgh main teksi gerak2..tgh mama nak sampai kat dia, die turun teksi naik plak alat penimbang..macam2 laa aariz ni..
bila kita dokong tanak plak dia..nak lepas..nak jalan sendrik kononnye..aiyaaa itu budak kan..

ok misi tercapai di OU!
on the way balik, baru teringat!! alaaaaaaaaa losyen aariz dah abih! tadik masa dalam OU puas pk ape nak beli lagik..sampai tatau laa nak beli ape gik..dah kuar ni baru teringat! pelupa betul!!tak tercapai laa sebenarnye..ada satu barang miss!
ape lagik trus lah ajak En. Daddy ke uptown..kat uptown bleh singgah Babyjaya..
haa dah sampai Babyjaya, misi hanye satu[sebamed losyen], tp banyak plak hasilnye..
EM Angel baby bottom balm la, leap frog laa itu la ini laa..dah SALE katenye..
leap frog nyanyi2 ABC tu ada 10% less..terpaksa laa beli..nak ganti leap frog nyanyi2 ABC aariz yg tercicir kat Movie World aritu..hoh macam2 plak aku nak amik bila nampak SALE ni..tu lah payah org pompuan ni..benda yg takde dalam list, kalo rasa murah je, nak amik! ape daa..

dah sampai uptown, kalo tak pekena sate kajang tak sah! En. Daddy si peminat sate mmg situ je laa die minat nak tuju..maka dinner dulu seround di situ..
kenyang perut puas ati, barulah kami pulangg....penattttttttt sunggguhhhh..tp seronok!! puas ati..
ni ABC teringin namanye..ceywahh daddy order sbb teringin tgk org seblah makan..nama dalam menu dia pon ABC teringin..skalik bila mama timba2, ada jagung n kacang je?? huh mmg TAK TERINGIN dah lepas ni..ceh

Saturday, July 3, 2010

Oh TIDAK!!!!!

huwargghhhh lepas ni tak bleh lah makan lagik..


nampak kat fesbuk, one of my friend comment something on that article..
hah korang bace laa!! sedeh sedehhh!!
haa kene check laa jugak lepas ni sushi kat jusco/carefour semua tu derang ada pakai mirin tu ke tak?..isk isk sedehnye tak bleh dah makan..tsk


aih lepas ni rase-rase teringin sangat nak makan sushi, terpaksa laa suh aunT aariz buatkan sushi belajar buat sushi ngan aunT aariz..bleh ke aunT?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...