Tuesday, May 18, 2010

aariz vs swim #1

ceywahh cik atul ada journal swimming/basikal, aariz pon ada gak..
journal swimming..walopon aariz tatau pon berenang sebenarnye..hehehe
semalam, ahad, kami ke umah makngah aariz di kampung warisan, setiawangsa..
dah lama tak jumpa kakak sofia n kakak sara aariz..
seperti biasa, kalo ke sana, mesti lah menuju ke swimming pool..
syiok jugak sekali-sekala bawak aariz main2 air..

tp kali ni tatau kenape aariz menanges bila masuk je swimming pool..dia menanges sakan..
nak kata takut air? aariz takut air? huh dia laa budak paling suka main air..
pantang nampak air tumpah atas lantai, dia laa org pertama main kuak2 air tuh kekonon cam dia mengelap laa..guna tangan dia..
kalo time mandi, cuba lah brani2 angkat dia tp dia blom puas main air, mmg melalak meronta2 laa tanak kuar dari bathtub dia tu..haih
agaknye dah lama tak pi swimming, n member kebetulan moody tak tido petang lagik, tu yg melalak dari start masuk swimming pool tu sampai laa last2 kitorg balik je tak jadik swimming..
sekejap je laa kitorg kat swimming pool tu..setengah jam je kot?
sebenarnye die dah ok sket masa memula masuk tu, dia nanges kejap, lepas tuh ok..
then mama die plak gatal pi try pakaikan die mambobaby-neck-float..lepas tuh je, die melalak sampai sudah..pujuk2 bawak masuk jacuzzi pon tak makan..
hmm..camne nak pandai swimming ni aariz? nanti kita suh cik atul laa ajar..tunggu aariz besar sket, mama masukkan aariz dalam kelas swimming cik atul..bleh ke cik atul? hihi


oh nak bagiktau ni..aariz dah bleh berjalan!! tp biasa laa terhuyung-hayang laa lagik kan..
yeyyyy!! akhirnye aariz dah bleh jalan..
puas nak nunggu si aariz ni bleh berjalan..dia takut betul nak berjalan..
jalan 3 4 langkah, pehtuh die duduk..puas dok ngajar die tatih..
tetibe ni kat rumah makngah dia plak dia nak jalan..jalan sendri plak tu..takde org tatih die pon..
tetibe je dia jalan..jauhh ko dia jalan..kagum skejap kitorg..terkesima sampai tak sempat nak grab camera..kekonon sebok bersorak jadik pompom girl tgk si aariz berjalan..
2 3 kali die berjalan..ada skalik je sempat capture..tu pon dia dah jalan lama dah..aku baru nak amik camera pehtuh pepaham je laa kan nak on then kene tuka mode semua amik masa gak..hehe





video

Friday, May 14, 2010

A Gift of Tender Loving Care

syioknyeee!! syioknye dapat parcel..
everytime dapat parcel macam dapat adiah..
tp kali ni mmg bukak2 parcel, mmg betul dapat adiah!!
yezzzzaaaaa!! A Gift of Tender Loving Care gituuu..
dari mak An..[Anmum]
Adiah aper tuh eh? ni adiah sbb aritu join promo Materna™ / Lacta™ Gift Redemption..
senang je nak redeem adiah dia..kumpul hujung pencedok susu Anmum Lacta/Materna..then anto kat dia..

3 hujung pencedok = towel
7 hujung pencedok = blood pressure monitor

thn lepas pon ada promo ni..tahun lepas berjaye kumpul 3 pencedok je, then tarikh akhir tuk join promo tu tutup, tak sempat nak anto 6 hujung pencedok tuk dapatkan digital termometer..
ntah kenape since dah kumpul2 tu, sampai laa skang ni everytime beli susu lacta, mesti nak simpan pencedok tu..
skalik tgk thn ni ada lagik contest..dapat blood pressure monitor pon bezz jugak kan?
maka dengan gigihnye, aku pon anto laa tuk redeem adiah..
aku ada banyaaakkk hujung pencedok ni..nak dapatkan 2 blood pressure monitor ni pon bleh..tp buat ape banyak2 lak kan?tamak plak..so anto 7 je laa..dapat laa satu blood pressure monitor..
time anto tu tak terpk lak nak anto 9, so that bleh dapat towel skalik..ape lah ila ni..rugiiiii!!

for more details, plz click on below banner.

oh dalam surat tu dia pesan: Do share the good news with your friends and relatives as there are lot's more left to be redeemed.
ape lagik kengkawan? cepat pi redeem!

Thursday, May 13, 2010

aariz vs H1N1 swine flu + seasonal flu - Day 5

Sabtu, 8 May 2010..
org sebok nak celeb8 mothers day, kitorg takde perasaan pon..
dok tgk je lah tv org dok wish2 happy mothers day..kitorang? blur je..
jiwa kosong bila dok hospital ni eh? lagik2 bila isolated ngan semua org..
alhamdulillah pagi ni doctor round, peparu aariz celar! yes CLEAR!
demam pon dah takde..berbunge2 riang dah mama dan daddy aariz..
itu tandanye kami dah bleh balikkk!! 5 hari tak tgk dunia, tak saba2 plak rasa nak kuar dari pintu bilik tu..[ceywah macam ape je sukanye] - tp doctor pesan kalo aariz ada tanda2 nak sesak nafas cepat2 bawak hospital..hmm tak bleh laa hepi2 sangat sbb semuanya blom berakhir lagi..
dalam kol 11 lebeh baru nurse datang bawak segale form discharge n surat2 yg berkaitan..
daddy plak menghilang pergi check H1N1 dia..
swab test result daddy : weak positive Influenza A..ah sudah..kitorg 2 org[mama n aariz] dah nak sembuh, daddy plak positif..
mama suh die amik je tamiflu tu walopon die tak demam n tak selsema..tp kita mana tau kan ape akan jadi masa datang..tak salah amik je tamiflu tu..
tp len plak kesah daddy ni..nak amik tamiflu tu die kene plak pi specialist clinic..kene jumpe specialist tuk prescribe the tamiflu..aih macam2 laa T-M-C ni..
dah satu keje kene tunggu daddy plak..lama gak aa die kat specialist clinic..nak jumpe specialist 1 jam..pehtuh dah jumpe, nak wat swab test[to confirm H1N1] lagik dah 1 jam lagik..slow aa derang ni wat keje..
so dalam around 1:30pm gak laa kitorg kuar dari hospital aritu..
daddy dapat tamiflu dan 5 ari mc..the doctor said dalam 10 org die check H1N1[yg mana influenza A positif], hanye sorang je yg negatif..meaning posibility daddy H1N1 sangat tinggi..daddy tak admitted since die tak demam teruk or selsema..just batuk2 je..recover kat rumah je..dah seminggu dok hospital jage aariz, kalo admitted, seminggu lagik dok hospital, mau bosan tahap gaban laaa..
kesian tgk aariz bila tgk muka dia yg macam hepi sangat dapat kuar dari blik tu..
habes semua sudut die tengok2..senyum2 sorang2..haha
so bermula laa pertapaan kitorg kat rumah plak..
kene quarantine seminggu start dari ari pertama kene demam..maknenye sampai ari selasa which is semalam..

korang nak obat???

Monday,10 May 2010, 8pm - follow up checkup aariz:
alhmadulillah paru2 aariz clear, tak demam dan takde lain complication..
doctor cakap aariz dah ok..n tak perlu wat physio or makan lagik obat..kene stop semuanya..[i mean obat yg lain2 laa..tamiflu mmg dah habes dah,tamiflu yg penting]
alhmadulillah semuanye berakhir!
ooppss daddy jer blom..


ari smlm call hospital tanye swab test result daddy..daddy negative H1N1..Influenza A die tu sbb ape tah smlm doctor cakap..tp yg pasti bukan H1N1..

alhmadulillah everything back to normal..syukur ke hadrat Ilahi...
terima kasih banyak2 kepada semua yg memberi semangat dan doa..
oh tak lupa juga terima kasih lah kepada pihak hospital yg memberi obat2 supaya aariz sembuh..
terima kasih semuaaa...

-TAMAT-


aper komen anda ttg hospital ini?
nurse die slow..dan kurang rajin sket..ada laa sorg je nurse yg kitorg suka..
dia rajin sket aa..tp jarang dapat jumpe dia..die pandai amik ati aariz..time nak amik temp, die usap2 kepale aariz n tukarkan cadar kitrog time aariz muntah..yg lelain? tettttt kitorg tak gemar..
tak macam kat col asia puch..situ cam ok sket laa nurse dia..peramah gitu..laju sket wat keje..we loikkeee
nampak gah..lobby ngalahkan hotel..siap ada car jockey..
agak exclusive tp tak exclusive mana pon..
canggih laa nak pesan2 makan dia..pesan guna tv je..bagus..[eh tapi tak bagus sangat, kalo kita lupa nak tekan2 remote tuk order, dah die main anto je any food - die ada time kene order] rasanye kalo yg jenis datang tanye kita nak order ape tuh lagik bagus..yg ni kita sure takkan terlupa punye laa nak order kan?
tv ada banyak rancangan..so takde laa bosan kitorang dok spital..

play room die sangat bezz..tp sayangnye aariz tak bleh pon pi main kat situ..
aariz sempat main kat playroom paed clinic masa follow up checkup je..situ pon bezz..
itu jer lah dapat komen sbb kitorg mmg terperap je dalam bilik..kene quarantine kan..sian kan?

di playroom paed clinic masa follow up checkup..mashammm je

Wednesday, May 12, 2010

aariz vs H1N1 swine flu + seasonal flu - Day 3 & 4

Day 3
demam mama dah kebah sket..tinggal batuk2 dan kahak je..gatal semacam tekak bila batuk tu..
aariz pon sama..demam dah kebah..dah bleh main2 dan gelak2..
tp daddy plak yg panas2 cam nak demam..aih
arini jugak aariz berjaye mencabut balutan tangannye sendri..guna mulut! haih sebbayek yg ada jarum tu die tak tarik..die tarik tgn satu gik yg kene balut tuk elak die cabut jarum tu..
hatiku dah berbunge2 riang kalo dapat discharge..bosan dok terperap je dalam bilik tu..mana bleh kuar..nak pi playroom pon tak bleh..sian aariz..dok laa ngadap muka mama ngan daddy dia ni je..
nak tido, asik terganggu..kejap2 nurse datang..tanye aariz ada berak? aariz kencing banyak mana? aariz minum susu tak?brape oz? haih macam2 solan..kang kejap lagik datang lagik..check temp laa..check bp laa..
si aariz ni plak, pantang nampak nurse, sure jebek2 nak nanges..kuar je nurse, trus sengeh2..haih auta btul..
arini doctor datang check lagik paru2 aariz..alhamdulillah clear..
"adik....baik lah adik ni..tak menanges pon.." [ahah die tatau budak ni dah puas menanges sampai ilang2 suare]
"bagus ye dia? cantik mata dia"..
terima kasih doctor!hihi..aih sempat gik doctor ni muji2..bodek ke ape? tau laa kitrog bayar mahal kat dia..haha
doctor kater aariz dah bleh discharge since demam dia dah ok..tp daddy aariz insist nak stay sehari lagik..lagikpon tamiflu tu kene makan selama 5 ari..baru 3 ari kitorg kat hosp, at least lepas 4 ari, kalo semuanye ok, kitorg dah tak takut2/risau nak balik rumah..
oh swab test result mama : negatif Influenza A/Influenza B..alhamdulillah..[tp doctor aariz kater kemungkinan result tu bleh fault jugak - tak accurate]..ah takpe kalo positif pon, mama dah pon ari ke-2 makan tamiflu tu, tak perlu risau kater doctor..

inilah style tido baru aariz..tido diatas orang.. tolonggg!! saya nak keluar! saya bosannn!!

Day 4
tetibe malam ni aariz demam panas balik..kelam kelibut nurse kuar dari bilik nak pi amik obat..
sementara tu mmg dah jadik keje kitorg dok sponging aariz sepanjang kat spital..
tatau laa kenape nurse2 kat situ biar je kitorg yg buat semuanya sendri..bagi makan obat kat aariz pon kitorg yg bagi..[ni dimaafkan laa..mungkin sbb parents yg kasik lagik senang kot?]..tp ni bila bab2 sponging ke, muntah ke, nak tunggu derang buat, sampai sudah..takkan nak biar je kan? kitorg laa terkedek2 ngelap muntah kat lantai..
yg aku perasan jugak, derang ni malas eh tuka cadar? rasa2nye kalo kita dok ward, everyday nurse akan tuka cadar kan? eh ke aku silap..alhamdulillah aku baru sekalik dok ward itupon masa beranak aritu..
ke sbb derang tkt terjangkit H1N1? cam tak logik plak..
pagik doctor round, check paru2 aariz..ada kahak plak dalam paru2 dia..
so kene laa stay lagik..plannye nak balik arini..
kene laa aariz amik gas dan wat physio plak arini..
aku dah riso ni..baru je nak gumbira2 nak balik, aariz tak ok plak..
kepale otak aku dah pk lain dah..
dalam kol 10 lepas aariz amik gas, physiotherapist datang tepuk2 belakang aariz dan ajar kitorg cara2 nak kuarkan kahak tu dari peparunye..
ape lagik meronta2 laa si aariz..dah laa time nak kasik gas tu dah meronta..
kuat seh tenage aariz ni..tak terpegang kitorg..die punye meronta, kitorg tewas!
time kene tepuk tu kurang sket rontaan mungkin sbb dah penat meronta dengan hebat tadik..
every 3 hours physiotherapist tu suh kitrog tepuk2 belakang aariz supaya kahak die kuar..
dalam sehari ni ada laa 3 kali aariz kene amik gas dan kitorg tepuk2 belakang dia..
bila ptg doctor datang round, die kater ada sket lagik kahak kat belah kiri bahagian bawah paru2 aariz..haa gigih laa si daddy aariz ni menepuk2 lagik belakang aariz..
risau laa..kalo kahak terlalu banyak dalam paru2, sure aariz akan sesak nafas..then infection,lain citer laa plak..risauuuuuuu~
daddy dah kurang demamnya..tp batuk2 plak..
dah satu keluarga plak batuk2..
mama paksa daddy pi buat swab test jugak..truk betul batuk daddy..kita tunggu result esok..

budak ini demam balik..
budak ini meronta2 tanak benda alah tu ada kat idung dia..

physio


yeahh aariz bebas..doctor dah pon cabut jarum akt tgn dia..tkt infection kalo pakai lama2..

dah nak abih dah citer ni..tunggu episode akhir esok..hehe

aariz vs H1N1 swine flu + seasonal flu - Day 2

PASRAH
seharian aariz tamo pon dok atas katil..
asik berdukung je..tido pon berdukung..
plak tu sedar plak kalo kita tetibe duduk time dukung dia tu, dia akan tersedar then trus merengek2..
dia tak kasik pon kitorg yg dukung dia ni duduk/baring..
cobaan tuk mengalihkan dia dari pangkuan ke katil mmg slalunye failed!
dia akan tersedar, then ngamok2 marah..
kitorg layankan aje, sbb tau dia tgh tak sedap badan..
walopon pagik tadik suhu badannye dah menurun, tp almost dah nak malam, naik balik suhu badannye..naik kalo sket2 takpe, ni naik skalik tinggi!
bukan aariz je yg demam2..mama pon start panas2 membahang dah..plus pening pale tak tido2 since terbangun kol 2am tadi..
lepas tokma dan tokpa datang melawat, aku try tidokan die sambil menetek atas katil..
time tu aku pulak lembek dah tak larat dah..
ntah pukul brape, tetibe tersedar, daddy check temp mama plak..40.6deg..aik mama plak demam?
masa tu dah tak larat nak bukak mata dah..alhamdulillah aariz nyenyak di sisi mama..
kol 2am, daddy kejut aku, mintak aku turun ke emergency tuk check demam panasku itu..
dia risau tinggi sangat temp aku
jalan pon terhuyung-hayang..tak larat gila..dah laa tak makan malam tadik..tak selera..tekak perit sbb batuk2 teruk..
sampai kat emergency, punye laa lambat derang ni wat keje..aku rasa nak rebah je kat situ..
lepas check semua, aku diberi tamiflu jugak dan 5 ari mc! sbb aku mempunyai simtom2 yg sama macam org kene H1N1..walopon tak buat pon swab test, m.o kater aku possible infected coz dah terdedah..die kater tak kesah laa anak negatif ke positif ke H1N1, kene start jugak amik tamiflu tu..biar start cepat, jgn terlambat..tkt melarat..oh first time kene inject kat montot sbb nak turunkan temp..adeh sket montot i tau!
aku tak admitted sbb aku mintak nak balik jage aariz..kalo aku admitted, dah terpisah plak kitorg..camne aku nak bf aariz?
bila balik bilik, tgk daddy tgh tido duduk sambil memangku aariz..ni mesti kes aariz terjage time aku bangun tadik..sian daddy..
lepas aku makan tamiflu dan obat batuk, mata segar bugar plak..aku suh daddy tido atas katil berehat betul2, biar turn aku plak jage aariz..aku dok atas comforter sambil tekkan aariz..aariz tertido di pangkuan..lebeh kurang setengah jam, kaki dah rase kebas2..bila try je nak alihkan aariz ke katil, die merengek2..even aku try alih turunkan die ke comforter pon die bleh tersedar..ape lagik? terpaksa laa aku tido sambil duduk memangku si aariz..
memang every 2 hours, nurse akan datang check temp dan bawak obat demam tuk aariz..
aariz trauma tiap kali nampak nurse masuk bilik..bukan takat tu je, kalo terdengar je pintu bilik terbukak, mula dah dia jebek2 nak nanges..dia pantang nampak nurse, sure akan melalak!..sian plak tgk dia..
kali ni turn mama plak muntah2..mmg meluap2 rasa nak muntah..[dah lama tak rasa muntah camtu..last masa pregnantkan aariz dulu]..
baru aku rasa ape yg aariz rasa...siannnyaa..aku yg dah besar ni pon tak larat, ini pulakkan dia yg kecik tu..tskk


kol 9am, doctor datang round, check paru2 aariz..alhamdulillah clear..tp aariz perlu tinggal lagik di ward sbb demamnye akan turun naik..
by tgh ari, doctor datang lagik..kali ni dengan result swab test aariz..
aariz positif H1N1 dan seasonal flu..mak aih..skalik banyak die kene..kat mana laa aariz dapat ni? isk
doctor restricted any pelawat tuk melawat kitorg..terpaksa laa kami quarantine tak bleh ke mana2..sedehnye..naseb bayek wan&tokbak dan tokma&tokpa aariz dah datang melawat smlm..kalo tak, tak dapatlaa derang jumpe cucu derang ni..
since aku pon demam panas jugak, hanye daddy laa yg jage aariz..plus daddy jugak kene jage aku..die sorg jage kitorg ber-2..bayangkan betape penatnye dia?yg aku harap time tu, jgn lah daddy pon jatuh sakit skalik..
ini budak yg tamo tido atas katil..

airmata kasih..

gigih nak main walopon tgn dah berbalut..

hanye mau tido dipangkuan..[mungkin dia tkt kitorang tinggalkan dia kot?]

nantikan cerita selanjutnyaa...

Tuesday, May 11, 2010

aariz vs H1N1 swine flu + seasonal flu - Day 1

lama aku menyepi..seminggu..
bila aariz sakit, jiwaku kosong!
PANIK!!
Isnin lepas, aariz start demam2 dan muntah..
memang tamo pikir benda2 negatif[walopon sbenarnye terdetik ada something wrong je kat aariz ni]..ku cube sedapkan ati, cuma pikir biasalah aariz demam, bila batuk2, die termuntah..ada lah 3 4 kali mengelap dan mengemop muntah siangnye, malam plak 3 4 kali gak die lepas minum susu je muntah jugak..sampai lah kol 2am, Isnin 4/5/2010..aku terjage, aariz merengek2 nak susu..sekali terasa suhu badannye panas sangat..terasa haba badan die sampai kat aku..tp badannye mengigil2..cepat2 aku capai termometer dan check suhu badannye..40deg!..trus kejut En. Daddy dan bagiktau..
En. Daddy sediakan obat demam dan antibiotik yg kitorg dapat siang smlm masa bawa aariz ke klinik..lepas suap je obat, selambak aariz muntah..kesian sangat tgk die muntah cam org pregnant muntah tu..meluap2 muntah dia..
tak bleh jadik, semua obat kuar balik, kitorg try sumbat plak obat ikut montot dia..
sambil tu aku buat sponging..aariz dah melalak2 tak ingat..
aku try suap tek, tangisannya reda..tgh2 menyusu, tetibe aariz terkejut menjerit macam ada org sergah dia..aku ape lagik trus bangun siap2 nak bawak dia pi spital..
sepanjnag dalam perjalanan aariz diam je..terlepek di pangkuanku..perjalanan ke Tro.picana Medi.cal Center[TMC] yg dekat tu ku rasakan sangat jauh..biarlah cepat sampai..
dah tak tahan tgk aariz terlepek lesu..ada time2 yg tetibe die terkejut2..[mungkin dah nak kene tarik - alhamdulillah tak terjadik]..tp dia still respon tiap kali aku panggil nama dia..
sampai je kat spital, kitorg trus tuju ke pintu kecemasan..
mmg dan2 tu jugak aariz ditanggalkan baju, dan dimandikan atas katil..kesiann gila..menanges dan menggigil2 die kesejukan..
berdiaper saje..towel dibelakangnye tu towel basah yg sejuk..
1jam kami disitu tuk menurunkan suhu badan aariz dan mensetelkan urusan aariz akan dimasukkan ke ward..alhamdulillah suhu badan aariz turun ke 37++ deg
tak lama sebelum kami ke ward, ada sorang lagik baby sampai di emergency..demam panas juga..tp rasanya die taklah seteruk aariz..

REDA
Since temp aariz dah pon turun, atiku lega..aariz dah bleh start senyum2..
aha tp skejap je senyuman itu bila nurse bawa aariz ke bilik khas tuk pasangkan drip di tangannya...kami berdua terpaksa menunggu diluar..hanya jeritan aariz je yg kedengaran..lama plak tu..aku dah tak duduk diam dah..runtun jiwa aku bila dengar tangisan aariz yg sangat sakit kedengarannya..
aku plak yg nanges bila dengar aariz menanges begitu..
bila setel semua, kami ke ward kami semula..aku susukan aariz sambil aku cuba tuk lelapkan mata..time tu baru 4:30am..awal lagi..En. Daddy pula keluar tuk mengalihkan kereta yg dipark di tmpt parking ambulance tadi..dan katanye nak pulang ke rumah skejap tuk amik barang2 keperluan kami..
ku cuba lelapkan mata, tak juga lelap..terganggu ngan tangisan sorang lagik budak yg baru je warded selepas aariz..mungkin die pon kesakitan disbbkan kene pasang drip tu..
dekat2 kol 6am, rasa baru je mata nak terlelap, tibe2 nurse datang dan bagiktau kami:
"kak, swab test result aariz positif influenza A"..haa? berderau darah aku..
aku tanye En. Daddy.."influenza A? H1N1 laa kan dy?"..daddy kate influenza A ada banyak tak semestinye H1N1..
lain yang aku syak, lain plak yg datang..aariz tak selsema pon..aku just syak die denggi, sbb kebetulan anak bbsitter aariz denggi dan dihospital ari ahad lepas..
kitorg diusung ke bilik lain tuk isolation..time tu aariz masih menyusu denganku..aku biarkan je sambil mereka usung katil kami..
masa ni mmg trus mata tak ngantuk dah..segar bugar trus..laju je mulut ni tanye itu ini kat nurse..
ternyata nurse tu tak dapat menjawab pon jutaan solan aku tu.."kita tunggu doctor explain pagi nanti"..mungkin die takut tersalah kasik jawapan..ok takpe..kita tunggu saje doctor round pagi nanti..

BERDEBAR
kol 9am - doctor datang dan explain itu ini..
plate darah aariz normal, so die free from denggi..alhamdulillah..
aariz hanye positif influenza A.. under influenza A ada sub2 dia lagi..so tak konfem lagik either aariz infected with H1N1(swince flu) kaa, H2N2 kaa..H3N1 kaa..

Influenza A viruses are negative sense, single-stranded, segmented RNA viruses. There are several subtypes, labeled according to an H number (for the type of hemagglutinin) and an N number (for the type of neuraminidase). There are 16 different H antigens (H1 to H16) and nine different N antigens (N1 to N9). The newest H type (H16) was isolated from black-headed gulls caught in Sweden and the Netherlands in 1999 and reported in the literature in 2005.[4] - source: wikipedia

to confirm that, another swab test need to be done.. so datanglah nurse mengorek2 idung aariz dengan cotton bud yg panjang tuk run another swab test..
result akan diketahui 24jam selepas swab test dijalankan..
walopon begitu, aariz perlu jalani H1N1 treatment untuk mengelakkan complication pada masa akan datang..(kemungkinan jangkitan peparu yg dasat yg kemudian bleh menyebabkan sesak nafas/pneumonia)..jadi aariz diberi tamiflu 2 kali sehari..pagi dan malam..
takpe laa..positif ke negatif ke, janji aariz amik ubat tu..
aariz juge perlu makan obat demam since demamnye turun naik..
time ni aariz kerap lagik muntah2..lembik gila badan aariz..
nasib baik susu die laju...bila masuk je makanan/obat, sure selambak kuar balik..

bilik isolation kami..mama agah2 aariz, snyum juge akhirnye, walopon dimatanya masih berairmata..


nantikan cerita selanjutnya...

Saturday, May 1, 2010

poney SALE!!

arini lepas balik dari birthday party iffat di putrajaya, kami singgah IOI Mall, puchong kejap..
hajatnye mau singgah skejap je tuk beli games for xbox daddy..
skalik tgk kat bawah ruang tengah depan jusco tu ada plak SALE!! SALE! dan ramei gila manusia tgh kerumun..hah aper lagik..mmg dasar pantang nampak SALE! lagik2 tgk baju tuk bebudak kan, laju je laa kaki ni berjalan..
agak susah jugak nak mencarik baju tuk si kecik ni bila semua baju2 dan sluar2 kat situ dah habez dibungkar2 dan dikumbah2 org lain..
huh kais punya kais, bungkar punye bungkar, skalik BINGO! terkene plak umpan mama..
mmg tengah nak mencarik jaket tuk aariz pon..
riso tau tinggai lagik sebulan je nak ke GC ni..tp jaket tuk aariz tak beli2 pon..
mahal laa jaket bebudak kecik ni..harap je kecik, tapi mahal nak mati..lagik mahal dari org tua nye jaket..boleh?
skalik kat SALE ni jaket tinggai rm29 je?? ape gik mmg trus hamik laa kan..
ada banyak plak tu jaket..jaket cam sweater biasa, jaket kulit, jaket kudroi..
yg berkenan cuma yg kudroi tu..so kudroi je laa yg ku borong..dan juge t-shirt..[haha sebbayek tak tamak nak borong banyak2 tadik..berbelanje secara berhemah..ceywah!]

yang bezz jaket kudroi tu sbb hood and zip depan yang berwarna kelabu tu bleh ditanggal kalo tanak..bezz kan? suka suka..
t-shirt murah jaa..tinggai rm9,rm12, rm19..murah kan kan?
kene pandai selongkar/kumbah/kais laa..pegi pon dah malam, mmg dah jadik cam bukit/gunung dah baju2 kat situ..
yeyyyyyyyyyy!! tak perlu risau lagik tuk carik jaket tuk aariz..yeyeh..sangat puas ati!

memula masa amik jaket tu tgk size 1-2, huih cam besar je bila ukur2 kat badan aariz..skalik balik try kat aariz,eh muat2 je gitu..ok lah tu..takde laa nampak cam jaket pinjam kalo jaket tu besar sgt..[tak sempat basuh, mama tak sabar nak tgk die pakai - jap je, amik gambar then lepas tu trus tanggal tuk basuh]
tgk..rege asal rm109 okeh..lepas sale, rm29 je sebenarnye..rm25 tu derang tersalah tag..tp takpe laa..rm29 tu murah seh..kalo rm109 tak amik kot..hehe

t-shirt rege rm12 dan rm15

aa per gik? pi laa serang ioi! hehe

Happy 11 months Birthday Aariz Zafir! and Happy 25th Birthday AunTiqa!


today 1st May..genap 11 bulan aariz dilahirkan..
today 1st May..genap jugak 25 tahun aunT aariz tu dilahirkan!

HAPPY 11 months BIRTHDAY aariz!
HAPPY BIRTHDAY to Nor Atiqah..

semoga dilanjutkan lagi usia, dimurahkkan lagi rezeki dan dicepatkan bertemu jodoh buat aunT aariz..
buat aariz, mama sayang kamu! muahhh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...