Thursday, April 30, 2009

34 weeks 4 days

wahh berhabuk sudah blog aku ni..lama betul tak update..takde crite menarik sangat pon nak dikongsikan..badan semakin leteh, kaki semakin bengkak, perut semakin padat, tendangan si kecil ni semakin mengganas..menuggu saat2 si kecik ni menunjukkan tanda2 nak kuar je..tp baru 34 weeks pon skang ni..mungkin lama lagi..tp perasaan yg ada sekarang bercampur aduk! cuak, excited, cepat laa die kuar, tak sabar nak tgk rupa si kecil ni(owh die nyuruk lagik last checkup, so tak dapat tgk muka die camne), and malas kerja pon ada..tp ada sebulan lagik ni kene gagahkan diri tuk pi keje..camne?Last saturday pi checkup, si kecil ni dah 2.1kg, n mama die plak dah 66.4kg! huish cepat btul naik!! next week ada checkup lagik, ntah brape plak lagik yg naik! En. Hubby suh diet, tp camne nak diet, asik lapar je perut ni..last2 En. Hubby kater "makan je laa..tak kesah pon"..wah die mmg laa tak kesah..bukan die yg akan meneran nanti kan? hmm malassssssnye nak keje! tak larat! bleh tak nak amik cuti sebulan tp gaji jalan? bezznye kalo keje gomen! dapat 2 weeks coti before bersalin! huishh! bila agaknye company aku nak wat gitu ek? tadik balik dari lunch, ternampak diri sendrik dalam cermin kat lobby, haih debab btul aku! macam aper je..malam tadik tak dapat tido, perut cam cramp!keras semacam..ngalir gak air mata sbb sakit sangat..kejap2 sakit, kejap2 ilang..mungkin itu laa kot org kater Braxton Hicks..tp tak sure..huu itu baru sket..blom contraction yg betul lagik! adoi..harap2 aku dapat menghadapi semua dengan tabah dan gagah! amin!
Hang in there momma, you’re already a super-star for making it this far!

Tuesday, April 21, 2009

Big Apple Donuts!

haaa...kepada peminat donuts! Big Apple tgh wat promotion skang ni! kalo beli 6 pieces donuts, akan dapat free 3 donuts! kalo beli 12 pcs donuts, dapat free 6 donuts! bezz kan bezz kan? last weekend aku tak melepaskan peluang ni! sangat gumbiraa dapat makan donuts dengan banyaknye!! aku makan 6 ketul donuts, n 3 lagik aku bagi kepada En. Hubby..haha kalo tak, kene kongsi 3 sorg! tp kali ni aku makan 6 ketul sorg!! huishh tembolok besar betui ibu mengandung ni! ahaha.. takpe..berat si kecil dalam ni baru 1.5kg aritu masa checkup..tp harap2 jgn laa die naik banyak sangat! tkt tak terteran aku nanti! Sabtu ni checkup, mo tgk brape die naik!! aku makan banyak gilaaa lately ni..waa takutnyaaa....

Kaki gajah!

hmm jalan2 kat palace of the golden horses punye pasal, dapat aku sepasang kaki gajah! padan muka!!
teringat tips yg my mom kasik tuk kurangkan bengkak2 tu, die suh taruk kaki tinggi kat dinding..so aku try, mmg berkesan! kurang sket kembang2 tu..tp takde laa die kembali normal cam kaki aku yg sebelum ni, tp at least takdelaa sampai aku tak bleh nak berpijak kan! tp betulla kater murni, kaki tergantong tu yg buat kaki bengkak..aku perasan kalo balik keje je sure kaki gajah itu akan kembali! berdenyut2 sakit gilaa..tgk laa gambar tu, buku lali pon dah tak nampak dah!

Palace of the Golden Horses

Coti-coti malaysiaaaaaaaa..last week En. Hubby and i dijemput tuk ke Palace of The Golden Horses tuk melawat2 hotel n mendengar taklimat berkaitan vacation Club derang..mmg exlcusive laa derangnye Vacation club! menarik sangat2! kalo tamo amik vacation, vacation tuh bleh diconvertkan jadik health screening yg bleh dibuat kat hotel tu..derang ada cam hospital kat situ! hajat di hati mmg teringin laa sangat nak join jadik member! tp masalahnye time tak kene plak..lagik2 time tgh mmg nak guna banyak gila duit ni..si kecil ni tak lama lagik nak pop out dah..tp puas ati laa dapat masuk semua bilik2 n suite yg ada kat sana..mmg bezz sangat2! yg paling bezz Head of State Suite die! bayangkan kalo kita jadik member, kita bleh dapat stay kat situ yg berharga rm5000+ satu malam! bezz kan? tp of course suite yg paling mahal Golden suite derang kita tak layak laa dapat kan eventho kita member..meh layan gambar..
in deluxe room..tak amik plak gambar dalam suite die..

Monday, April 13, 2009

Hari membasuh sedunia

hari jadiku ku raikan dengan membasuh baju2 baby..tinggal lagik beberapa minggu je lagik..so terpaksa laa bersiap2 tuk mengemas barang2 yg perlu disediakan tuk dibawa ke spital..kang buatnye tetibe si kecik ni nak terkuar awal, hah mati la kalo tak prepare apa2..oleh itu terpaksa laa bersiap sedia awal! ni baru trip baju die je..lom gik barang2 die yg lain..ada lagik yg tak basuh nih..dah laa skang ni asik ujan je..susah nak dapat cahaya matahari..adoi..

Happy Birthdayy!!

hehe HAPPY BIRTHDAY to me!! thanks to En. Hubby yg baik ati!! luvvv u sooooo muchhhhh!!

Friday, April 10, 2009

59 days to go!

huii skejap je masa berlalu..ada tinggal lagik 59 hari je lagi..tkt nye..excited pon ada..kebanyakan org yg bertanye, 'bila due?' bila aku sebut je awal jun, semua terkejut..semua ingatkan aku baru 5/6 bulan..kata mereka: 'eh keciknye perut'..bukan setakat 2 3 org je yg berkata begitu..tapi semua yg tegur mesti terkeluar ayat tu..hmm ntah laa kecik2 ni pon dah rasa cam berat je..tatau laa camne ibu2 mengandung yg membawa perut lagik besar dari aku ni..kaki dah start membengkak..gemok betul..tkt aku tgk! bila malam pasti berdenyut2..time duduk antara dua sujud pon betis sangat sakit..betis dah macam batang balak yg penuh ngan air..ada 2 bulan lagik tuk aku kelek perutku n kaki kembangku ini..harap2 semuanya berjalan dengan lancar.. tak sabar nak tunggu esok..esok nak jumpe baby! yey! jgn main nyorok2 gik ek baby! pleaaseeeeeeee!!..and ahad ni genap umurku 27! wah bertambah lagik usiaku!

Monday, April 6, 2009

maka lengkaplah my baby checklist

gumbiraaa!! siang tadik car seat n mattress for our babycot sampai! puas ati ngan harga n free gift yg kitorg dapat!! dan dengan itu maka lengkaplah kelengkapan bagi bayiku..(rasanye laa)..alhamdulillah!..mekaseh kepada tukang2 sponsor dan En. Hubby yang banyak membantu dalam melengkapkan baby checklist itew!..hihi

Keluarga mertua..

weekendku yg lepas kuhabiskan bersama keluarga mertua sahaja..tak sesia aku amik cuti 3 hari berturut2 tuk mengemas rumah dan spent time with keluarga mertua..(kalo tak coti, jgn harap ler dapat bersama2 mereka!)..sabtu siang makan2 di cozy house, great eastern mall..malamnye plak ke kenduri doa slamat rumah mak lang di cheras..dan ari ahad kitorg beronggeng di ikea n the curve..weekend yg sangat memenatkan! tp gumbiraaaa..

yaa mereka tak habis2 makan lagik..

bersiap tuk ke kenduri..perut agak sudah menonjol..gemokkah aku?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...